Stoican ”a luat foc” în conferinţa de presă şi l-a făcut praf pe consilierul local care i-a cerut demisia. ”Vezi-ţi de treaba ta, de groapa ta din oraş, de mieii tăi! Vino şi cumpără bilet, repară terenul, fă stadion şi după aceea vorbeşti! El vine la meci şi mănâncă pizza”

25 apr 2019 12105 afişări Fotbal Intern
Stoican ”a luat foc” în conferinţa de presă şi l-a făcut praf pe consilierul local care i-a cerut demisia. ”Vezi-ţi de treaba ta, de groapa ta din oraş, de mieii tăi! Vino şi cumpără bilet, repară terenul, fă stadion şi după aceea vorbeşti! El vine la meci şi mănâncă pizza” Stoican a ripostat după ce a citit în ProSport ceea ce au cerut consilierii locali ieşeni, demiterea sa. Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Flavius Stoican, a răbufnit la adresa consilierilor locali care i-au cerut demisia, astăzi, la conferinţa de presă în care a prefaţat meciul de duminică, cu FC Botoşani.

”Îl sfătuiesc pe cel care mi-a cerut demisia să-şi vadă de treaba lui, de ceea ce are de făcut în Consiliul Local! Mi se pare penibil ca într-o şedinţă de CL să sară la fotbal doar ca să-şi facă imagine. Mi se pare penibil! Cel care mi-a cerut demisia am auzit că vine la meci şi mănâncă pizza. Nici nu se uită la meci! Stă cu o cască în urechi şi mănâncă pizza în timpul partidei. Să vină să plătească biletul la meci, să dea 10 lei şi apoi să aibă o opinie. Să nu se trezească vorbind în şedinţă, ca să-şi facă reclamă. Am fost la biserică şi mi-am spus că trebuie să fiu mai calm. Dar când văd o astfel de situaţie... să te legi de fotbal, mi se pare penibil. Te iei de Stoican şi de jucători, tu care nu ai adus un leu la club, doar ca să-ţi faci reclamă, mi se pare de o penibilitate cruntă. Avem nevoie de 25 de aspersoare, de furtun, de cuple şi de alte materiale. Dacă e atât de iubitor, să vină până săptămâna viitoare să le aducă. Şi atunci le spun la jucători, pe care el i-a denigrat, ca la fiecare gol să le treacă prenumele pe tricou. Nu numele. Că nu vreau să le fac campanie. E strigător la cer! Am fost diplomat când m-a sunat de la ProSport. Dar după am citit declaraţiile lui... Auzi la el, să vin să dau explicaţii în CL. Că folosesc jucători din lumea a treia. Acel om vine la club şi mănâncă pizza. Nici nu se uită la meci măcar”, a declarat Flavius Stoican, care crede că ambii consilieri locali, Mihai Gavril şi Florentin Ciobotaru, încearcă să distragă atenţia de la problemele oraşului.

Echipa de fotbal Politehnica Iaşi a ajuns subiect de discuţie în plenul Consiliului Local miercuri, când, în loc să se dezbată bugetul oraşului - motivul pentru care se strânseseră în şedinţă -, consilierii PSD s-au apucat să ceară demisia antrenorului Stoican şi să evalueze tactica folosită în ultima etapă de campionat.

”Faceţi ceva acolo pentru oraş, că de asta v-au pus oamenii acolo. Udaţi terenul, faceţi stadion. Şi după aceea vorbiţi! Faceţi toate terenurile din Iaşi! Mie mi-ar fi ruşine să vorbesc. Ei vor să distragă atenţia de la probemele care sunt în Iaşi. Şi distrag atenţia vorbind despre fotbal. Oameni ca ei o să pună beţe în roate ca să nu se mai facă stadionul nou. Genul ăsta de oameni. Oferă condiţii, tu consilierule, şi după aceea cere! Pentru că nu faci nimic pentru fotbal. Dacă nu aduce materialele pe care le-am cerut până săptămâna viitoare, să tacă! Vezi-ţi de oile tale, de groapa ta, de mieii tăi, pentru că tot vine Paştele. Zici că suntem pe timpul lui Ceauşescu. Doamne, unde am ajuns! Nu mai distrageţi atenţia de la problemele oraşului!”, şi-a continuat tirada antrenorul lui Poli.

Convins, probabil, că s-a terminat absolut tot ceea ce era de făcut şi de pus la punct în oraş, unul dintre consilieri a invocat lipsa performanţei la clubul de fotbal din Copou, iar cel vizat a fost antrenorul Flavius Stoican, căruia i-a cerut vehement demisia. „Cer public demisia domnului Flavius Stoican“, a reacţionat consilierul PSD Mihai Gavril, după ce colegul său, Florentin Ciobotaru, a solicitat ca antrenorul din Copou să vină să dea nişte explicaţii în plenul Consiliului Local pentru rezultatele proaste ale echipei. „Încotro, Politehnica Iaşi? Cred că ar trebui să ne punem această întrebare. Asistăm de cel puţin două luni de zile la o ruşine fotbalistică în Copou. Cred că aveţi mijloace legale, domnule primar, să-l aduceţi pe antrenorul echipei fanion a Iaşiului în plenul Consiliului Local să ne explice ce strategie aplică dacă noi reuşim performanţa ca în ultimul meci, cel de pe teren propriu, să smulgem un rezultat de egalitate cu ultima clasată acasă. Am auzit că vreţi să faceţi un lucru deosebit, să modernizaţi stadionul din Copou, dar lipseşte obiectul muncii. Nu este în regulă. Am impresia că ceva se întâmplă acolo. Am văzut în decursul anilor, la Iaşi, antrenori adevăraţi, care au reuşit să scrie istorie. Ar trebui ca acest domn Stoican să vină să ne prezinte ce are de gând. Dincolo de spectacolul pe care vreau să-l văd în teren, observ tot timpul pe marginea terenului un domn care a venit să ne predea lecţii de actorie. Nu e în regulă. Şi domnul Adrian Ambrosie ar trebui să vină să ne mai explice. Nu este în regulă ca un oraş de talia Iaşiului să nu aibă o echipă care să performeze. Este jenant! Şi eu iubesc fotbalul şi aş vrea să merg cu plăcere pe stadion. Experimentăm cu fotbalişti din lumea a treia, a patra, a cincea, dar oare noi nu avem o pepinieră aici să facem performanţă?“, a cuvântat consilierul PSD Florentin Ciobotaru în timpul şedinţei în care se dezbătea, de fapt, bugetul pe 2019 al oraşului Iaşi.

Ieri, după ce i s-a cerut demisia în şedinţa Consiliului Local, antrenorul Flavius Stoican n-a părut impresionat şi a sugerat ca politicienii să-şi vadă întâi de treaba lor şi de fişa postului ca aleşi ai Iaşiului. „Oamenii au opinii. Aşa gândesc, aşa spun. Doamne-ajută să facă ei lucruri bune pentru Iaşi. Dacă cel care mi-a cerut mie demisia a făcut totul pentru Iaşi, jos pălăria în faţa lui! Dar dacă nu, să încerce să facă totul pentru acest oraş. Iar eu mă angajez, la fel, că voi face totul pentru a-l mulţumi pe el când vine la stadion“, a declarat Flavius Stoican pentru ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.