A treia Sală Polivalentă cu cel puţin 5.000 de locuri în România! Anunţul oficial al CNI

17 dec 2018 14830 afişări Highlight
A treia Sală Polivalentă cu cel puţin 5.000 de locuri în România! Anunţul oficial al CNI

România va beneficia de încă o sală de sport modernă. Compania Naţională de Investiţii (CNI) anunţă că luni a fost semnat contractul prin care vor fi demarate proiectarea şi execuţia unei săli în Constanţa, ce va fi dotată cu 5.000 de locuri. Valoarea toatală a lucrărilor se ridică la 67.912.330 lei, aproximativ 14 milioane de euro.

CNI precizează că proiectarea şi execuţia vor dura 27 de luni, iar construcţia va putea organiza partide de handbal, baschet şi volei. Baza sportivă va beneficia de o sală de antrenamente, spaţii pentru publicul spectator şi sportivi, spaţii administrative şi altele. În trecut, s-a pus problema ca sala să nu mai fie construită: ”Am auzit că nu s-ar mai construi. Aşa a declarat ministrul Sportului. Ar fi păcat. Din ce ştiu, ultima dată proiectul se afla în stadiul licitaţiilor, mai multe nu ştiu să vă spun, pentru că nu merg zi de zi la primărie să mă interesez de proiecte. Mai bine întrebaţi pe altcineva. Oricum, dacă nu se mai face, nu este vina primăriei, pentru că se face prin Compania Naţională de Investiţii. Eu am promis că o să fac un bazin de înot până în 2019. Dacă nu îl fac, plec acasă”, declara consilierul local Răzvan Florea pentru cugetliber.ro

În momentul de faţă, România are două arene cu o capacitate de cel puţin 5.000 de locuri, ”Sala Polivalentă – Bucureşti” (5.300 de locuri) şi ”Sala Polivalentă din Cluj-Napoca” (7.227 de locuri).

Sala de sport propusă ocupă la sol cca. 9.820 mp, fiind desfăşurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.
 
Din punct de vedere funcţional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional (dimensionată şi dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activităţi nonsportive), locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.
 
În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru publicul spectator, sportivi, spaţii administrative, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, spaţii de depozitare şi spaţii tehnice, precum şi spaţii funcţionale şi operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, conformă cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spaţii pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) şi de spaţii special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă şi VIP.
 
Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spaţiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilităţii funcţionale a zonei.
 
Lucrările aferente acestui contract vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările şi completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanţa se va ocupa de execuţia branşamentelor la utilităţi, precum şi de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.