E oficial: Roxana Borha şi Elena Meroniac sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de kaiac dublu - 500 metri

7 sep 2015 610 afişări Comentează şi tu Highlight
E oficial: Roxana Borha şi Elena Meroniac sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de kaiac dublu - 500 metri

Federaţia Internaţională de Kaiac-Canoe a anunţat duminică echipajele calificate la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 în urma desfăşurării Campionatelor Mondiale de la Milano. Oficial, România are în acest moment două ambarcaţiuni pe lista olimpică şi un număr de şase sportivi. Pe lângă băieţii de la kaiac patru 1000 de metri, calificaţi direct în urma clasării pe locul şapte în finala probei (primele 11 echipaje au mers la JO), au mai primit biletul olimpic şi fetele de la kaiac dublu 500 de metri, Roxana Borha şi Elena Meroniac. 

Vicecampioanele europene s-au clasat pe locul şapte în finala mondială în condiţiile în care doar primele şase clasate obţineau calificarea directă la JO. Cum însă unele sportive clasate înaintea lor au dublat şi în proba de kaiac patru, obţinând calificarea şi acolo, Federaţia Internaţională a realocat unele locuri, astfel că România a primit direct biletul pentru Rio.

Anul viitor, la europene, se vor pune la bătaie ultimele locuri cotă pentru Rio. La canoe dublu 1000 metri, unde concurează foştii campioni mondiali Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, mai sunt două bilete. Calificarea în această probă este un obiectiv prioritar pentru federaţia română de specialitate, deşi mai mult ca sigur loturile tricolore îşi vor mai încerca şansa şi în alte probe.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.