Scandal uriaş în Olanda. O companie de producţie TV a încercat să convingă fotbalişti să aranjeze meciuri

26 ian 2016 1647 afişări Highlight
Scandal uriaş în Olanda. O companie de producţie TV a încercat să convingă fotbalişti să aranjeze meciuri

O companie olandeză de producţie TV a încercat să convingă fotbalişti din prima ligă olandeză şi din cea belgiană să trucheze meciuri.

Cotidianul De Telegraaf scrie că tentativa de "corupere" urma să constituie subiectul unei emisiuni TV despre mafia pariurilor. Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) a trimis o scrisoare cluburilor şi arbitrilor pentru a-i averiza în privinţa acestor încercări de a aranja meciuri, care au fost făcute la începutul lunii decembrie 2015.

Alertată de federaţie, procuratura olandeză a demarat o anchetă. KNVB a primit informaţia de la un jucător care a fost contactat de intermediarii companiei de producţie TV. "Este o diferenţă între a demasca pe cineva care este vinovat de trucare de meciuri şi a manipula nişte jucători pentru a truca un meci", anunţă federaţia într-un comunicat de presă. "În primul caz, emisiunea TV vine cu o soluţie, în al doilea creează o problemă care apoi va fi difuzată la televizor".

Numele companiei implicate este Creatieve Communicatie en Content Productie (CCCP). KNVB susţine că nu deţine informaţia dacă vreun jucător a acceptat să aranjeze un meci pentru emisiunea TV.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.