LIVE BLOG CM de scrimă | Sabrerii au terminat pe locul 7 Mondialul de la Kazan. Germania este noua campioană la sabie, în proba pe echipe

LIVE BLOG CM de scrimă | Sabrerii au terminat pe locul 7 Mondialul de la Kazan. Germania este noua campioană la sabie, în proba pe echipe
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:00 Germania este noua campioană mondială la sabie, în proba pe echipe, la băieți, preluând coroana supremă de la superputerea Rusia, chiar pe terenul acesteia. Coreeni au „evadat” primii pe tabelă, având un avantaj de cinci tușe, la 17-12, însă doar până în releul al patrulea, când nemții au reacționat, au început recuperarea, punct cu punct, și au preluat conducerea. Scorul a fost mai strâns, însă elevii lui Velimoș Szabo au păstrat avantajul de trei tușe, la intrarea în releul noiă. Scorul final, 45-41 a confirmat o zi perfectă a nemților la Kazan.


UPDATE 19:00 Rusia, campioana ediției precedente a concursului pe echipe de la sabie, nu a prins podiumul la ediția din 2014. Ungaria a obținut o victorie surprinzătoarea în fața reprentanților gazdelor în finala mică a probei de sabie, 45-43.


UPDATE 16:10 Finală pe echipe la sabie, cu o fărămă de suflu românesc. Germania luptă pentru coroana mondială de la sabie, împotriva Coreei de Sud, într-o finală din care lipsesc cele două națiuni din fruntea ierarhiei mondiale – Rusia și Italia. Germania a reușit o victorie imensă în semifinale, împotriva Rusiei, scor 45-40. Artizanul acestui succes este Vilmoș Szabo, antrenorul echipei de sabie a Germaniei, care a tras 20 de ani pentru România în concursurile de sabie. Vilmoș Szabo s-a mutat în Germania, alături de soția sa, marea floretistă tricoloră Reka Lazăr-Szabo, colegă de generație cu Laura Badea, în 1993. Din 2008 pregătește lotul național al Germaniei, iar Matyas, fiul lor, a tras de trei ori în semifinala care a ridicat Germania în picioare.

Echipa Germaniei sărbătorește victoria din semifinale, în fața reprezentanților gazdelor.

Tiberiu Dolniceanu l-a învins pe Matyas Szabo (22 de ani), pe tabloul de 32 al concursului individual, cu o victorie fără emoții, 15-11. La finalul partidei, Matyas scria pe rețelele de socializare că este dezamăgit și că așteaptă un rezultat mai bun în concursul pe echipe.


UPDATE 15:52 Alin Badea a încheiat fără emoții ultimul releu, aducând victoria echipei pregătite de Mihai Covaliu, în fața Franței,  scor 45-32. România termină astfel pe poziția a șaptea concrusul de sabie, pe echipe, a Campionatului Mondial de scrimă, de la Kazan.


UPDATE 15:30 Ciprian Gălățeanu a adus al doilea releu României, cu un scor identic, 5-3. Tiberiu Dolniceanu însă a demonstrat din nou că nu a prins o zi bună, irosind încă o dată un avantaj de patru tușe,așa cum s-a întâmplat și în sfertul de finală împotriva Coreeei. De această dată, medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra a cedat în fața lui Nicolas Rousett, un sportiv clasat cu 11 poziții mai jos în clasamentul general mondial.


UPDATE 15:20 Alin Badea a câștigat primul releu, împotriva francezului de 31 de ani, Vincent Anstett. 


UPDATE 15:10 Băieții lui Mihai Covaliu nu au pauză. Asaltul împotriva reprezentanților din Hexagon începe la aproximativ 20 de minute de la finalul precedentului duel. Dolniceanu, Badea, Teodosiu și Gălățanu trag pentru a doua oară în acest concurs împotriva unei echipe cu un clasament inferior, după primul tur, disputat în compania Mexicului. România ocupă poziția a șasea în clasamentul general mondial al echipelor de sabie, la masculin, în timp ce Franța se află pe poziția a noua.


