A vorbit Gino! După dezvăluirile ProSport despre dispariţia a sute de mii de euro cuveniţi cluburilor pentru Cupa Ligii, LPF s-a răzgândit: de vină nu e Adeplast, ci deţinătorul drepturilor TV

29 mar 2017 6809 afişări Special
A vorbit Gino! După dezvăluirile ProSport despre dispariţia a sute de mii de euro cuveniţi cluburilor pentru Cupa Ligii, LPF s-a răzgândit: de vină nu e Adeplast, ci deţinătorul drepturilor TV FCSB şi Chiajna au jucat finala Cupei Ligii Adeplast anul trecut, în luna iulie. De atunci aşteaptă să le fie plătite premiile promise, în valoare de sute de mii de euro. FOTO: Mediafax

Dezvăluirile ProSport despre sumele uriaşe cuvenite cluburilor pentru Cupa Ligii, pe care acestea nu le-au încasat nici la un an distanţă de momentul participării, au generat reacţia lui Gino Iorgulescu, şeful LPF. Nu Adeplast, ci deţinătorul drepturilor TV ar fi vinovat pentru neplata banilor, este răspunsul Ligii Profesioniste de Fotbal, printr-un comunicat oficial, miercuri, la nemulţumirile cluburilor din prima divizie, care îşi cer banii promişi.

Subiectul, despre care ProSport a scris marţi, mocneşte de multă vreme în Liga 1, existând echipe precum FCSB, Dinamo, ACS Poli Timişoara, Astra şi Chiajna care aşteaptă încă de anul trecut sume uriaşe, de ordinul zecilor şi sutelor de mii de euro. Suma cumulată se apropie de un milion de euro.

Conducătorii de cluburi au declarat pentru ProSport că Liga dă vina, atunci când este întrebată de bani, pe faptul că Adeplast nu-şi respectă obligaţiile. Pe de altă parte, Marcel Bărbuţ, acţionar la Adeplast, sponsorul competiţiei, care plăteşte 1 milion de euro pe an, a precizat pentru publicaţia noastră că e la zi cu plăţile.

Articolul poate fi citit aici.

Solicitat oficial, încă de joia trecută, pentru a lămuri această problemă, Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a tăcut. Miercuri, la aproape 24 de ore după ce subiectul a devenit public, Liga a reacţionat pe site-ul său oficial.
Citiţi mai jos punctul de vedere al LPF:

„Liga Profesionistă de Fotbal ţine să informeze pe această cale că rămâne deschisă tuturor iubitorilor fotbalului, crezând în transparenţă şi în sinceritate în relaţia cu membrii pe care îi reprezintă, cu presa şi cu fiecare partener media sau comercial.

În legătură cu articolul apărut marţi, 28 martie, pe site-ul www.prosport.ro, facem următoarele precizări:

LPF mulţumeşte încă o dată partenerului comercial Adeplast pentru eforturile financiare deosebite depuse de acesta în sprijinul fotbalului românesc şi reafirmă, aşa cum a făcut-o şi în comunicatul din 01.03.2017 (CLICK AICI!) că sponsorul Cupei Ligii, firma Adeplast este la zi cu toate plăţile faţă de Liga Profesionistă de Fotbal. 

Pe de altă parte, informăm opinia publică de faptul că există promisiuni privind achitarea drepturilor de televizare aferente Cupei Ligii, cu privire la care există anumite întârzieri, până la finalul lunii aprilie. 

Nu în ultimul rând, faţă de contextul în care au fost prezentate declaraţiile unor oficiali din Liga 1, care au afirmat pentru site-ul www.prosport.ro că LPF are restanţe aferente drepturilor de televizare pentru Cupa Ligii, reamintim că LPF a întreprins încă din luna noiembrie a anului 2013 toate demersurile necesare pentru a asigura stabilitatea economică şi administrativă a tuturor cluburilor din Liga 1 Orange şi a răspuns întotdeauna, cu promptitudine, solicitărilor venite din partea oficialilor acestora, indiferent că a fost vorba de un ajutor financiar, administrativ, juridic sau de altă natură. 

În final, dorim să mai subliniem că LPF nu a pus niciodată mai presus de interesul cluburilor, alte interese şi nici nu o va face vreodată, principiul nediscriminării reprezentând un fundament al administraţiei acestui organism“.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.