CFR Cluj a plecat lansat în meci și, după ce Rocha, cu fișa postului în banda dreaptă, a reluat din careu cu exteriorul, iar Stolz a oferit cornerul, echipa lui Dan Petrescu a deschis scorul. Era minutul 7. A executat Korenica, a visat Ciobotariu, iar Leo Bolgado, cu alonja necesară, a reluat perfect cu fruntea direct în vinclul porții rapidiste. Era 1-0 și Denis Ciobotariu a continuat să dea rateuri. Fundașul central giuleștean a pierdut un balon în zona de criză, însă Kamara, o nălucă în costa defensivei adverse, a reluat lamentabil în brațele lui Stoltz. Apoi meciul s-a transformat într-o luptă oarbă în zona mediană. Rapidul, cu turbinele Dobre și Petrila înfundate, fără pic de propulsie, nu a contat în ofensivă, în timp ce ardelenii au mai adăugat partidei doar tresăriri, prin Munteanu, șut mult peste din interior și Korenica, printr-o reluare cu piciorul stâng peste transversală.
Rapid contează, cu adevărat, în ultimele fragmente ale reprizei, atunci când reușește primul șut pe poartă. Dobre are o zvâcnire de orgoliu și pasează sclipitor pentru Onea. Singur cu portarul, căpitanul oaspeților trage în forță dintr-o poziție ideală, însă Hindrich respinge cu o fandare de portar de handbal care o salvează de la egalare pe CFR.
Giuleștenii revin viguroși de la cabine și, după șase minute de la reluare, printr-o fază excelent hașurată, elevii lui Șumudică înscriu. Christensen a transmis o diagonală cu precizie de dronă din propria jumătate, Petrila a preluat în careul advers și a filetat o pasă de rafinament pentru Kait. 1-1. Rapidul palid din prima partea a devenit mult mai iute în partea secundă. Christensen putea marca golul victoriei în final, însă Hindrich a fost, din nou, imens în fața pericolului, iar CFR ratează fotoliul de lider după o remiză și un joc modest cu un Rapid care a avut două reprize în antiteză: prima de dat uitării, a doua bună spre foarte bună.
După fiecare meci din play-off, doar pe ProSport găsești evaluarea tuturor jucătorilor, într-un sistem care reia tradiția publicației: de la cinci stele spre celebra „garsonieră” din dreptul celor mai slabe prestații:
Fotbaliștii care primesc ▢ în urma unei partide pierd o stea din zestrea acumulată în ierarhia generală Stelele Superligii. Fiecare partidă are Omul Meciului, iar după fiecare etapă, votezi pe ProSport dintre cei trei care este Jucătorul Etapei: acesta primește o stea în plus în topul campionatului.
Rocha a fost argintul viu al formației din Gruia. Mult efort donat, jucător de explozie, a recuperat în prima repriză în propria jumătate în două rânduri și a fost izvor pentru acțiunile periculoase pornite din dimensiunea sa de teren. Folosit în ambele flancuri, a produs cornerul de la gol și a mai avut câteva incursiuni bune în defensiva adversă.
Bolgado are meritul golului CFR-ului, la un corner în care a dominat careul Rapidului. Are o parte de vină la golul egalizator, când a părut aerian în marcaj, însă, în rest, a anihilat perfect mai multe tentative de raid a jucătorilor din atacul Rapidului și i-a transformat în simpli trecători prin meci pe Burmaz și Koljic.
⭐⭐⭐⭐- Rocha
⭐⭐⭐ – Bolgado
⭐⭐ Korenica, Djokovic, Kamara, Ilie, Camora, Păun
⭐ – Emerllahu, Munteanu, Fica, Nkololo
▢ –
Emerllahu, prima schimbare a lui Dan Petrescu alături de Fica, o mișcare a „Bursucului” venită pentru a forța după egalarea Rapidului. Discret pe faza ofensivă, fără să reușească să filtreze baloane utile sau să combine cu mult mai activii Rocha și Korenica. Louis Munteanu a dezamăgit. A stat mereu ascuns printre fundașii adverși și a reluat tardiv în două situații departe poartă fiind schimbat, pe finalul partidei, cu Postolachi.
Au evoluat sub 15 minute, fără a influența jocul: Abeid, Postolachi, Tachtsidis
Nu au jucat: M.Popa, Țîrlea, Sinyan, Name, Gligor, Deac, Juric
Tobias Christensen a fost, din nou, omul care a produs curajul Rapidului. De la el a plecat golul egalizator printr-o pasă ilustră până la Petrila. Matur în joc, mijlocașul a fost cel care a împins jocul giuleștenilor în partea secundă și a apărut perfect n careul advers. Putea aduce victoria în finalul meciului, atunci când a fost blocat, unu contra unu, de Hindrich.
Revenit după suspendare, Petrila a început dezamăgitor jocul și, precum întreaga exprimare giuleșteană din prima parte și decarul a dezamăgit. A avut nevoie de un singur moment de geniu și a făcut diferența printr-o pasă de gol sclipitoare pentru Kait. Operă de artă. Și dacă tot l-am pomenit pe Kait, acesta a avut sânge rece și, singur cu Hindrich a reușit golul egalizator al echipei sale. A venit perfect din linia a doua și a creat superioritate în cel puțin două faze. A fost protagonistul momentului crucial din repriza secundă, atunci când arbitrul a stat cu cartonașul roșu în mână pentru a-l elimina, după ce a simulat în postura în care mai avea un avertisment. A fost salvat de un ofsaid sesizat din camera VAR. Defensiv s-a descurcat bine chiar și în prima repriză în care evoluția echipei sale a fost de jale.
⭐⭐⭐⭐ – Christensen
⭐⭐⭐ – C.Petrila, Kait
⭐⭐ – Stolz, Dobre, Onea, Pașcanu, Borza, Ignat
⭐ – Ademo
▢ – Denis Ciobotariu, Burmaz, Koljic
Denis Ciobotariu a fost o calamitate pentru giuleșteni. Pentru început a greșit la gol și, cu el în cârcă, Bolgado a înscris aproape nestingherit. A urmat o gafă în propria jumătate și un henț imberb după ce a încercat, defazat, să respingă o minge de lângă Louis Munteanu. De altfel, la pauză, Marius Șumudică l-a lăsat la cabine, „Ciobi” junior fiind înlocuit cu Ignat.
Burmaz s-a evidențiat într-un singur moment, o recuperare în marja careului la ocazia ratată de Onea în epilogul primei reprize, în rest a fost invizibil. Schimbat la pauză, Ademo, o altă fantomă din garnitura de start a Rapidului, a fost avertizat în prima repriză și, în afară de o pasă lungă exactă pentru Petrila, mijlocașul nu a punctat în vreun fel. Nici schimarea sa, Koljic nu s-a făcut vizibil în avanposturile giuleștene.
Au evoluat sub 15 minute, fără a influența jocul: Ankeye, Grameni, Vulturar
Nu au jucat: Aioani, Braun, Săpunaru, Bădescu, N’Jie, R. Pop, Gojkovic,
Singurul jucător de 5 ⭐ după CFR Cluj – Rapid este Omul Meciului: Otto Hindrich
Otto Hindrich a fost omul despre care puteam spune că a salvat punctul pentru CFR pe final. Două intervenții foarte bune din postură de singur cu adversarul, la Onea în prima parte, apoi la Christensen în finalul jocului. Exact pe centrări, foarte sigur în intervenții, goalkeeper-ul a dat singuranță de la încălzire și până la final. Golul nu i se poate imputa.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER