EXCLUSIV | LPF a vrut un campionat cu 12 echipe! Unde s-a blocat proiectul şi cum ar putea arăta Liga 1 în 2020

9 feb 2019 5470 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | LPF a vrut un campionat cu 12 echipe! Unde s-a blocat proiectul şi cum ar putea arăta Liga 1 în 2020

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a dezvăluit şi-a dorit un sistem competiţional cu 12 echipe. Televiziunile s-au opus acestui proiect, dar atât Justin Ştefan, cât şi Gino Iorgulescu, sunt de părere că era o soluţie care ar fi ajutat fotbalul românesc. Justin Ştefan a mai spus, în cadrul emisiunii ProSport Live, că am putea vedea un campionat cu 16 echipe în sezonul 2020/2021.

"Ne-am dorit la un moment 12 echipe. Gino crede şi astăzi într-o variantă cu 12 echipe. Ne-ar ajuta să programăm meciurile în playout. Am putea face finala între câştigătoarea playout-ului şi ultima echipă din playoff. Partenerii media nu au fost de acord cu varianta cu 12 echipe.

Am putea face 16 echipe din sezonul 2020/2021. După mintea mea, în aprilie nu poţi schimba sistemul competiţional. Dacă se va mări numărul de echipe, se va schimba grila şi vor scădea sumele per echipă.

Astăzi, 30% din bani se împart socialist, iar 70% în funcţie de locul ocupat în clasament. Nu este posibil să avem 16 sau 18 echipe în momentul de faţă. Şi aşa ai echipe care vin din comunităţi mici, şi aşa ai stadioane proaste, şi aşa ai multe echipe care n-au centru de juniori. Sau îl au doar pe hârtie, dar nu e o activitate seriosă. Să mai aduci încă patru echipe, ar fi o greşeală. Dacă brandurile mai mari din fotbalul românesc vor confirma în ligile inferiorare, un campionat cu 18 echipe ar suna mai bine", a spus Justin Ştefan, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Sezonul actual este al patrulea care se desfăşoară după modelul belgian, cu playoff şi playout. În fiecare an, echipa care a terminat sezonul regular pe primul loc s-a încoronat campioană şi în playoff. De asemenea, echipele care au ajuns la baraj au reuşit, de fiecare dată, să învingă ocupanta locului 3, din Liga 2, în dubla pentru supravieţuire.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.