Oscar Washington Tabarez, un antrenor care ţine la respect o echipă plină de vedete. Viorel Moldovan, la ProSport LIVE: "S-au strâns în jurul său pentru că are probleme medicale"

29 iun 2018 7176 afişări ProSport Live
Oscar Washington Tabarez, un antrenor care ţine la respect o echipă plină de vedete. Viorel Moldovan, la ProSport LIVE: "S-au strâns în jurul său pentru că are probleme medicale"

Portugalia şi Uruguay se luptă sâmbătă pentru un loc în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, de la ora 21:00. Sud-americanii au defialt în Grupa A, reuşind să câştige toate cele trei partide şi să nu încaseze niciun gol. Pentru noul antrenor al Chindiei Târgovişte, Viorel Moldovan, selecţionerul Oscar Washington Tabarez reprezintă cea mai importantă piesă a echipei naţionale.

"Uruguay-ul e o echipă foarte bună, cu o apărarea greu de destabilizat. Suarez şi Cavani hărţuiesc orice apărare. Cred că jucătorii au şi un respect foarte mare pentru selecţionerul Tabarez, care are probleme medicale. Am văzut un comportament senzaţional al jucătorilor faţă de acest selecţioner. Cred că s-au strâns toţi în jurul său pentru a face un turneu bun", a spus Viorel Moldovan, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

În vârstă de 71 de ani, antrenorul Oscar Washington Tabarez suferă de sindromul Guillain-Barre, o boală neurologică care se caracterizează prin afectarea sistemului nervos periferic. Selecţionerul născut la Montevideo se deplasează cu greu, având mereu o cârjă asupra sa şi fiind ajutat de cele mai multe ori de colegii din staff-ul tehnic. Tabarez se află la al doilea mandat pe banca Uruguayului. Prima oară a condus echipa naţională între 1988 şi 1990, iar mandatul actual l-a început în 2006. Tabarez deţine recordul all-time pentru numărul de partide în care a condus o singură echipă naţională, de-a lungul carierei.

Uruguay a debutat cu o victorie chinuită în Rusia, după ce s-a impus în dauna Egiptului cu 1-0, graţie unui gol marcat de José María Giménez în prelungiri. A urmat meciul cu Arabia Saudită, încheiat cu acelaşi scor, 1-0. În partida decisivă pentru şefia Grupei A, Uruguay n-a stat la discuţii cu Rusia. Cavani&co au învins ţara gazdă cu un sec 3-0.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.