Şiman, pe modelul lui Hagi la Sportul Studenţesc. Mărturisirile unei ”perle” din ”Gaşca nebună”

16 apr 2019 3737 afişări ProSport Live
Şiman, pe modelul lui Hagi la Sportul Studenţesc. Mărturisirile unei ”perle” din ”Gaşca nebună”

Fostul jucător al celor de la Sportul Studenţesc, Dacian Varga (34 de ani), a dat drept exemplu pozitiv filosofia implementată la fosta echipă bucureşteană, aceea de a promova jucătorii tineri. Proiectul era pe placul patronului Vasile Şiman, şi semăna foarte mult cu cel pe care Gică Hagi îl promovează la echipa sa, Viitorul:

”Nu prea erau condiţii la Sportul, dar pe Vasile Şiman îl interesa foarte mult de juniori. Ştia tot ce se întâmplă acolo. Cei mai buni juniori din România erau urmăriţi şi luaţi. Nu aştepta până făceau 18-19 ani, îi lua la 14-15 ani pe bani mai puţini. Făcea precum Hagi acum, exact la fel”, a spus Varga la ProSport LIVE.

Ultimul sezon al Sportului Studenţesc în prima ligă din România a fost în 2011-2012. Aceştia au retrogradat de pe penultimul loc, cu 30 de puncte. ”Gaşca nebună” nu a cucerit niciun trofeu, dar a fost aproape de titlul de campioană în sezonul 1985-1986, când a terminat pe locul doi, în spatele Stelei.

Clubul Viitorul a fost fondat în 2009 de Gică Hagi, iar în sezonul 2016-2017 a cucerit primul trofeu la categoria de seniori, titlul de campioană al României. Constănţenii nu au reuşit să ajungă în grupele competiţiilor europene.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.