A început judecata pe fond în dosarul „Comoara din Africa”, în care sunt implicați Marius Niculae, păgubit cu sute de mii euro, în calitatea de petent, și doi dintre oficialii Petrolului, Cosmin Stegaru și Cristian Fogarassy, din postura intimaților. În sala de judecată a fost prezent marți, 11 martie, și Constantin Nimară, omul de afaceri indicat că ar fi în spatele întregii afaceri cu diamante.
În fața instanței, Oleg Burlacu, avocatul lui Marius Niculae, a dezvăluit că în acest caz există și alte plângeri penale formulate de posibili păgubiți.
ProSport a dezvăluit, în luna ianuarie a acestui an, în cadrul anchetei „Comoara din Africa” pe parcursul a cinci episoade, dedesubturile unei afaceri de milioane de euro legată de exploatarea unor zăcăminte de diamante, o operațiune incredibilă în care sunt implicați mai mulți foști fotbaliști, unii dintre ei actuali oficiali în fotbalul românesc, din postura de păgubiți, intermediari sau potențiali beneficiari.
Totul s-a terminat cu plângeri penale la DIICOT pentru: înșelăciune, abuz de încredere, falsificarea de titluri de credit și instrumente de plată și emitere de cecuri fără acoperire.
Urmărește întreaga desfășurare a dosarului „Comoara din Africa” dezvăluit de ProSport:
Marius Niculae, cel care a susținut în fața organelor de investigație că a fost păgubit cu sume de sute de mii de euro, nu a renunțat nici după ce procurorii au hotărât neînceperea urmării penale asupra lui Cosmin Stegaru, Cristian Fogorassy, respectiv Constantin Nimară. Fostul internațional s-a adresat instanței, în cursul toamnei anului trecut, printr-o contestație a deciziei DIICOT.
Marți, la Judecătoria Sectorului 3, a început judecarea pe fond a contestației pe care a formulat-o fostul internațional.
În sala de judecată a fost prezent, alături de avocatul petentului (Niculae) și a intimaților (Stegaru și Fogarassy) și Constantin Nimară, omul de afaceri indicat a fi beneficiarul afacerii din Africa.
În timpul ședinței, avocatul lui Marius Niculae a transmis instanței că are informații cum că împotriva a cel puțin doi intimați există plângeri penale din partea unor alte persoane pentru… „exact aceeași infracțiune”.
Din punctul meu de vedere este clar că acest tipar aduce cu chestiunea aceea, cu unchiul din Nigeria, și acele mailuri pe care le-am primit cu toții, cu moștenirea în urma căreia urmează să ne revină 500 de milioane de dolari. Este un alt mijloc și o să vedeți că specificitatea acestui gen de infracțiuni este tot mai des întâlnită”, a transmis avocatul Oleg Burlacu în fața judecătorului.
De partea cealaltă, avocatul Silviu Faier, cel care îi apără pe Fogarassy și Stegaru a invocat prescripția și a transmis că procurorul de caz a dat ordonanța de clasare după ce a constat că cele cinci plângeri ale lui Marius Niculae nu prezintă niciun fel de acoperire. În plus, acesta a spus că cecurile la banca din Dubai, care ar fi trebuit să garanteze investiția, nu au fost prezentate în termen, mai precis în primele șase luni de eliberare, așa cum ar fi fost stipulat.
Atât mărturia avocatului lui Niculae, cât și a intimaților confirmă informațiile publicate de ProSport în ancheta „Comoara din Africa”.
Avocatul lui Constantin Nimară (foto jos), care este judecat într-un alt dosar în care mai mulți notari eliberau, ilegal, certificate de moștenitor, a transmis instanței că între Marius Niculae și clientul său a existat o conversație, depusă la dosar, din care reiese că Nimară i-ar fi virat o anumită sumă de bani petentului, cităm: „exact așa cum s-au înțeles”.
Nimară se apără și spune că afacerea din Africa a intrat impas din cauze care nu au depins de el, anume pandemia COVID, și a depus în dosarul cauzei mai multe acte care atestă că business-ul său din Africa a existat cu adevărat și s-a desfășurat absolut legal.
După pozițiile avocaților, procurorul s-a adresat instanței și a solicitat respingerea solicitărilor petentului, în timp ce judecătorul a cerut părților să depună concluziile scrise la dosar și a rămas în pronunțare pentru data de 25 august.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER