Dopaj în atletismul românesc. Campionul Sergiu Ursu, depistat pozitiv

11 mai 2014 1595 afişări Highlight
Dopaj în atletismul românesc. Campionul Sergiu Ursu, depistat pozitiv
  • Condus de miliardarul din Arad Sandu Ion, atletismul românesc continuă să producă surprize neplăcute
  • După ce la începutul acestui an Anca Heltne a fost suspendată pentru a doua oară în carieră, un nou caz de dopaj aruncă o pată neagră pe faţa atletismului
  • Sergiu Ursu, unul dintre cei mai valoroşi aruncători din România ultimului deceniu, a fost depistat pozitiv încă din luna martie
  • Coordonatorul secţiei de aruncări din cadrul FRA este Petre Manu

În vârstă de 34 de ani, discobolul Sergiu Ursu, multiplu campion naţional, a fost depistat pozitiv pentru a doua oară în carieră şi riscă să fie suspendat pe viaţă. Informaţia a fost confirmată de preşedintele Federaţiei de Atletism, fostul sprinter din anii 90, Ion Sandu. "Problema este disciplina. Avem antrenori care sunt capabili de mare performanţă şi cluburi puternice, însă ne lovim în ultima vreme de noi cazuri de dopaj, ultimul atlet depistat fiind discobolul Sergiu Ursu, care riscă o suspendare pe viaţă", a spus Sandu la Adunarea Generală a FRA: Oficialul ţinut în braţe de capii COSR, Octavian Morariu şi Ioan Dobrescu, a anunţat în timpul campaniei premergătoare alegerilor de la forul din strada Primo Nebiolo că va lupta pentru eradicarea flagelului dopingului în atletismul românesc.

64,74 m e recordul personal la disc semnat de Sergiu URSU (Snagov, 2010)

19,71 m e recordul personal la greutate (outdoor) stabilit de sportivul legitimat la Dinamo (Bucureşti, 2003)

Informaţia potrivit căreia Sergiu Ursu a fost depistat pozitiv a survenit oficialilor de la CS Dinamo în urmă cu câteva zile. Controlul se pare că ar fi fost efectuat în luna martie, în România, înaintea unei deplasări a lotului tricolor la o competiţie internaţională. Multiplu participant la ediţii ale Campionatelor Mondiale şi Europene, Ursu a mai ispăşit o suspendare după ce în februarie 2004 a fost depistat pozitiv cu nandrolon. A revenit însă şi a devenit în anii 2000 unul dintre cei mai buni aruncători din România, multiplu campion naţional şi campion balcanic. Marţi va avea loc audierea lui Sergiu Ursu la Agenţia Naţională Anti Doping, organism condus de Graţiela Vâjâială.

Foto: Mircea Rosca

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.