1,3 milioane de abonaţi nu mai pot vedea Liga 1. Romtelecom a scos din grila de programe Look TV şi Look Plus. Administratorul Transilvania Look: "Negocierile cu ei se încheiaseră". Reacţia reprezentanţilor Romtelecom

31 iul 2014 55547 afişări Special
1,3 milioane de abonaţi nu mai pot vedea Liga 1. Romtelecom a scos din grila de programe Look TV şi Look Plus. Administratorul Transilvania Look: "Negocierile cu ei se încheiaseră". Reacţia reprezentanţilor Romtelecom Acesta este mesajul pe care îl văd în acest moment abonaţii TV de la Romtelecom dacă încearcă să urmărească Look TV sau Look Plus

Abonaţii Romtelecom au avut parte joi dimineaţă de o surpriză neplăcută: posturile Look TV şi Look Plus, deţinătoarele drepturilor TV ale Ligii 1, au fost scoase din grilă. În locul acestora, apare un anunţ în care este subliniat faptul că este în desfăşurare o negociere pentru retransmiterea meciurilor. La începutul lunii iulie, reprezentanţii Romtelecom anunţaseră faptul că, până la finalizarea discuţiilor, nu vor scoate din grilă cele două posturi de televiziune.

  • Meciurile din etapa secundă din Liga 1 (se dispută de vineri până luni) vor putea fi urmărite doar de abonaţii UPC. Până acum, aceştia au putut să vadă primele faze ale competiţiei Cupa Ligii Adeplast şi etapa întâi a sezonului 2014-2015.

UPDATE 16:20 Reprezentanţii Romtelecom au emis un comunicat în care au explicat motivul pentru care Look TV şi Look Plus nu se mai regăsesc în grila acestora de programe: "Până în acest moment, Romtelecom şi ISB nu au ajuns la un acord privind retransmiterea canalelor Look TV şi Transilvania Live (Look Plus). Suntem permanent ocupaţi să oferim conţinut TV relevant şi de calitate abonaţilor noştri, de aceea ne vom concentra, ca şi până acum, să găsim soluţii avantajoase pentru aceştia şi pe viitor".


UPDATE16:00 Ovidiu Uscat, administratorul Transilvania Look SA, contactat de ProSport pentru a lămuri situaţia celor două posturi scoase din grila celor de la Romtelecom, s-a declarat surprins de decizie: "Sunt la fel de uimit ca şi dumneavoastră. Negocierile cu ei se încheiaseră. Am aflat şi eu din presă că cei de la Romtelecom nu mai transmit Look Plus şi Look TV. Ba mai mult, noi ne-am dat acordul ca ei să retransmită meciurile de pe 15 iulie. Aveau doar de semnat directorii", a spus acesta.


După ce Look TV a cumpărat drepturile pentru difuzarea Ligii 1, cei de la RCS & RDS au refuzat să introducă în grila de programe posturile care transmit meciurile. De cealaltă parte, UPC, NextGen, Romtelecom şi Orange TV au decis să negocieze noi contracte cu cei de la Look TV. Astăzi, abonaţii Romtelecom au avut surpriza de a găsi în locul posturilor Look TV şi Look Plus următorul mesaj pe ecranul televizoarelor:  "Până în acest moment, Romtelecom şi deţinătorii canalelor Look TV şi Look Plus nu au ajuns la un acord privind retransmiterea acestor programe. Sperăm să încheiem negocierile în avantajul dumneavoastră şi astfel să vă putem oferi în cel mai scurt timp acces la cele două canale menţionate". La începutul lunii iulie a acestui an, reprezentanţii Romtelecom au declarat că se află în negocieri cu cele două posturi de televiziune şi că până la finalizarea acestora le vor avea în grila de programe. Din text se poate deduce faptul că negocierile sunt în desfăşurare şi există şansa ca Look TV şi Look Plus să fie difuzate în viitor în grilele de programe ale operatorului Romtelecom.

Nesemnarea înţelegerii cu posturile Look TV şi Look Plus obligă proprietarul canalelor să oprească furnizarea programelor către Romtelecom, dar şi NextGen, astfel că abonaţii celor două companii nu vor avea acces la meciurile din Liga 1 din acest weekend. Conform unor surse din piaţa media, se pare că Romtelecom se va alia cu RCS & RDS pentru a obţine un preţ mai bun la negocierile cu Intel Sky Broadcast pentru retransmiterea celor două posturi.

La finalul anului 2013, Romtelecom raporta creşterea numărului de abonaţi la serviciile TV cu până la 1,3 milioane. Veniturile înregistrate de compania TV în acelaşi an au fost de 609,5 milioane de euro, creşterea numărului de abonaţi la serviciile de televiziune fiind de 7% faţă de anul precedent, 2012.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.