SERIAL ECHIPELE REÎNFIINŢATE | U Cluj intră în Liga 3 cu 400.000 de euro, bani de la Primărie. Sabău: "Vrem promovarea. Goga, Giurgiu şi Abrudan rămân. Vin Albuţ, Onicaş şi Ursu. Bugetul e asigurat deja"

28 iun 2017 15410 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
SERIAL ECHIPELE REÎNFIINŢATE | U Cluj intră în Liga 3 cu 400.000 de euro, bani de la Primărie. Sabău: "Vrem promovarea. Goga, Giurgiu şi Abrudan rămân. Vin Albuţ, Onicaş şi Ursu. Bugetul e asigurat deja"
7 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/16521126/2/18222320-1387300847982644-7681156522806453777-n.jpg

Dintre cele patru echipe importante care au pornit de la zero anul trecut şi au reuşit acum să promoveze în Liga 3, U Cluj (numită, în primul sezon, „Alb-Negru“ al Studenţilor Clujeni) pare să beneficieze de cea mai puternică susţinere din partea autorităţilor locale. În timp ce Petrolul Ploieşti a fost finanţată de suporteri şi, acum, preluată de compania Veolia, iar Farul Constanţa şi Oţelul Galaţi sunt administrate şi conduse de suporteri, primind diverse sume de la edilii oraşelor respective, în schimb la U Cluj situaţia este pe dos. Proiectul a fost prezentat anul trecut, în regim de urgenţă, în şedinţa Consiliului Local, a fost aprobat în unanimitate şi îl are ca preşedinte pe politicianul liberal Radu Constantea, care este şi consilier local. Noua grupare mai are, ca membri fondatori, şi şase universităţi clujene, primind de la Primărie atât sigla, cât şi palmaresul vechiului U Cluj, fondat în 1919 de studenţii români.

La Cluj pare să fie un caz cu totul şi cu totul special în România: politicienii, suporterii şi fotbalişti emblematici ai clubului şi-au dat mâna pentru a împinge echipa înapoi, în Liga 1.

> Finanţarea este asigurată, în proporţie covârşitoare, de Primărie.

> Suporterii au fost de acord cu proiectul şi, după cum explică Mădălin Hasnaş, reprezentant al galeriei, au intrat într-o colaborare stânsă cu conducerea numită de Primărie, urmând să aibă inclusiv reprezentanţi cu drept de vot în Comitetul Director.

> Activitatea executivă la club este coordonată de fostul internaţional Ovidiu Ioan Sabău, numit manager general. Acesta a declarat, pentru ProSport, că nu are de gând să plece de la club până când nu-şi va fi îndeplinit promisiunile făcute anul trecut, indiferent ce oferte ar apărea pe parcurs.

O altă particularitate interesantă, expusă de Sabău, este aceea că nu există o grabă extraordinară pentru a realiza promovarea în Liga 1. Dacă suporterii vor să vadă U Cluj în Liga 1 la sărbătorirea centenarului, în 2019, în schimb Moţul, mai cumpătat, spune că pe el l-ar interesa în primul rând o organizare judicioasă şi realizarea unei baze sportive unde copiii Clujului să poată învăţa fotbalul. Sabău nu refuză ideea promovării în 2019, dacă acest lucru va deveni posibil, dar consideră prioritară construirea unei infrastructuri pentru o echipă care „nu a avut niciodată nimic al ei“.

Cert este că elementele enumerate mai sus, combinate, fac din U Cluj o candidată foarte puternică la revenirea rapidă în Liga 1. Finanţarea de la buget (care va putea fi şi mai mare după Ordonanţa de Urgenţă dată de guvernul Grindeanu luna trecută) asigură predictibilitate şi stabilitate, dar şi posibilităţi mai mari decât ale multor altor cluburi. Pentru Liga 3, Sabău anunţă un buget de 400.000 de euro. Bani cu care este aproape imposibil ca o echipă, oricare ar fi ea, să nu reuşească promovarea.

Legătura cu suporterii asigură susţinerea publicului, lucru inexistent azi chiar la multe echipe din Liga 1.

Prezenţa lui Sabău la conducerea clubului reprezintă, în sine, o garanţie pentru jucători. U Cluj a avut în echipă, anul trecut, jucători care au evoluat inclusiv în cupele europene. În sezonul viitor, alţi fotbalişti cu experienţă vor veni în lot.

