Dacian Varga a povestit un episod care descrie perfect de ce Sportul Studenţesc era cunoscut drept "Gaşca Nebună": "Las-o de unde ai luat-o, eşti normal la cap?"

15 apr 2019 3193 afişări ProSport Live
Dacian Varga a povestit un episod care descrie perfect de ce Sportul Studenţesc era cunoscut drept "Gaşca Nebună": "Las-o de unde ai luat-o, eşti normal la cap?"

Dacian Varga, 34 de ani, a povestit la ProSport LIVE un episod amuzant petrecut pe vremea în care a evoluat la Sportul Studenţesc (2004 - 2009).

Mijlocaşul aajuns la Sportul Studenţesc la vârsta de 17 ani, echipă pentru care a evoluat în liga a doua şi apoi în prima divizie, debutând la acest nivel chiar împotriva lui Dinamo, echipa unde îşi petrecuse o bună parte din juniorat.

"Ni se spunea 'Gaşca Nebună'. Făceam glume între noi tot timpul. La un moment dat, era un joc în deplasare şi au mers şi juniorii cu noi să ne ajute să ducem echipamentele şi toate cele. Aveam o targă la stadion şi trecea Curelea pe acolo.

La un moment dat i-a zis unui junior: 'Ia şi targa'. A luat-o şi a dus-o la autocar. A văzut antrenorul şi l-a întrebat ce face cu ea, iar ăsta i-a zis că aşa i-am spus noi. I-a transmis imediat: 'Las-o de unde ai luat-o, eşti normal la cap?'", a povestit Dacian Varga la ProSport LIVE.

  • Numele Gaşca Nebună - echipa a revenit în prima divizie şi s-a despărţit de antrenorul Gigi Mulţescu, în locul său revenind Ioan Andone. Cu un lot foarte tânăr, echipa înregistra rezultate foarte bune, iar porecla a fost preluată din Anglia, acolo unde Wimbledon fusese astlfe botezată de către presă datorită startului de campionat excelent.
  • Dacian Varga, Ionuţ Mazilu, Costin Lazăr, Stelian Stancu, Eduard Stăncioiu, Costin Curelea sau Viorel Ferfelea au fost jucători reprezentativi în istoria recentă a clubului "alb-negru".

Varga a jucat la Sportul Studenţesc, Unirea Urziceni, Rapid, Kuban Krasnodar, FC Vaslui, CS U Craiova, ASA Târgu Mureş şi Petrolul. Mijlocaşul a povestit cum a fost singura sa experienţă la un club din străinătate. "Aveam prime mari, de 15.000 de dolari".

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.