30 de grade, 600 de atleţi şi 1.000 de emoţii

5 aug 2013 353 afişări Special
30 de grade, 600 de atleţi şi 1.000 de emoţii

Concurenţii s-au declarat încântaţi de iniţiativă şi s-au bucurat chiar dacă au ieşit pe ultimele locuri: „A fost senzaţional să putem alerga pe Podul Basarab!“

Ceasul arăta ora 21:56. Mai erau patru minute până la startul evenimentului ProSport „Midnight Run“, iar pe Podul Basarab tocmai trecea ultima maşină. Urma să se închidă pentru prima oară de la inaugurarea din iunie 2011, iar 600 de participanţi aşteptau să alerge pe el. Fie 5 kilometri, fie 10. Aici, a depins de fiecare dintre ei. Se făceau ultimele mişcări de încălzire, încurajările prietenilor se auzeau din toate părţile şi, de pe scenă, începea numărătoarea inversă: „10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Start la alergat!“. Concurenţii au apăsat butonul de „play“ al mp3-urilor şi au sprintat. Alături de ei, şi un câine din parcarea Carrefour Orhideea, care, văzând agitaţia, a decis să participe ad-hoc la cursa de 5 kilometri. A fost hidratat pe tot parcursul ei de către participanţi, care când şi când îi ofereau apă pentru a sprinta mai departe. Premiul lui a constat în mâncare la final.

"Atlet trebuia să mă fac!"
Pe traseu, concurenţii au fost toţi un zâmbet. Se aplaudau, se încurajau, iar prietenii făceau glume între ei: „Îţi zic eu, terminăm kilometrii ăştia şi după aia ne ia ambulanţa“. La 30 de grade Celsius şi mergând la pas pe lângă ei, aproape că îi înţelegeai. Trecuseră doar douăzeci de minute, iar la finish începuse din nou agitaţia. Sosiseră primii participanţi. Felicitaţi mai întâi de familie, apoi de organizatori, se căutau pe liste, să vadă pe ce loc au ieşit. Unii erau dezamăgiţi, alţii glumeau că au supravieţuit căldurii. Aici, a depins de ţelul fiecăruia dintre ei: „Am terminat! Am terminat! Îţi vine să crezi? Nu am murit după primii doi kilometri. Ce bun sunt! Atlet trebuia să ma fac!“, glumea unul dintre concurenţi. Ieşise pe ultimul loc la cursa de cinci kilometri, dar nu îi mai păsa. Alergase pe Podul Basarab şi nu renunţase, deşi splina îi spunea să facă asta încă de la al doilea.

"Mai vrem!"
La miezul nopţii s-au dat premiile. Toţi cei 600 de concurenţi au plecat de la eveniment strângând în mâini diploma de participare: „A fost senzaţional. Mai vrem!“, au spus aceştia. Pe Podul Basarab se dăduse din nou drumul la circulaţie. Era mult mai frumos când alergau pietoni pe el.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.