UTA – Viitorul 1-0, Video Online. Hora a adus victoria și echipa lui Gică Hagi începe cu stângul play-out-ul

UTA - Viitorul 1-0, Video Online. Hora a adus victoria și echipa lui Gică Hagi începe cu stângul play-out-ul
  • Publicat:
  • Actualizat:

În prima etapă a play-outului Ligii I, UTA a trecut cu 1-0 de Viitorul Constanța și ia prime trei puncte imense în lupta pentru supraviețuire.

Ioan Hora a fost cel care a decis partida în minutul 63, atacantul arădenilor fiind la primul său gol pe noua arenă „Francisc Neuman”. Succesul e cu atât mai important cu cât vine cu două zile înainte de aniversarea de 76 de existență a „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc.

Absențe grele la Viitorul

Două victorii au avut arădenii în tot sezonul regular pe teren propriu, ca și numărul de succese ale constănțenilor în 2021, ultimul dintre ele înregistrat pe 26 februarie, 5-0 în „Groapă”, cu Dinamo.

Diferența de puncte între combatante, trei, cu avantaj pentru gazdele de azi, care porneau ușot favorite având în vedere și absențele importante din tabăra trupei de pe Litoral: Ganea, Casap, Artean, Gzatanaga, Ghiță, Castanega sau Benzar.

Nici „roș-albii” nu au intrat chiar cu titularii pe teren și asta pentru că rusul Shlyakov era suspendat, iar Isac și Peteleu aveau probleme de ordin medical.

Schimbări premature, una în fiecare tabără

Ambele formații au început destul de prudent meciul, astfel că în primele 25 de minute am consemnat doar câte o situație de poartă.

În minutul 5, Tomozei a centrat din dreapta, Petre a preluat în careul mic, dar Mladen a acordat corner în momentul în care atacantul naționalei de tineret se pregătea să reia spre buturile lui Cojocaru. Fază aproape identică în celălalt careu, doar că de această dată stopul puțin deficitar i-a aparținut lui Tsoumou, iar Balauru l-a blocat promt. Apropo de portarul UTA-ei, acesta intrase pe gazon în minutul 16, fiindcă titularul Iacob călcase greșit la o minge primită „acasă”. Însă, raportul înlocuirilor rapide s-a echilibrat rapid, când Dussaut (accidentat) și el i-a lăsat locul în teren lui Pitu. Grădinaru devenea noul fundaș dreapta al vizitatorilor.

Ocazia reprizei, dintr-o deviere

La mijlocul mitanului, UTA a avut douo-trei atacuri bune, dar Roger și Rusu au finalizat slab de la marginea careului. Același lucru l-a făcut și Boboc, doar că șutul fundașului constănțean a venit de la o distanță mai mare. Ocazia reprizei s-a născut tot după o finalizare din afara careului.

În minutul 41, Roumpoulakou a primit o minge de la Petre, a tras puternic, Matei s-a a deviat balonul ce a trecut milimetric pe lângă stâlpul din dreapta lui Cojocaru. Din cornerul rezultat, Erico a reluat cu capul pe lângă, așa că scorul reprizei a fost alb la Arad.

Hora, la locul potrivit pentru primul său gol pe stadionul din Arad

Primul fluier al reprizei a doua nu l-a mai prins pe Adi Petre pe teren, lângă Hora apărând Antal. Jocul ofensiv al UTA-ei nu s-a îmbunătățit, însă, cum nici Viitorul nu și-a găsit reperele în jumătatea de teren adversă. Astfel, jocul a rămas încâlcit, iar raportul șuturilor la poartă a rămas nul și după alte două situații arădene, semnate Hora și Roger, care au tras din nou peste poartă. Din nimic, s-a născut golul de 1-0 al „roș-albilor”.

În minutul 63, Roger a executat o lovitură liberă de 35 de metri, Erico a înălțat balonul pentru Ilie, acesta a trimis cu capul în mijlocul careului, de unde Hora a trimis în plasă, pe lângă portar. Era al 5-lea gol al fostului fcsb-ist pentru echipa sa, doar primul la Arad. UTA putea încheia rapid conturile două minute mai târziu, dar Cojocaru a intervenit providențial la șutul lui Rusu ce ar fi mers în vinclu.

Viitorul, fără replică

Replica Viitorului a fost extrem de palidă, conform formei sportive și mentale pe care oamenii „Regelui” o arată de săptămâni bune încoace. O acțiune personală a lui Ciobanu, finalizată cu un șutul în blocajul lui Roumpoulakou a fost prea puțin pentru ca defensiva arădenilor să se clatine.

În schimb, amfitrionii au avut două-trei contre interesante în superioritate numerică, dar ultima pasă a fost de fiecare dată eronată.

Doar în ultimele 7-8 minute, constănțenii au avut o ușoară dominare teritorială, dar fără ca Balauru să aibă de lucru între buturile gazdelor. 1-0 pentru UTA după ultimul fluier și un provizoriu prim loc în play-off cu 22 de puncte. Viitorul rămâne la „cota” 16.

UTA – Viitorul | Echipele

UTA: Iacob (16 Balauru) – Tomozei, Erico, Ilie, Roumpoulakou – Roger (87 Bustea), Albu, Vorobjovas, D. Rusu (87 Miculescu) – Petre (46 Antal), Hora (80 C. Rus). Rezerve neutilizate: Melinte, Roșu, Buhăcianu, Voinea. Antrenor: Laszlo Balint

Viitorul: Cojocaru – Dussaut (23 Pitu, 82 Andronache), Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – Matei (82 Babunski), Grameni, Ciobanu – Grădinaru (70 Pedroso), Tsoumou, Jo Santos (70 Haită). Rezerve neutilizate: Căbuz – G. Buta, Dănuleasa, Grosu. Antrenor: Cătălin Anghel

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Aregeș) – Daniel Mitruți, Adrian Popescu (Craiova). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Observartor FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu)

Observator LPF: Viorel Ilinca (Cluj)

VIDEO: Fazele din meciul UTA – Viitorul

UTA – Viitorul 1-0

Min. 63: GOOOOL UTA! Hora primește în careu după o fază fixă și reușește să deschidă scorul.

Min. 53: OCAZIE MARE UTA! Hora primește în situație bună la aproximativ 18 metri, dar șutul său violent trece peste poartă.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Finalul primei reprize.

Min. 28: OCAZIE UTA! Rusu trage periculos de la 16 metri, dar nu prinde spațiul porții adverse.

Min. 17: Schimbare UTA: portarul Iacob nu mai poate continua și este schimbat cu Balauru.

Min. 1: Începe meciul dintre UTA și Viitorul.

UTA (4-4-2): Iacob – Simo, Ilie, Erico, Tomozei – Rusu, Vorobjovas, Albu, Roger – Petre, Hora.

Viitorul (4-3-3): Cojocaru – Boboc, Dobrosavlevici, Mladen (cpt), Dussaut – Ciobanu, Grameni, Matei – Grădinaru, Tsoumou, Jo Santos.


În cazul unui succes, arădenii pot urca pe primul loc în play-out, în timp ce Viitorul, cu 16 puncte, tremură pentru evitarea retrogradării.

Tot azi, Astra și Dinamo se întâlnesc din nou, după ce giurgiuvenii au câștigat prima manșă din semifinalele Cupei României, scor 1-0.

UTA – Viitorul, Live Video Online, de la ora 17:30

În partidele din sezonul regulat, UTA și Viitorul au remizat. A fost 1-1 la Ovidiu și 0-0 la Arad. Vineri, de la ora 17:30, cele două echipe se întâlnesc pentru a treia oară, Live Video Online pe prosport.ro.

„Suntem conştienţi de valoarea adversarului, de individualităţile de acolo şi de faptul că va trebui să fim foarte motivaţi, să avem o organizare bună, să fim agresivi. Sperăm să o ţinem pe acest trend bun, pentru că venim după două etape în care am avut rezultate bune. La Viitorul cred că este o doză de frustrare, pentru că nu au reuşit să se califice în play-off, mai ales că este o echipă care dă în mod constant jucători la naţionale şi pretenţiile sunt mai mari în mod justificat”, a declarat Laszlo Balint, antrenorul arădenilor, înaintea meciului.

„Este foarte important să avem rezultate, plecăm cu gândul să câştigăm meciul. Vom facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne impune. Trebuie ca greşelile colective sau individuale să dispară pentru a putea să ne întoarcem cu cele trei puncte. Sută la sută o victorie ar reda moralul jucătorilor, şi partea mentală contează foarte mult, şi o victorie ar conta foarte mult”, a spus și Cătălin Anghel, tehnicianul Viitorului.

Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…