EXCLUSIV | Patronul din Liga 1 care e la zece etape de ieşirea totală din fotbal: "Nu mă simt în stare să mai stau, nu am rezistenţa necesară, fac grevă totală!"

12 apr 2019 8572 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Patronul din Liga 1 care e la zece etape de ieşirea totală din fotbal: "Nu mă simt în stare să mai stau, nu am rezistenţa necesară, fac grevă totală!"

O eventuală retrogradare a lui FC Botoşani în acest sezon e sinonimă cu ieşirea din fotbal a lui Valeriu Iftime, a anunţat finanţatorul moldovenilor, vineri dimineaţă, la ProSport Live.

Cu Ongenda şi Fabbrini pe post de locomotive, FC Botoşani a arătat momente de fotbal foarte bun în sezonul regular, dar nu şi-a îndeplinit obiectivul şi a ratat calificarea în play-off. Acum, nivelul de joc a scăzut foarte mult, iar trupa lui Liviu Ciobotariu a intrat în zona periculoasă şi va lupta pentru evitarea retrogradării în cele zece etape rămase din play-out. Dacă noul obiectiv, unul considerat sub standarde, nu e îndeplinit, atunci Iftime va face pasul în spate şi nu va mai continua ca finanţator al clubului din Moldova: "Are dreptate Niculae, în play-off sunt câteva echipe cu sacii în căruţă care joacă altfel. Eu nu pot face greva foamei, voi face o grevă totală, generală, dacă nu rămân în Liga 1. Ar însemna să nu vă răspund la telefon, nu aş mai fi în fotbal. Nu am rezistenţa asta morală de a face fotbal. Eu o fac din plăcere, din obligaţie pentru oamenii din oraş şi pentru copiii ăştia. Nu câştig imagine, nu-mi trebuie notorietate, fac fotbal şi din ambiţie. Dar nu mai am putere, asta e construcţia mea morală la momentul acesta.

Asta nu înseamnă că nu-i dau voie oricăruia care vrea să vină la FC Botoşani să înceapă. Eu, personal, nu mă simt în stare să intru în Liga 2, să mai stau...Le-am spus şi băieţilor, aş vrea să fac mai mult în viaţă decât am făcut anul trecut, să progresez. Am stat 13-14 ani în fotbal...dar eu zic că nu va fi aşa. Dacă nu suntem în Liga 1, sunt în grevă generală", a spus Iftime, la ProSport Live.

2013 e anul în care FC Botoşani a promovat în Liga 1 Betano.

11 e locul ocupat de FC Botoşani în actuala ediţie, cu 19 puncte, două peste FC Hermannstadt, ocupanta locului de baraj, trei peste Dunărea Călăraşi, echipa de pe primul loc retrogradabil, şi opt peste lanterna roşie Concordia Chiajna. În această etapă, moldovenii joacă un meci important cu Hermannstadt, pe teren propriu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.