Sabău: „Lumea are mari aşteptări de la mine. Nu voi pleca de aici atât timp cât pot să-mi duc la bun sfârşit obiectivele“


Ovidiu Sabău conduce sportiv proiectul U Cluj către Liga 1. Credit: contul de Facebook al lui Ovidiu Sabău

ProSport a stat de vorbă cu Ovidiu Sabău, managerul general de la U Cluj, despre ceea ce pare să fi devenit proiectul său de suflet.

ProSport: Salut, Ovidiu. Felicitări pentru promovare.
Ovidiu Sabău: Merci, merci.

Te deranjez câteva minute...
E în regulă. Sunt cu băieţii la o masă. Azi e ultima zi, se intră în vacanţă (n.r. – dialogul a avut loc duminică, a doua zi după promovare).

Câteva vorbe despre sezonul care a trecut. A fost mai greu decât te aşteptai anul trecut, pe vremea asta?
N-am avut nicio emoţie în ceea ce priveşte echipa. Am avut emoţii dacă mă pot ţine de cuvânt vis-à-vis de angajamentul financiar pe care mi l-am luat faţă de jucători. Asta a fost singura emoţie. Toţi au venit pentru că ştiau că sunt aici şi că sunt preocupat, în primul rând, să mă achit de obligaţiile şi promisiunile pe care le-am făcut. Deci, mie îmi este foarte uşor să îi aduc pentru că ei ştiu... Îmi spun: „Dacă sunteţi dumneavoastră acolo, vin pentru că ştiu că aţi fost fotbalist, sunteţi antrenor şi ne respectaţi“.

Deci au venit mai degrabă pentru cuvântul tău, decât...
Da. Exact. Anul trecut am început fără să avem absolut nimic. A fost foarte greu când am început. Eram trei oameni care ne-am apucat de treabă. A fost domnul Radu Constantea, care e preşedinte, băiat mai tânăr, şi domnul Cosmin Irimieş (n.r. – director adjunct la Universitatea Babeş Bolyai). Noi trei am fost când am început. A fost greu, pentru că n-am avut nimic şi am început cu două săptămâni înainte de startul sezonului. Marele avantaj a fost că şi-au dat acordul Dorin Goga, Gabriel Giurgiu şi Ovidiu Abrudan. Şi-au dat acordul şi atunci, în spatele lor, a fost mult mai uşor să-i aduc şi pe ceilalţi jucători, care şi-au dat seama că aici se doreşte reconstrucţia echipei. Din păcate, am pierdut jucători tineri. N-am reuşit să-i ţin nicicum, că n-au vrut să rămână la Liga 4 mulţi dintre ei. A plecat Moruţan (n.r. – la FC Botoşani), Alex Pop (n.r. – la Viitorul). N-aş fi vrut să-i pierdem pentru că sunt de perspectivă, iar eu pun bază mare şi pe reorganizarea centrului de copii şi juniori. Dar, fotbalistic, sportiv, a fost OK.

„Oamenii să vadă: da, domnule, e ceva nou, e transparenţă totală, banii merg acolo, sunt controlabili“


Indicatoarele rutiere spre oraş au fost umplute de suporterii clujeni cu autocolante având însemnele echipei. Credit foto: contul de Facebook "Peluza sepcile rosii"

Banii de unde au venit?
Păi, o parte au venit de la Primărie, iar o parte de la mici sponsori.

La Cluj este genul de organizare existent şi la alte cluburi susţinute de suporteri care au promovat acum în Liga 3? Cu socios care plătesc cotizaţie?
Asta e altceva. Noi avem cei mai mulţi membri cotizanţi. Avem peste 1.000 de membri cotizanţi care şi-au plătit cotizaţia şi anul trecut, şi anul acesta. Ăsta e un mare avantaj. Şi faptul că i-am avut în spate – sigur, fără nişte sume extraordinare, dar ne-au ajutat foarte mult –  membrii fondatori care au înfiinţat noua societate. Cele şase universităţi. Cele mai importante universităţi, care au fost membrii fondatori, plus Primăria.

Din momentul ăsta, care este planul? Rămâi la club?
Eu nu voi pleca de aici atât timp cât pot să-mi duc la bun sfârşit obiectivele. Lumea are mari aşteptări de la mine. Trebuie să am, în primul rând, stabilitate financiară. Nu voi pleca pentru alte oferte sau... Eu voi pleca de aici doar în momentul în care nu mă voi putea ţine de promisiunile pe care le fac jucătorilor aduşi. Partea financiară. În rest, nici nu se pune problema. Şi aici sper să nu avem probleme şi să întrerupem reconstrucţia acestei echipe.

