Victorie argentiniană pentru arădeni! UTA – ”U” Cluj 2-1, în cadrul etapei cu numărul 5 din Superligă

Victorie argentiniană pentru arădeni! UTA - ”U” Cluj 2-1, în cadrul etapei cu numărul 5 din Superligă
  • Publicat:
  • Actualizat:

După două deplasări fără gol marcat, dar cu punct cucerit la Sfântu Gheorghe, UTA revenea în fața propriilor suporteri pentru al 92-lea episod din istoria confruntărilor cu Universitatea Cluj.

Și dacă vorbim despre istorie, legenda „Bătrânei Doamne”, Gabor Biro a atins primul mingea în această seară la două zile după ce împlinise frumoasa vârstă de 77 de ani. Iar echipa sa de suflet i-a făcut un frumos cadou, trei puncte mari cu „șepcile roșii”, după un 2-1 extrem de muncit.

Postolachi marchează după doi ani și jumătate

Pe „dreptunghiul verde” arădenii și-au luat tare adversarul și după un prim corner, a venit și golul ce a deblocat meciul. În minutul 6, Isac i-a așezat balonul lui Vukcevic, care a centrat în 6 metri, de unde Virgiliu Postolachi a trimis din voleu lângă bara din stânga lui Brănescu. A fost primul gol în meciuri oficiale al basarabeanului din aprilie 2019 încoace. Arădenii au rămas în atac, iar Jobello a avut șansa să facă 2-0 după o pătrundere din stânga, dar Romeo s-a opus șutului din 8 metri al francezului. Oaspeții au cerut fără succes penalty la duelul din careul mic între Bălan și Iacob. Tot pe dreptul lui Jobello a fost și următoarea minge periculoasă a „roș-albilor”, dar de această dată a deviat Ispas.

Clujenii revin pe tabelă la o gravă eroare a gazdelor

UTA părea să controleze ostilitățile, iar egalarea lui „U” a venit de nciunde. În minutul 36, Briceag a degajat un balon, Pires a urmărit deși Postolachi era în avantaj clar, i-a luat fața basarabeanului, a pasat pasează în fața porții, de unde Adrian Bălan a reluat cu latul în plasă. „Roș-albii” au reluat atacurile și, în primul minut de prelungire al primei părți, Benga a înscris din apropiere după ce Brănescu a respins lovitura de cap a lui Hoxhallari. După 3 minute, lui Bîrsan i s-a comunicat în cască din Camera VAR că a fost osffide și la vestiare s-a intrat la egalitate: 1-1.

Chindriș, aproape erou

Someșenii au revenit de la cabine cu doi oameni proaspeți în benzi, Pârvulescu și Fernandes și au avut ușor inițiativa în primele 10 minute ale părții secunde. Bălan a și reluat în transversala după pasa lui Ely Fernandes, dar a fost semnalizat în offside. După aproape o oră de joc a schimbat și Poenaru în ofensivă, iar nou-intratul Ademi ar fi putut rămâne cu poarta goală, dacă Pârvulescu nu ar fi intervenit la sacrificiu la pasa lui Jobello. În minutul 63, în atac s-a vzăut și unul dintre fundașii centrali ai arădenilor. A. Chindriș a recuperat la 45 de metri, a pătruns de unul singur în careu, dar a tras din cădere de puțin pe lângă bara din stânga lui Brănescu

Cascini l-a surprins pe Brănescu

Spiritele s-au încins după minutul 65, dar asta și pentru că Marcel Bîrsan a avut niște decizii cel puțin bizare, enervându-le în special pe gazde. Acestea au avut nevoie de 83 de minute să reapară în careul clujenilor și au făcut-o cu golul de 2-1. Pe o contră rapidă, Jobello i-a pasat lui Cascini la 15 metri lateral stânga și argentinianul a trimis din prima un șut puternic cu stângul, iar Brănescu a fost bătut pe mijlocul porții. Arădenii au avut știința să țină de rezultat până la ultimul fluier al lui Bîrsan, ce îi duce la cota 7 puncte, în timp ce clujenii rămân la cota 2.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari – Isac (73 Șteau), Cascini – Joblello, Fl. Matei (58 Ubbink), Otele (73 Keseru) – Postolachi (58 Ademi)
Rezerve neutilizate: Balauru – Maxim, Pătlăgică, Negoescu
Antrenor: Ilie Poenaru

”U” Cluj: Brănescu – Romeo, I. Fliip, Ispas, Briceag (46 P. Pârvulescu) – Haită, Pires, Purece (68 Simion) – Chipciu, Ad. Bălan, Hlistei (46 Ely Fernandes)
Rezerve neutilizate:
Gorcea – Baravykas, Moraru, Hofman, Boiciuc

Antrenor: Erik Lincar

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Adrian Popescu (Craiova) și Ciprian Danșa (Satu Mare). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova)
Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Mircea Grigoroiu (București).
Observator FRF: Ioan Onicas (Zalău), Cătălin Cursaru (Ploiești).


