Victor Becali a rupt tăcerea! Cum a fost prima zi la puşcărie: "Şoc total. Dacă nu înţelegi unde eşti e foarte greu" + Câţi au stat într-o celulă de 11 metri pătraţi: "Dacă te întorceai brusc, spărgeai faianţa cu cotul"

16 ian 2019 6938 afişări Fotbal Intern
Victor Becali a rupt tăcerea! Cum a fost prima zi la puşcărie: "Şoc total. Dacă nu înţelegi unde eşti e foarte greu" + Câţi au stat într-o celulă de 11 metri pătraţi: "Dacă te întorceai brusc, spărgeai faianţa cu cotul"

Victor Becali a fost eliberat după ce a ispăşit patru ani şi jumătate de închisoare ca urmare a condamnării din "Dosarul Transferurilor". Fostul impresar a povestit cum a fost viaţa după gratii.

"Nu m-am gândit niciodată să plec, mi-am asumat pedeapsa, m-am dus şi m-am predat, nu am plecat nici in Guatemala, nici în Costa Rica.  Poate că aş fi putut şi eram liniştit, dar nici eu nici fratele meu nu am vrut să facem asta. M-au condamnat, m-am predat, mi-am executat pedeapsa, chiar mai mult decât trebuie şi asta a fost. Am executat 5 ani şi 5 luni, cu tot cu recurs compensatoriu", a spus Victor Becali, conform gsp.ro.

Ex-agentul de fotbalişti a continuat: "Trebuia să execut 36-37 de luni din 45, dar am stat 54 de luni. După condamnare, mi-am dat seama că am mult mai puţini prieteni decât credeam, dar ăsta a fost un lucru bun. M-am lămurit că mulţi pe care îi consideram prieteni nu erau de fapt prieteni. Acum îi pot număra pe degete. Unii dintre ei sunt oameni la care nu mă aşteptam. Am văzut şi pe la emisiuni oameni cărora le-am făcut mult bine şi care se feresc acum să-mi pronunţe numele. Unii nu-şi mai aduc aminte cine i-a transferat, se pare".

Fratele lui Ioan Becali, impresar ce controla majoritatea transferurilor fotbaliştilor români, a povestit care a fost impactul atunci când a păşit pentru prima dată în închisoare: "A fost un şoc total în prima zi. Am mers la Poarta Albă, m-am predat, m-au cazat. Nu e nici iadul pe pământ, dar nu e nici o plăcere să fii acolo. Cu cât înţelegi mai repede unde eşti, cu atât îţi va fi mai uşor. Dacă stai să te gândeşti... cine am fost, unde am ajuns... nu iese bine. Dacă nu înţelegi unde eşti e foarte greu. Am vorbit cu fratele meu şi ne-am zis: trebuie să uităm cine am fost, ne facem pedeapsa şi asta este.

Celulă de 11 metri pătraţi, patru paturi şi un grup sanitar unde dacă nu erai atent şi te întorceai brusc, spărgeai faianţa cu cotul. La Poarta Albă am stat şi 12 oameni în celulă. Nu au fost condiţii de lux, aşa cum s-a scris".


Victor Becali a fost condamnat în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în "Dosarul Transferurilor", alături de George Copos, Ioan Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.