În sezonul viitor, finanţarea de unde ar urma să vină? Tot de la Primărie?
Acum, noi fiind club sportiv, legal, se ştie foarte bine că primăriile pot finanţa sportul local până la 5% din buget. Aşa va fi şi, pe urmă, vor mai fi şi alţi sponsori pe care îi atragem. Sigur că la Liga 4 a fost mai greu, dar cred că la Liga 3 vom mai găsi şi alţi oameni. Unii dintre ei încă tatonează, să vadă dacă este o treabă serioasă. Noi, fiind implicaţi direct, trebuie să fim foarte atenţi, să nu avem scăpări şi să fie o transparenţă totală, pentru că, dacă se pierde încrederea şi oamenii nu sunt informaţi corect, iar noi nu ne ţinem de angajamente, atunci sigur că oamenii vor fugi iar de echipă. Iar noi nu dorim acest lucru.

Acum, seriozitatea poate fi punctul forte.
Exact! Aici trebuie să punem accentul, pentru ca oamenii să vadă: da, domnule, e ceva nou, e transparenţă totală, banii merg acolo, sunt controlabili şi se doreşte acest lucru pentru comunitate, iar noi dorim să participăm cât mai mult, pentru că este echipa noastră, a oraşului. Este ceea ce, de fapt, ne dorim: U Cluj să redevină ce a fost odată, echipa comunităţii şi a oraşului.

„Eu nu vreau să fac echipă de Liga 3. Eu vreau să fac o echipă foarte bună de Liga 2. Şi, cu foarte mici retuşuri, o am deja“


Ovidiu Sabău, manager general la U Cluj, în tribună, la unul din meciurile echipei pe care o conduce. Credit foto: contul de Facebook al lui Ovidiu Sabău

Ai avut deja discuţii cu cei de la Primărie?
Noi avem deja bugetul asigurat anul acesta. Probabil că o să mai avem undeva, 70-80-100.000 de euro care vor veni din sponsorizări. Dar noi avem bugetul asigurat. Iar de la anul, sigur, se va modifica, odată cu noua lege.

Cât estimezi că va costa promovarea în Liga 2 în sezonul următor? Îmi imaginez că asta îţi propui.
Un buget 400 şi ceva, 500.000 de euro, eu cred că... Pentru că nu vreau să fac echipă doar pentru Liga 3. Eu vreau să fac o echipă foarte bună de Liga 2. Cu foarte mici retuşuri, o am deja. Pentru că eu nu vreau să schimb toată echipa. Aşa că investiţia mare s-ar putea să fie acum, decât ca să promovezi din Liga 2 în Liga 1.

Interesant este că şi celelalte echipe reînfiinţate, precum Petrolul şi Farul, vor să promoveze la anul în Liga 2, iar peste încă un an, în Liga 1. La anul ar fi înghesuială mare în Liga 2. Multe echipe care-şi vor propune promovarea în Liga 1.
Ştii cum e... Eu o să fac o analiză foarte serioasă la Liga 2 şi o să vedem dacă, într-adevăr, merită să ne fixăm obiectiv promovarea în Liga 1 din primul an. Pentru că eu vreau să construim o bază pentru centrul de copii şi juniori. Acolo costă foarte mult. Clujul are foarte mare potenţial la copii şi juniori. Şi sunt foarte mulţi tineri, foarte multe şcoli private care aduc copii şi joacă fotbal. Foarte mulţi copii talentaţi în Cluj. Iar această echipă nu are nimic, n-a avut niciodată nimic care să-i aparţină, şi atunci cred că primul pas, şi sper să-i conving pe toţi cei implicaţi, cel mai important lucru este ca acest club să aibă baza proprie. Exact cum are Gică Hagi. Să ai baza ta proprie. Pentru că nu exişti dacă nu ai aşa ceva. Orice echipă din lumea asta are 3-4 terenuri care sunt ale ei. Noi nu avem nimic al nostru! Nimic despre care să spunem: uite, asta este a noastră! Cu această bază, altă valoare ai! Cu o bază, altfel poţi să te antrenezi, altfel te poţi organiza atât pentru prima echipă, cât şi pentru juniori. Sigur că putem să închiriem un teren, dar este amatorism, nu suntem la nivelul la care să spunem că în 3-4 ani putem scoate fotbalişti. Deocamdată, întârziem mult la capitolul bază sportivă. Deci, revenind, dacă lucrurile merg şi le putem face pe amândouă, de ce nu? Dar, dacă mă întreabă pe mine ce vrei mai mult, eu spun că vreau să reorganizez şi să construiesc o bază sportivă. Pentru că mă interesează viitorul acestui club. Iar viitorul stă în tineri. Să mă autofinanţez. Cum face Hagi. Nu asta e reţeta extraordinară? În sărăcia care este acum, cu tot mai puţini bani în fotbal... Dacă acum, când te obligă situaţia, nu vezi perspectiva asta...