UPDATE 15:02 România a cedat 34-45 în fața Italiei, iar următorul obiectiv este… locul șapte. Franța, învinsă cu un scor asemănător de Statele unite (35-45), va fi adversra tricolorilor în finala pentru poziția a șaptea.


UPDATE 14:52 Alin Badea trage tare pentru a oferi o miză reală ultimului releu. Diferența pendulează între cinci și șase tușe în acest schimb, Însă tot italia are ultimul cuvânt și diferența înainte de releul nouă ajunge la șapte tușe.


UPDATE 14:50 Tricolorii strând rândurile pe finalul concursului. Gălățanu a intrat și el pe planșă.


UPDATE 14:45 Distanța crește, la opt lungimi, iar Dolniceanu revine pe planșă, din nou, într-o situație critică pentru echipa României.


UPDATE 14:35 Italia se distanțează rapid. Tiberiu Dolniceanu a reușit să obțină un releu egal, 5-5, însă Teodosiu, sancționat de arbitru de două ori pentru start anticipat, cu cartonaș roșu și punct cedat adversarului, a pierdut schimbul său fără tușă validă în garda adversarului. 


UPDATE 14:26 Alin Badea a deschis și împotriva Italiei, așa cum a făcut-o și în sferturile de finală, împotriva coreenilor. Aldo Montano, al șaptelea sabrer al lumii a câștigat primul releu, pentru echipa cu patru reprezentanți între primii zece specialiști ai probei, în lume.


UPDATE 14:15 Singurul cap de serie care a părăsit, surprinzător, lupta pentru medalii în sferturi este italia. depășită, scor 39-45, de Ungaria. Italia va fi următoarea adversară a tricolorilor, în primul meci pentru locul cinci


UPDATE 14:07 Tricolorii nu au terminat concursul, chiar dacă nu mai trag pentru medalii. Dolniceanu, Badea, Teodosiu și Gălățanu vor reveni pe planșă pe mini-tabloul pentru stabilirea locurilor 5-8, proba pe echipe disputând partide pentru fiecare loc, inclusiv finala mică, pentru bronz, spre deosebire de concursul individual.


UPDATE 13:57 România s-a oprit în sferturile de finală ale concursului pe echipe, la sabie, în cadrul Campionatului Mondial de scrimă de la Kazan. Coreea de Sud, a treia forță în lume a acestei probe, a profitat de un asalt foarte slab al lui Tiberiu Dolniceanu, a preluat conducerea după releul șase și a gestionat bine avantajul, până la ultimul punct, în ciuda eforturilor liderului cvartetului condus de pe margine de Mihai Covaliu.


UPDATE 13:47 Alin Badea a dat senzația că poate șine România în viață în penultimul releu, ajungând la trei tușe în spatele coreenilor. Răspunsul a venit însă promt, cu două atacuri fără cusur care au împins duelul în ultimul releu. Dolniceanu are de recuperat un deficit de cinci puncte, împotriva lui Won.


UPDATE 13:39 Teodosiu nu poate reface diferența, mai mult, oferă alte două tușe coreenilor.


UPDATE 13:35 Liderul echipei României are probleme de planșă. Dolniceanu a cedat șapte puncte consecutiv, permițând Coreei să egaleze și să preia conducerea. Chiar dacă sportivul de 26 de ani a evitat un releu fără punct, proporțiile scorului sunt îngrijorătoare: 9-1 pentru Kim.

Tiberiu Dolniceanu, înger și demon în concursul de sabie pentru România. Duelul româno-coreean s-a decis în timpul releului său


UPDATE 13:28 Teodosiu termină schimbul tot cu un avans de patru tușe, împotriva lui Won. Dolniceanu trage împotriva lui Kim.