UTA Arad s-a impus, scor 2-1, contra celor de la U Cluj, în cadrul etapei cu numărul 5 din Superliga României.

„Bătrâna Doamnă” a deschis scorul în minutul 6 prin atacantul moldovean Postolachi. „Șepcile Roșii” nu s-au lăsat, iar în minutul 37 Adrian Bălan a restabilit egalitatea, după o pasă excelentă venită de la Romario Pires.

Scorul final a fost stabilit de către Cascini, în minutul 81, când a trimis un șut superb din unghi direct în plasa porții lui Laurențiu Brănescu.

UTA – Universitatea Cluj 2-1

Min. 90: Final de meci!

Min. 81: GOOL UTA! Cascini marchează un gol superb în poarta „Șepcilor Roșii”

Min. 62: OCAZIE UTA! Andrei Chindriș apare în careul clujenilor, însă șutul său trece puțin pe lângă poarta lui Brănescu.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45+6: Pauză pe Arena Francisc Neuman

Min. 45+1: GOL ANULAT UTA ARAD! Benga trimite în poarta clujenilor, după o gafă a lui Laurențiu Brănescu, însă golul este anulat de către arbitrajul video pe motiv de ofsaid. 

Min. 37: GOOL UNIVERSITATEA Cluj! Romario Pires îi pasează excelent, în careul mic, lui Adrian Bălan, care trimite fără probleme în plasa porții lui Iacob

Min. 12: OCAZIE UTA ARAD! Postolachi trimite un șut pe spațiul porții, însă unul dintre apărătorii „șepcilor roșii” respinge mingea în corner.

Min. 6: GOOOL UTA ARAD! Postolachi trimite un șut superb direct în poarta lui Brănescu, după o centrare a lui Vukcevic deviată de Fl. Matei. 

Min. 1: A început meciul


Duelul dintre UTA și Universitatea Cluj poate fi urmărit și Live Stream Online, de la ora 19:00, pe digisport.ro.

Palmares cu UTA gazdă: 31 de meciuri – 21 succese UTA – 7 remize – 3 victorii U Cluj.

Primul meci a avut loc pe 8 decembrie 1946 şi s-a încheiat cu victoria categorică a arădenilor, scor 4-0, marcatori L. Bonyhadi dublă, I. Nicşa şi M. Toth.

Întâiul succes din contul ardelenilor a venit un an mai târziu, pe 19 octombrie 1947, U Cluj – ITA 2-0, antrenori Nicolae Munteanu, respectiv Petre Steinbach.

Cinci dintre cele 12 remize s-au terminat fără gol marcat, dintre care patru pe terenul grupării din Arad.

Cea mai recentă confruntare din Superliga României a avut loc pe 1 martie 2008, U Cluj – UTA 2-2 (Silvăşan – dublă / Bǎlțoi, Amoreirinha).

Echipele de start la UTA – U Cluj:

UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Isac, Cascini, Matei – Jobello, Postolachi, Otele
REZERVE: Balauru, Maxim, Pătlăgică, Șteau, Negoescu, Stahl, Ubbink, Ademi, Keșeru
ANTRENOR: Ilie Poenaru

U CLUJ: Brănescu – Romeo, Filip, Ispas, Briceag – Purece, Pires, Haită – Chipciu, Bălan, Hlistei
REZERVE: Gorcea, Baravykas, Simion, Pîrvulescu, M. Moraru, Hofman, Boiciuc, Fernandes
ANTRENOR: Erik Lincar

Stadion: Arena Francisc Neuman (Arad)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Popescu Adrian (Craiova), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare) / Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei), Arbitru AVAR: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)

Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Pasionat de tot ce se întâmplă în lumea sportului, George Constantin este în prezent student în anul III la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. La începutul anului 2022, George a decis să facă pasul către presa sportivă și a devenit ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…