„Din noul sezon ne vom numi Universitatea“

Clujul întotdeauna a dat jucători buni.
Am avut mereu fotbalişti importanţi. Acum, fiind Cluj, no... Din punct de vedere economic, oraşul a crescut extraordinar de bine, a crescut populaţia, a ajuns undeva, aproape de 500.000, foarte multe familii se stabilesc aici, vin din provincie, şi atunci vor fi foarte mulţi copii care pot veni la fotbal.

Problema numelui cum o rezolvaţi? Când redeveniţi U Cluj?
E OK! Gata, din noul sezon ne vom numi Universitatea.

Cum aţi intrat în posesia brandului?
Brandul şi palmaresul erau la Primărie. Cel care le-a închiriat nu s-a achitat de obligaţii, aşa că brandul au revenit la Primărie. Primăria ni le-a dat nouă.

Când preconizezi că va promova U Cluj în Liga 1?
Depinde, sigur, ce alegem. Pentru că nu decid numai eu. Eu îmi spun punctul de vedere, ce gândesc şi cum văd lucrurile. Sigur că sunt oameni peste mine care ar putea zice: nu, noi vrem să promovăm. Dacă îmi convine, rămân, dacă nu, asta e, să vină alţii.

Dar din punctul tău de vedere, în câţi ani ai vedea înapoi echipa?
Dacă ar fi buget şi ar fi bani, eu nu-mi fac probleme. Pot, în doi ani, să construiesc, să caut. Am un an la dispoziţie să umblu, să aduc încă 4-5 jucători. La anul, 80-90% să fie formată echipa, să joace un an împreună, ceea ce ar fi un mare avantaj, iar la anul să ne luptăm să promovăm. Nu-mi fac probleme. Avem stadion, avem public, care… Exact ca şi la Petrolul. Ai văzut ce atmosferă e la noi la fiecare meci. Şi acum, la baraj, la Târgu Lăpuş, ai văzut ce susţinere am avut. E un public care te împinge, te susţine.


Dorin Goga, 33 de ani, este vedeta lotului cu care U Cluj a promovat anul acesta şi atacă, în noul sezon, intrarea în Liga 2

Rămân pe loc Goga, Giurgiu...
Da, rămân. Acum l-am luat pe Albuţ, portar de Liga 1. Până în iarnă a fost titular la Botoşani. A mai venit Onicaş. A venit şi Sorin Cordoş, care a jucat la Luceafărul, dar a mai fost la U Cluj când a falimentat echipa. L-am luat pe Ursu, jucător tânăr, pe care eu îl consider foarte talentat, dar care până în momentul de faţă nu prea a ieşit în evidenţă.

Nu vă costă mult?
Nu. Toţi sunt gratis. Vin liberi de contract.

Mă refer la salarii. La banii pe care vi-i cer.
Nu. Salarii de Liga 3. Normal, U Cluj fiind echipă cu pretenţii... Dar nu sunt sume mari deloc.

„Foarte importantă este reputaţia. Este mult mai uşor pentru mine“

Şi au acceptat ei să vină la Liga 4 şi, acum, la Liga 3?
Da, pentru că sunt jucători care au evoluat la anumite echipe şi care nu şi-au luat banii de 6 luni de zile. Şi atunci, consideră că mai bine e să ia mai puţin dar să ştie că iau banii. Foarte importantă este reputaţia pe care ţi-o faci. E mult mai uşor pentru mine. Sunt jucători sunaţi de alţi jucători care spun: „Uite, m-a contactat Sabău, acolo sunt oameni serioşi, se plăteşte la timp? Sau e ca-n alte părţi?“. Şi află că aici se dau banii la timp. Dacă ţi s-a spus că în 25 se plăteşte, atunci să ştii că exact în 25 intră banii! Pentru mine, repet, este foarte uşor. Mă ajută enorm. Pentru că fotbalistul spune: „OK, nu câştig 500 de euro, ci doar 400 sau 300, dar mă duc acolo pentru că ştiu că mi-i iau“.

