Sală de 1.000.000 de euro după stadion de 1.000.000 într-o comună de 3.100 de locuitori din judeţul Hunedoara!

5 iul 2019 12981 afişări Sport Life
Sală de 1.000.000 de euro după stadion de 1.000.000 într-o comună de 3.100 de locuitori din judeţul Hunedoara!

Şi în România se poate, sunt bani, s-au construit săli şi stadioane moderne. Important e ca autorităţile locale să vrea şi să fie interesate de dezvoltarea sportului în zona respectivă.

La Sântămăria Orlea, o comună de 3100 de locuitori din judeţul Hunedoara, lângă oraşul Haţeg, s-a construit de curând o sală de sport multifuncţională, care a costat 1,1 milioane de euro.

Primarul Dumitrel Oprean nu se află la prima reuşită de acest gen. În 2016, el a reuşit să dea în folosinţă un stadion de 1.000.000 de euro, care arată mai bine ca unele arene pe care joacă echipe din Liga a 2-a, ba chiar din Liga 1 – vezi gazonul execrabil de la Sibiu.

Cum de a fost posibil? Păi mai întâi trebuie să te preocupi, să ai idei, să faci proiectul şi să mergi cu jalba-n proţap la Compania Naţională de Investiţii. Având în spate experienţa stadionului, construit tot pe bani de la CNI, Oprean a făcut paşi similari pentru sală, iar aceasta a fos gata la începutul lui 2019 şi va fi dată în curând în folosinţă.

„Vrem să atragem tinerii către sport”

„Aşteptăm avizul de la CNI şi apoi sala va fi deschisă. Vom organiza competiţii intercomunale sau interjudeţene de volei, handbal, baschet, se poate juca şi tenis de masă, futsal. Sala va putea fi închiriată de persoane fizice şi de firme. Orele de sport ale şcolii şi ale grădiniţei de la noi se vor desfăşura aici, bineînţeles gratuit. Vrem să atragem tinerii din zonă să facă mişcare, vrem să avem o populaţie sănătoasă, asta e cel mai important, iar sănătatea se poate întreţine prin mişcare, prin sport.”, îşi expune planurile primarul cu idei.

Sala va putea fi folosită de întreaga comunitate a Ţării Haţegului, de locuitorii comunelor din apropierea Săntămăriei Orlea şi ai oraşelor din zonă.

Am mai văzut săli construite doar ca să fie construite, aşa că l-am întrebat pe Dumitrel Oprean cum a verificat lucrările, ca să nu se pomenească în câteva luni că plouă în sală, că se rupe pardoseala sau că se sufocă oamenii în timpul jocului din cauza lipsei aerisirii şi a suprasolicitării aerului condiţionat (vezi sala Dinamo). Mi-a spus că a întrebat administratorii mai multor stabilimente de gen ce probleme au întâmpinat după inaugurare şi că a încercat să le evite din start.

Sala are o centrală supermodernă pentru încălzire, sistem de climatizare, sală de monitorizare video, 4 vestiare cu duşuri, 180 de locuri pe scaune, sistem de avertizare ISU.

Şi apropo de preocupare şi de interes, pe stadionul din Sântămăria Orlea se dispută unul dintre cele mai mari turnee de copii şi juniori din România, „Ţara Haţegului Junior's Cup”, la care au participat şi vor participa (competiţia se desfăşoară în trei faze) peste 1500 de copii de la 50 de cluburi sau academii de fotbal din România.

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.