EXCLUSIV | Situaţia de la FCSB enervează pe toată lumea: "Tănase are 1000 de euro şi Dică 8000! Angajezi unul cu studii medii în detrimentul unuia cu studii superioare". Exemplul Zidane: "Nu l-au suspendat că nu avea carnet? În România se permite orice"

24 mai 2018 17788 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Situaţia de la FCSB enervează pe toată lumea: "Tănase are 1000 de euro şi Dică 8000! Angajezi unul cu studii medii în detrimentul unuia cu studii superioare". Exemplul Zidane: "Nu l-au suspendat că nu avea carnet? În România se permite orice" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

În Liga 1 Betano a apărut moda antrenorilor secunzi ridicaţi la rang de principali, lucru care îi deranjează pe unii antrenori cu experienţă, dar şi pe jucătorii care au scris istorie pentru România. Ionel Ganea a spus că nu e normal ca un antrenor secund, fără licenţă pro, să conducă destinul unei echipe şi să încaseze un salariu net superior comparativ cu cel al omului care în acte e antrenorul principal. Ganea a dat exemplul de la FCSB, unde Nicoale Dică e secund, iar Viorel Tănase e principal, dar "Dicanio" este în realitate vioara întâi.

"Dan Petrescu a ştiut să gestioneze lucrurile foarte bine. Nu putem să facem o comparaţie între Petrescu şi Dică. Nici zece de Dică nu putem să-i comparăm cu Petrescu. Nu are experienţa lui Petrescu. Am tot respectul pentru Dică, dar încă nu are experienţă. Dacă s-a dat drumul la bagabonţeală cu antrenorii... şi statul permite să angajezi oameni cu studii medii în detrimentul oamenilor cu studii superioare.

Ăla cu studii superioare ajunge să ia un leu şi ăla cu studii medii ajunge să ia cinci lei. E bătaie de joc! Se permit la infinit chestiile astea şi noi nu avem cum să mai creştem valoric. Nu? Şi la antrenori e ca la fotbal. Sunt nişte etape pe care trebuie să le parcurgi. Îi dai lui Tănase (n.r Viorel Tănase, cel care în acte e antrenorul principal de la FCSB) 1000 de euro şi lui Dică 8000. Ştiţi ce zic? Dacă se permite şi în politică să vină să ne conducă cei care nu se exprimă corect...", a spus Ionel Ganea, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Ganea şi-a continuat tirada făcând o paralelă cu Zinedine Zidane, care a preluat-o pe Real Madrid după ce a obţinut licenţa pro: "Pe Zidane nu l-au suspendat că nu a avut carnet de antrenor? Şi aici în România se permite orice. Problema pleacă de la el (n.r Răzvan Burleanu). Şi el ar trebui să pună capăt acestor lucruri. Ori faci ceva benefic pentru fotbal şi îndrepţi lucrurile, ori distrugi fotbalul şi la revedere. Nu?

Şi Gino, care a fost un fotbalist internaţional ar trebui să schimbe nişte lucruri. Înainte de alegeri a făcut promisiuni şi acum nu se mai face nimic. Noroc cu Dragomir şi Mircea Sandu, care în urma lor au lăsat ceva. Erau mai multe echipe. Erau 100 de echipe la Liga a III-a şi acum sunt vreo 50. Şi mai erau 30 şi ceva de echipe la Liga a II-a şi acum sunt 18. Care 20? Satu Mare şi Mureş s-au retras."

Zinedine Zidane şi-a început aventura la Madrid antrenând echipa secundă a clubului, care evolua în Liga a III-a din Spania la momentul respectiv. Francezul încă se afla pe băncile şcolii, motiv pentru care reprezentanţii şcolii de antrenori s-a sesizat şi i-au interzis lui Zidane să mai pregătească Real Madrid B, până nu obţine calificativul necesar. Zidane a terminat cu brio cursurile şcolii de antrenori, iar ulterior a fost numit principal la prima echipă, în locul lui Rafa Benitez. "Zizou" a triumfat de două ori în Liga Campionilor, iar în acest sezon are şansa de a câştiga pentru a treia oară la rând prestigioasa competiţie. Zidane e primul antrenor francez din istorie care a ridicat deasupra capului trofeul cu urechi mari.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.