„Du-te la război!”. Cătălin Moroșanu, șocat din cauza refugiaților din Ucraina! Ce a pățit „Moartea din Carpați”

Cătălin Moroșanu (37 de ani), luptătorul român de K1 supranumit „Moartea din Carpați”, i-a ajutat pe refugiații de război din Ucraina sosiți în București, însă a rămas cu un gust amar.

Sportivul l-a prezentat, pe rețelele sociale, pe artistul ucrainean, fugit din țara natală din cauza războiului, pe care l-a luat sub aripa sa și care i-a pictat pereții Academiei sale de Arte Marțiale.

Mai mult decât atât, Cătălin Moroșanu a recunoscut că a încercat să facă și pe impresarul pentru artistul ucrainean pentru a-i găsi proiecte de care să se ocupe.

Cătălin Moroșanu, șocat din cauza refugiaților din Ucraina

„El este Misha, refugiat ucrainian, care a fugit din calea războiului și a reușit sa transpună pe peretele Academiei de Arte Marțiale Cătălin Moroșanu visul meu! Un om extraordinar, un talent rar întâlnit, a făcut o capodoperă care va rămâne în eternitate!”, a scris Cătălin Moroșanu, pe Facebook.

Cătălin Moroșanu s-a declarat dezamăgit însă de reacția oamenilor pe rețelel sociale. Aceștia spuneau că artistul ucrainean ar fi trebuit să meargă la război, să lupte pentru țara sa.

„El a plecat din cauza războiului. L-am cunoscut prin niște prieteni comuni. I-am văzut un desen, la un moment dat, și am vorbit cu el să facă ceea ce mi-a și făcut la sală.

Normal că l-am plătit, omul e necăjit, ar fi culmea să fie altfel. Am încercat să fiu discret când a venit vorba de ajutorul pe care l-am dat și îl dau și acum celor din Ucraina. Dar am încercat să îl ajut, să îi găsesc clienți. El este și sculptor, lucrează și în bronz, e top omul!

M-a dezamăgit însă reacția unor oameni, care spuneau că omul trebuia să rămână în Ucraina, să lupte. El este din Moldova, soția lui e din Ucraina, locuiau la Kiev. Nu pot să cred ce răspunsuri am primit de la oameni care, probabil, stăteau pe la masă, la restaurant, și vorbeau despre război… Păi să se ducă ei, să îi văd cât sunt de curajoși.

Am fost, efectiv, șocat de câți viteji sunt în spatele tastaturii. Nu le-am răspuns, mi-era teamă că nu aș face-o diplomat. Dar, zic eu, ar trebui să înțelegem că oamenii aceștia, refugiații, nu mai au nimic, nu mai au case, nu mai au serviciu. Ei, acum, au doar probleme, război și bombe care le pică în cap”, a spus Cătălin Moroșani, potrivit Fanatik.

Publicat: 12 04. 2022, 10:46