INTERVIU cu Christina Verchere | ”Am alergat în 8 ţări. Am alergat şi iarna, pe temperaturi joase. Era zăpadă multă, dar a fost amuzant”. CEO-ul Petrom practică sportul de 30 de ani şi are un mesaj pentru români: ”Oricine poate face asta cu puţină motivaţie”

15 mai 2019 844 afişări Sport Life
INTERVIU cu Christina Verchere | ”Am alergat în 8 ţări. Am alergat şi iarna, pe temperaturi joase. Era zăpadă multă, dar a fost amuzant”. CEO-ul Petrom practică sportul de 30 de ani şi are un mesaj pentru români: ”Oricine poate face asta cu puţină motivaţie”
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Duminică, gălăgia şi aglomeraţia din Bucureşti s-au oprit pentru câteva ore. În centrul oraşului a fost organizat un semimaraton. Participanţi au fost mulţi, din toate colţurile lumii. Am văzut steaguri ale Greciei, Spaniei, ba chiar am auzit şi câţiva francofoni. Printre cei care au luat startul, s-a numărat şi Christina Verchere. Cine e? CEO al OMV Petrom, unul dintre sponsorii care s-au implicat în organizarea evenimentului.

  • S-a născut în Anglia, a studiat în Scoţia şi are o vastă experienţă. A lucrat 3 ani la Amoco (în ţara natală), iar următorii 17 ani i-a petrecut în compania BP, plimbându-se prin mai toată lumea (UK, SUA, Canada, Indonezia mai exact). A fost avansată pe postul de CEO BP Canada Energy Group, iar apoi a devenit preşedinte regional BP pentru Asia Pacific. În România a aterizat în urmă cu fix un an, după un job în Indonezia.

În timpul liber sau mai bine zis foarte devreme dimineaţa, înainte să-şi pună costumul, Christina îmbracă rapid treningul şi dă o fugă prin Herăstrău, locul preferat din Bucureşti în care îi place să alerge. După cum ne-a spus, aşa începe orice zi productivă. Face asta cam de 3 ori pe săptămână şi... dar mai bine să o lăsăm pe ea să ne spună cum stă treaba. ProSport a vorbit cu Christina Verchere după cursa de duminică.

Spune-ne câteva lucruri despre acest eveniment. De ce s-a alăturat Petrom proiectului?

Am fost implicaţi în proiect încă de la început, din 2012, şi îl vedem ca pe un eveniment uriaş, în Bucureşti, şi sunt mulţi oameni care s-au bucurat de asta. Cred că, pentru noi, ca şi companie, reprezintă o călătorie în care România a pornit, cu oameni care devin din ce în ce mai activi şi mai sănătoşi. Ne-am dorit asta pentru oamenii din România, din Bucureşti, cât şi pentru angajaţi şi pentru toţi ceilalţi cu care lucrăm şi colaborăm.

Care e mesajul pe care vrea să îl transmită Petrom prin acest eveniment?

Cred că înseamnă două lucruri pentru mine. Unul din ele ar fi că, atunci când trăieşti într-un oraş, eşti parte din el şi trebuie să participi  la evenimentele care se întâmplă acolo. Iar al doilea, cred că ar fi după cum am mai spus, că trebuie să ieşi cât de mult poţi şi să te implici în evenimente sportive. Avem un corp, trebuie să avem grijă de el, iar câteodată e chiar mai uşor să faci asta cu oameni care sunt implicaţi. De aceea vrem să ne implicăm.

Compania are în plan să mai susţină astfel de activităţi?

După cum am spus, am fost implicaţi încă de la început şi vom continua să mergem înainte.

De când ai început să faci sport?

Am primit mai multe întrebări legate de acest aspect, în special de cât de mult alerg. Am fost o alergătoare de mică, mulţumită tatălui meu. El m-a pus pe calea asta. La început cred că a fost un act de convingere şi încurajare, mi-a spus să alerg. Acum este ceva de care sunt foarte mulţumită şi alerg, să spunem, de 30 de ani, poate 35. Nu sunt o alergătoare formidabilă, nici cea mai rapidă, dar îmi place, este bine atât pentru stimularea minţii, cât şi pentru corp. Necesită destul de multă disciplină şi voinţă să o faci, dar e ceva ce chiar îmi place.

De câte ori pe săptămână te antrenezi şi câţi km. parcurgi pe sedinţă?

Nu-s cea mai rapidă alergătoare, mă antrenez şi alerg cam de 3 ori pe săptămână. Mă consider foarte norocoasă datorită faptului că amica mea, care-mi este şi vecină, e de acord să alerge atunci când pot şi eu. Încercăm să alergăm de 3 ori pe săptămână. Aş spune că pe la 6 dimineaţa, şi nu este uşor să alergi la la ora aceea, dar când ai o zi încărcată, trebuie să găseşti timpul necesar. Pentru mine, alergatul la finalul zilei e mai greu, aşa că de dimineaţă e cel mai bine. Am alergat şi iarna, pe temperaturi joase. A fost zăpadă multă, dar a fost şi amuzant.

Ce s-a schimbat după ce ai transformat sportul într-un mod de viaţă?

Aş spune că susţin foarte mult ideea că sportul este bun atât pentru minte, cât şi pentru corp. Poate e parte din procesul de înaintare în vârstă. E bine pentru oricine să facă mişcare, chiar dacă uneori e destul de greu. Pe mine mă ajută mult să alerg dimineaţa. Aceea e o zi bună.

În câte ţări ai alergat?

Am alergat în 8 ţări până acum. Recent, am fost în Indonezia şi înainte am fost în Canada. A fost diferit pentru că e vorba de climă, într-o parte e mai multă umiditate, alergi la 28 de grade în fiecare zi, şi în altă parte e foarte frig. Aşa a fost în Canada. În Indonezia alergam dimineaţa pentru că era mai răcoare, în Canada alergam la orice oră din zi, pentru că era iarnă, e foarte frig în orice moment al zilei.  

Ce mesaj ai pentru cei care nu fac sport?

Am purtat discuţia aceasta cu câteva persoane. Aş putea spune că alergatul e o chestie individuală. De ce să nu începi pur şi simplu să alergi? Cred că oricine poate face asta cu un pic de motivaţie. E posibil, nu e chiar atât de greu să alergi.

Cum te motivezi în zilele în care nu ai chef să alergi?

Cineva mi-a spus ceva în urmă cu mai mult timp, iar acum ţin cont de acest aspect. Sunt multe zile în care nu te simţi chiar ok şi nu poţi să alergi. Asta e realitatea. Îţi iei o zi liberă, dar a doua zi o iei de la capăt. E necesar să găseşti argumente care te motivează pe tine.

Care era impresia ta despre România înainte şi cum ţi se pare acum, după un an?

Am venit în România pentru locul de muncă. Compania e foarte mare şi am aceeptat provocarea. Nu ştiam prea multe despre România înainte să sosesc aici, dar cu siguranţă că am învăţat multe în acest timp. Îmi place mult, oamenii sunt foarte amabili. E un loc destul de dinamic, în care îmi place să fiu.

Ce îţi place cel mai mult în Bucureşti şi cum ţi se pare traficul?

E un oraş frumos, cochet. E la două ore de mare şi asta e minunat. Referitor la trafic, aş putea spune că nu este cel mai aglomerat loc. Am trăit în oraşe în care era şi mai rău, zarva era şi mai mare. Aşa că pot spune că nu e chiar atât de rău.

Care e locul tău preferat din Bucureşti în care alergi?

Alerg în Herăstrău. Îmi place acolo. Mă întâlnesc cu oameni cunoscuţi şi mai şi socializăm.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.