INTERVIU | Din maşina Dacia se aude "Here we go again!", motto-ul tricolorilor de la Under 21. Mirel Rădoi a vorbit înaintea tragerilor la sorţi. Grupa perfectă, adversarul de temut şi pe cine ar lua de la naţionala lui Contra la EURO 2019

23 nov 2018 4338 afişări Tineret
INTERVIU | Din maşina Dacia se aude "Here we go again!", motto-ul tricolorilor de la Under 21. Mirel Rădoi a vorbit înaintea tragerilor la sorţi. Grupa perfectă, adversarul de temut şi pe cine ar lua de la naţionala lui Contra la EURO 2019
Mirel Rădoi a vorbit cu ProSport cu doar câteva ore înaintea tragerii la sorţi pentru Campionatul European din 2019, desfăşurat în vară în Italia şi San Marino. Selecţionerul tricolorior mici are încredere că unul dintre jucătorii României U21 poate ajunge Luka Modric de la Mondialul din Rusia, cel mai bun jucător al turneului. Fostul număr 6 al naţionalei, Mirel Rădoi, are un singur gând: calificarea cu "maşina Dacia" pe imnul "Here we go again!". De ce "Dacia" şi cum s-a ajuns la acest motto? Ne spune chiar selecţionerul ...
 
Astăzi va fi tragerea la sorţi pentru grupele la Euro 2019. Aveţi vreo superstiţie înainte de aflarea cu cine vom fi în grupă?
Nu am nicio superstiţie. Îmi doresc însă o grupă din care să ne calificăm în semifinale.
 
Ce echipă aţi vrea să nu cadă sub nicio formă în grupă cu noi. În acelaşi timp, ce doriţi şi cum ar arăta grupa perfectă în viziunea dumneavostră?
Nu mi-aş dori să întâlnim Spania, e un adversar pe care vreau să îl evităm. O echipă pe care o vreau este Austria, iar în grupă mi-aş mai dori Germania şi Danemarca.
 
Care credeţi că este cel mai talentat jucător din Europa - la nivelul under 21 - la momentul actual şi care ar putea primi titlul de cel mai bun jucător la EURO 2019?
Sunt mai mulţi jucători valoroşi, îmi este greu să numesc unul singur. Cel mai bun jucător al turneului ar putea să fie chiar şi unul dintre tricolori.
 
 
"Here we go again!" este motto-ul juniorilor lui Rădoi înaintea Euro 2019
 
Dacă aţi putea convoca un jucător, care a depăşit vârsta necesară pentru această selecţie, pe cine aţi chema?
Nicolae Stanciu, s-ar integra perfect, el şi pare mai copil. 😊
 
Luând modelul englezilor de la Campionatul Mondial cu "It's coming home", motto-ul nostru care ar fi?
Ar putea fi “Here we go again!”. După campioantul mondial din 1990, găzduit de Italia, a urmat o perioadă bună pentru fotbalul românesc. Îmi doresc ca în 2019, tot în Italia, să înceapă o nouă perioadă bună pentru noi. Această generaţie trebuie să fie un model pentru cele viitoare.
 
Tragerea la sorţi se va desfăşura în fabrica Lamborghini, cu ce maşină poate fi comparată naţionala de tineret a României?
Suntem România, deci suntem DACIA, o maşină fabricată la noi, dar apreciată în toată Europa. Tragerea la sorţi are loc în fabrica Lamborghini, dar vedeţi că finala se dispută la Udine, pe Dacia Arena. 😊
 
Aţi putea numi câteva nume de jucători pe care i-aţi recomandat lui Cosmin Contra pentru naţionala mare?
Cosmin ştie foarte bine valoarea jucătorilor de la U21 şi nu este nevoie să îi recomand pe nimeni. El cunoaşte cel mai bine de ce fotbalişti are nevoie. Important este că mulţi dintre cei de la Under 21 au devenit soluţii pentru prima reprezentativă.
 
La miuţă de antrenament cu Puşcaş, Petre, Ivan şi Drăguş, cine a fost cel mai greu de marcat, om la om, asta în cazul în care aţi intrat în horă? 😊
Toţi au calitate şi mi-au pus probleme. Nu este uşor să joci împotriva lor.
 
UEFA a publicat componenţa urnelor pentru tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 din 2019. România se află în ultima urnă şi va înfrunta cel puţin un adversar de top. Tragerea la sorţi va avea loc vineri, 23 noiembrie.
 
Urna 1: Italia, Germania, Anglia
 
Urna 2: Spania, Danemarca, Franţa
 
Urna 3: Serbia, Croaţia, Belgia, Austria, Polonia, România
 
Campionatul European de fotbal va fi organizat între 16-30 iunie 2019. Şase oraşe vor găzdui meciuri: Reggio nell’Emilia, Cesena, Bologna, Udine, Trieste şi San Marino.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.