UPDATE 13:24 Badea continuă seria bună a României și pune pe tabelă cea mai mare diferență de scor a sfertului de finală. 20-16 pentru elevii lui Covaliu, aproape de jumătatea duelului româno-coreean.


UPDATE 13:18 Releu excelent pentru Teodosiu, catre aduce România penru prima dată la conducere, 15-14! Românul a recuperat un deficit de trei tușe și a gestionat perfect finalul releului. Alin Badea preia „ștafeta”.


UPDATE 13:14 Tiberiu Dolniceanu îi permite lui Bongil Gu, să se distanțeze la două tușe. Duelul liderilor de echipă se încheie tot în favoarea asiaticilor, iar scorul general este 8-10. Diferență însă ușor de recuperat în cea mai rapidă probă din scrimă.


UPDATE 13:07 Alin Badea deschide hotărât pentru echipe lui Mihai Covaliu, în fața coreeanului Won, punând primele două puncte pe tabelă în dreptul României. Primul releu este însă adjudecat de asiatici, 5-4. Dolniceanu preia asaltul pentru România.


UPDATE 12:59 O primă rundă a duelului româno-coreean s-a disputat în optimile concursului individual. Cei sabreri tricolori aflați încă în concurs, au tras amândoi împotriva asiaticilor. Duelul s-a încheiat nedecis, 1-1. Tiberiu Dolniceanu l-a depășit pe veteranul de 31 de ani, Eunseok Oh (locul 16 în lume), scor 5-13 în prima optime cu participare românească. Al doilea duel româno-coreean a adus bucurie în tabăra asiaticilor, Alin Badea nereușind surpriza în fața lui Bongil Gu (al șaselea sabrer al lumii), cedând cu scorul de 7-15.


UPDATE 12:45 Cele două echipe care se vor duela pentru un loc în careul de ași au avut prestații diferite în optimi. România a reușit cea mai categorică victorie a acestei faze a competiției, în fața unui cvartet mexican care nu are nici măcar un sabrer între primii 50 ai lumii (Julian Ayala este cel mai bine clasat mexican, ocupantul poziției 67 în ierarhia mondială). Coreea de Sud s-a calificat cu emoții, în dauna Spaniei, scor 45-42, 


UPDATE 12:40 Tricolorii trag împotriva sud-coreenilor, a treia echipă a lumii.


UPDATE 12:28 România s-a calificat pe tabloul de opt al concursului de sabie, pe echipe, scor 45 – 26 în fața Mexicului.


România vizează luni a doua medalie la Campionatul Mondial de Scrimă de la Kazan, la sabie masculin, în proba pe echipe. Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz în concursul individual, este liderul de pe planșă al cvartetutului pregătit de Mihai Covaliu. Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu completează echipa care la Mondialele de anul trecut, de la Budapesta, a câștigat argintul, cedând doar în fața Rusiei, iar la  Europenele din acest an a terminat întrecerea pe locul cinci. În Franța, românii au pierdut șansa unei medalii fiind învinși de Belarus, după ce elevii singurului campion olimpic la sabie al României au irosit în ultimul releu un avantaj de trei tușe.

România este a șasea echipă din lume, la egalitate de puncte cu Statele Unite ale Americii (locul cinci), la sabie masculin, conform clasamentului Federației Internaționale, clasare care i-a asigurat un prim tur liber, din postura de cap de serie. Băieții lui Mihai Covaliu întră în concurs împotriva Mexicului (a 22-a echipă a lumii). Tricolorii evită Rusia până în finală, Italia fiind cel mai probabil adversar în semifinale.

În 2013, Tiberiu Dolniceanu se întorcea de la Campionatele Mondiale de la Budapesta cu două medalii: bronz în concursul individual și argint cu echipa. La Kazan, sportivul de 26 de ani este în grafic pentru a repeta „dubla”, cu medalia cucerită vineri.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen