Succesoarele Rapidului şi nou-înfiinţata CSA Steaua s-ar lupta la anul pentru singurul loc promovabil în Liga 3. CFR, AFC Rapid şi CSA Steaua îşi propun ca, în 2020, să intre în Liga 1

13 dec 2016 3645 afişări Fotbal Intern
Succesoarele Rapidului şi nou-înfiinţata CSA Steaua s-ar lupta la anul pentru singurul loc promovabil în Liga 3. CFR, AFC Rapid şi CSA Steaua îşi propun ca, în 2020, să intre în Liga 1

Anunţul oficial al Armatei, care luni, 12 decembrie 2012, l-a înscăunat pe Marius Lăcătuş director tehnic al reînfiinţatei secţii de fotbal a CSA Steaua, face posibil un scenariu care, până mai ieri, părea nebunesc: o confruntare de totul sau nimic între doi coloşi, în Liga 4 din Bucureşti.

Prin paşii şi obiectivele asumate în comunicatul dat publicităţii, CSA Steaua intră în coliziune directă cu urmaşele unui alt gigant căzut, marele Rapid. AFC şi CFR Mişcarea, azi pe locul 1 în cele două serii ale Ligii 5 din campionatul Bucureştiului, îşi propun, exact ca şi CSA Steaua, promovări succesive, astfel ca, la startul sezonului 2020-2021, să promoveze în Liga 1. Atât CSA Steaua, cât şi urmaşele Rapidului ţin neapărat la această ţintă pentru că, în 2020, odată cu găzduirea unor meciuri la Europene, în Bucureşti ar trebui să fie gata noile stadioane din Giuleşti şi Ghencea. În viziunea conducătorilor de la AFC Rapid, CFR Mişcare şi CSA Steaua, ar fi momentul ideal ca aceste echipe să inaugureze pe noile arene, într-o mare sărbătoare, întoarcerea în elita fotbalului.

Dacă nimic neprevăzut nu se întâmplă până la finalul acestui sezon, e de aşteptat ca AFC Rapid şi CFR Mişcarea să se regăsească printre cele trei formaţii din Liga 5 care vor promova, la primăvară, în Liga 4. În acest fel, la startul sezonului 2017-2018, în campionat vor concura, umăr la umăr, AFC Rapid, CFR Mişcarea şi CSA Steaua. Problema e că, în acest moment, regulamentul prevede că doar campioana Ligii 4 accede la meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3. Cu alte cuvinte, la anul ar urma o confruntare decisivă cu un singur învingător care-şi va continua drumul spre obiectivul de a se vedea promovată în Liga 1 la startul sezonului 2020-2021.

Teoretic, la startul sezonului următor, cele două succesoare ale falimentarului FC Rapid vor avea un plus de experienţă faţă de nou-înfiinţata CSA Steaua. Conform surselor ProSport, AFC Rapid şi CFR au speranţe că vor atrage nişte susţinători care să îmbunătăţească situaţia financiară, astfel încât să-şi permită îmbunătăţirea condiţiilor pentru echipe şi chiar cantonamente la iarnă.

Pe de altă parte, clubul Armatei vine cu o infrastructură pusă la punct şi, mai ales, cu experienţa lui Marius Lăcătuş. Acesta a explicat astă-toamnă, pentru ProSport, când publicaţia noastră a dezvăluit în exclusivitate intenţiile CSA, că plănuieşte o selecţie în ţară, pentru a aduce tineri jucători talentaţi, cu care să pornească la drum. CSA Steaua va avea la dispoziţie baza de pregătire din Ghencea. De asemenea, se caută şi atragerea unor firme puternice, partenri care să susţină secţia de fotbal.

CSA Steaua vrea să fie înscrisă direct în Liga 4, AFC Rapid speră într-o promovare "la excepţional" în Liga 3

Există însă şi scenarii în care această confruntare Rapid/CFR – Steaua să nu se producă în Liga 4. În primul rând, este neclar cum poate intra CSA Steaua direct în Liga 4, atât timp cât, potrivit regulamentului, o formaţie nou-înfiinţată trebuie să plece din ultimul eşalon valoric. Cum la AMFB există şi Liga 5 (înfiinţată anul acesta şi din care au plecat AFC şi CFR), teoretic, ar trebui ca şi CSA Steaua să plece tot de la acest nivel. Cu toate acestea, comunicatul CSA Steaua publicat de Mediafax şi preluat de ProSport menţionează înscrierea în Liga 4.
Pe de altă parte, conform surselor ProSport, cei de la AFC Rapid speră să fie invitaţi direct în Liga 3, după ce vor promova în Liga 4, printr-o decizie a Adunării Generale a FRF. Aceştia îşi pun speranţele şi în prieteni din PSD, partid care tocmai a câştigat alegerile – Liviu Dragnea este un apropiat al lui Răzvan Burleanu, preşedintele federaţiei, alături de care a urmărit, de la loja oficială, unele meciuri ale naţionalei. ProSport a discutat deja pe această temă atât cu FRF, cât şi cu preşedintele Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, primind acelaşi punct de vedere: regulamentul nu permite un astfel de salt. Însă cei de la AFC continuă să spere că vor reuşi acest artificiu.

De notat că AFC Rapid l-a numit deja pe Bogdan Diaconu, şeful Partidului România Unită (al lui Sebastian Ghiţă), preşedinte de onoare al clubului. Neînţelegeri şi orgolii de ordin intern par să facă imposibilă, în această clipă, o fuziune CFR Mişcare - AFC Rapid – susţin sursele ProSport. E posibil, astfel, ca din acest război intern al susţinătorilor vechiului Rapid să câştige tocmai marii rivali din Ghencea.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.