Transformarea mega evidentă a unui fost patron din Liga 1. FOTO | Cum arată acum omul care a condus un club de tradiţie al României, a candidat la şefia FRF şi a fost acuzat de Dragnea că vrea să dea jos Guvernul României

8 feb 2019 12162 afişări Fotbal Intern
Transformarea mega evidentă a unui fost patron din Liga 1. FOTO | Cum arată acum omul care a condus un club de tradiţie al României, a candidat la şefia FRF şi a fost acuzat de Dragnea că vrea să dea jos Guvernul României

Constantin Iacov, unul dintre patronii din fotbalul românesc al deceniului trecut, a trecut printr-o transformare evidentă. După ce a ieşit din lumina reflectoarelor, fostul om cu banii de la FC Naţional în perioada 2005-2007 a avut din ce în ce mai puţine apariţii publice, iar una dintre ele s-a întâmplat vineri dimineaţă.

Iacov a condus-o pe FC Naţional într-o perioadă în care apropierea de PSD, Victor Ponta şi Gino Iorgulescu l-a ajutat să conducă clubul din "Parcul cu platani". Anii au trecut, Iacov a ieşit din fotbal şi a avut din ce în ce mai multe tangenţe cu dedesubturile vieţii politice din România, iar vineri a apărut schimbat. Are barbă, ochelari, iar timpul şi-a spus cuvântul şi în cazul său, Iacov având din ce în ce mai puţine în comun cu omul care, în 2010, i se opunea lui Mircea Sandu în alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal. Atunci, Iacov, care intrase într-un conflict deschis cu "Naşul" nu a avut nicio şansă la scrutinul contra lui Mircea Sandu (192 vs. 67).


Cristi Iacov (foto) în emisiunea GSP Live, de vineri.


Constantin Iacov în urmă cu opt ani

Dragnea l-a acuzat că a vrut să dea jos Guvernul

În iunie 2017, Liviu Dragnea l-a numit pe Constantin Iacov, un apropiat al lui Victor Ponta, că s-ar afla printre oamenii care ar dori să preia Guvernul "cu forţa": "PSD a ieşit întârit, dar n-a fost uşor. Sunt presiuni din toate părţile pentru ca această coaliţie să nu reuşească să-şi ducă programul de guvernare până la capăt. Acestă încercare a unui grup de câţiva politicieni şi oameni de afaceri de a prelua prin forţă acest guvern a eşuat. Şi eu şi colegii mei ştim din primele două zile oameni din Guvern, foşti oficiali din Guvern care au fost daţi afară, spuneau printre alţii de un om Costi Iacov, care suna, care mergea peste secretarul general al Guvernului în funcţie, peste secretarul general adjunct, o doamnă care era în spital cu perfuzii, şi care suna şi în partid. Pe lângă noul lider politic, domnul Jianu, care îşi suna şi foştii profesori să-i convingă, suna şi acest domn prin partid", spunea şeful PSD, după ce ieşea cu bine dintr-un Congres al Partidului.


Constantin Iacov (foto, alături de George Copos) în GIuleşti, la un meci Rapid - FC Naţional, alături de George Copos

Cine e Constantin Iacov

În declaraţia de avere din 2014, acesta scria că deţine circa 50 de terenuri agricole şi şase terenuri intravilane, din care trei în Bucureşti, două în Buftea (Ilfov) şi unul în Săcele (Brasov), două case de vacanţă în Ilfov şi Braşov, un apartament în Bucureşti şi două spaţii comerciale în Bucureşti. El a mai declarat atunci că are o colecţie de ceasuri în valoare de 800.000 de euro, conturi bancare de 3,8 milioane de euro şi 2,9 milioane de lei şi acţiuni la mai multe societăţi comerciale. De fapt, Costantin Iacov este atât de bogat, încât l-a împrumutat pe un anume Florin Trifan cu cinci milioane de euro cash.

Potrivit unui articol din 2006 din ”Ziua”, în 2000, Constantin Iacov a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru violare de domiciliu, distrugere şi lovire.


Constantin Iacov ţinând un discurs la algerile FRF din 2010.

Iacov a fost impus de guvernarea Ponta în conducerea SMART SA, o societate cu o miză extrem de importantă, dat fiind că gestiona toate contractele de mentenanţă ale Transelectrica. Practic, tot ce înseamna menentanţa reţelei de transport al energiei intra în sarcina SMART SA, preciza Hornews, într-un articol din ianurie 2016.

Potrivit unui articol ”Cotidianul” din aprilie 2016, Constantin Iacov şi Cristian Borcea au apărut pe o listă publicată de Digi 24 ce arăta operaţiunile sale prin intermediul unui offshore din Panama. Iacov, în schimb, a spus că ”nu are treabă” cu Panama.

În 2007, Iacov a cumpărat numeroase terenuri lângă Bacău şi a fost în capul listei despăgubiţilor când s-a construit şoseaua de centură a municipiului, se mai arată în acelaşi articol. Dat fiind că Dumitru Dragomir a spus despre acesta că nici nu avea după ce să bea apă, rămâne întrebarea cum a reuşit Iacov să cumpere toate terenurile respective aşa, dintr-o dată.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.