EXCLUSIV | Iuliu Mureşan, "înţepături" către Gigi Becali: "Noi nu ne-am băgat deloc peste antrenor". Cum ar fi reacţionat Dan Petrescu dacă era pus în situaţia lui Dică

21 mai 2018 4389 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Iuliu Mureşan, "înţepături" către Gigi Becali: "Noi nu ne-am băgat deloc peste antrenor". Cum ar fi reacţionat Dan Petrescu dacă era pus în situaţia lui Dică

CFR a câştigat titlul de campioană a Ligii 1 Betano, iar preşedintele clubului Iuliu Mureşan a dezvăluit la ProSport LIVE rolul avut de Dan Petrescu, cum ar reacţiona acesta dacă i s-ar dicta primul 11 sau schimbările, aşa cum procedează Gigi Becali la FCSB, dar şi oferta icredibilă pe care antrenorul a refuzat-o pentru a-şi continua munca la trupa din Ardeal.

"Am transferat 18 jucători înainte de începerea campionatului, iar a doua inspiraţie a fost să-l aducem pe Dan Petrescu la echipă. Am realizat un lot competitiv, pe gustul său. Spre deosebire de alte cluburi, noi nu ne-am băgat deloc peste antrenor, nici atunci când am avut seria de patru meciuri consecutive fără victorie. Nu i-am reproşat nimic, am fost alături de el...E un titlu special pentru că nu am mai câştigat din 2012 campionatul. Este special şi pentru că a fost primul an de când am ieşit din insolvenţă. Dan Petrescu a reuşit să facă 18 jucători să joace ca o echipă.", a povestit Iuliu Mureşan la ProSport LIVE.

Apoi, întrebat cum ar reacţiona Petrescu dacă patronul i-ar dicta schimbările, pe modelul Becali, Iuliu Mureşan a spus: "El a fost esenţial în obţinerea acestui titlu. I-am pus la dispoziţie cele mai bune condiţii. Una e să discuţi, să-ţi spui o părere... El era foarte atent la părerile noastre, le asculta, dar a ţinut sau n-a ţinut cont de ele, şi-a păstrat strategia. A schimbat sistemul când a simţit, a folosit jucătorii care erau în cea mai bună formă...Dacă făceam treaba aceasta (n.red. - să i se dicteze schimbările), Dan Petrescu n-ar fi ascultat. N-ar fi ţinut cont de aşa ceva".

Dan Petrescu a refuzat naţionala pentru a cuceri titlul alături de CFR

Preşedintele CFR-ului a recunoscut şi faptul că Dan Petrescu a fost extrem de tentat să preia echipa naţională, după demiterea lui Daum: "Dan era foarte tentat să accepte oferta echipei naţionale. Dacă pe viitor i se va mai propune, cred că va accepta. Era foarte frământat, dar ştiam că nu ne lasă baltă. A fost o perioadă grea pentru el, pentru că l-a măcinat foarte mult ideea. Fără să-l întrebăm ne-a spus că rămâne şi încearcă să ia campionatul."

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.