Poţi să-mi spui cât aţi cheltuit cu promovarea?
Nu ştiu să-ţi spun cu precizie. Dar pot să-ţi spun că în anul calendaristic 2017, însemnând returul Ligii 4 şi, la toamnă, turul Ligii 3, avem programaţi aproximativ 200.000 de euro. Poate ceva mai mult. Din punct de vedere financiar, preşedintele Radu Constanda poate să-ţi spună cu exactitate, nu e niciun secret. Dar, cu aproximaţie, pe 2017 avem programaţi ceva mai mult de 200.000 de euro. Asta e suma.


 

De dragul echipei, suporterii clujeni au făcut pace cu Sabău şi consideră normală conectarea la banii publici. Mădălin Hasnaş, reprezentant al galeriei: „Vom avea 4-5 reprezentanţi în Consiliul Director“


Suporterii "Şepcilor roşii" păstrează o conexiune clară cu originile clubului U Cluj, care a fost înfiinţat în 1919 de studenţii români după ce oraşul a fost eliberat de armata română de sub ocupaţia maghiară. Credit foto: contul de Facebook "Peluza sepcile rosii"

Mădălin Hasnaş, suporter cotizant implicat în proiectul U Cluj „încă dinainte să fie demarat“, după cum spune el, a demonstrat, în dialogul cu ProSport, că este la curent cu toate planurile pe care le are conducerea clubului. Acesta afirmă că galeria „Şepcilor roşii“ susţine în totalitate proiectul, urmând ca membrii săi să intre în scurt timp şi în conducere, cu drept de vot.
Dincolo de suspiciunile (întâlnite şi la alte echipe) privind eventuale uneltiri ale rivalilor din oraş şi de intenţiile nu tocmai bune ale jandarmilor, este de remarcat că suporterii clujeni consideră firesc şi chiar indicat ca echipa lor să funcţioneze cu bani publici.

Iată cum descrie Mădălin Hasnaş relaţia suporterilor cu U Cluj: „Momentan, suntem peste 1.100 de membri. Cred că am trecut deja de pragul ăsta. Cotizaţia este de 100 de lei anual. Structura actuală a clubului se bazează pe o relaţie foarte strânsă cu suporterii. Ne întâlnim regulat cu conducerea. Poate cu Sabău mai puţin, pentru că el este mai retras, dar ne întâlnim cu Radu Constantea, avem şedinţe lunare cu el şi tot timpul ne transmite ce se întâmplă. Cea mai tare chestie la un club mi se pare asta, să fie transparent, să fie sincer cu tine, să-ţi spună unde se greşeşte. De exemplu, în ultima vreme n-am mai dat torţe. Ne terorizează Jandarmeria, ne ameninţă cu amenzi foarte mari. Sunt banii noştri şi noi nu vrem să ne batem joc de club, nu-ţi permiţi să iei cotizaţia a 100 de oameni că vrei tu să aprinzi 20 de torţe. Şi să-ţi mai dea şi interdicţie. Am renunţat, momentan. Căutăm alte soluţii pentru spectacol. Ei au venit şi ne-au spus situaţia. Nu ne-au spus: «Bă, nu mai aprindeţi, că-i groasă treaba!» Au venit şi ne-au spus: «Aveţi grijă, că dacă mai aprindeţi, cam astea-s repercusiunile şi s-ar putea să suferim şi noi, şi voi. Faceţi cum vreţi». Şi am convenit, de comun acord, că până nu se schimbă legile, să renunţăm. Nu are rost".


Mădălin Hasnaş (stânga) a povestit pentru ProSport cum văd suporterii echipei U Cluj proiectul început acum un an, din Liga 4. Credit foto: contul de Facebook al lui Mădălin Hasnaş

Legătura cu şefii clubului are un aspect mai degrabă informal, decât formal: "La discuţiile cu preşedintele mergem, în general, câte doi din fiecare brigadă. Ne întâlnim cu el şi povestim undeva, la nişte beri. Ca şi cum ar fi un grup de prieteni. Nu e o relaţie din asta, cum a fost până acum, că ne întâlnim cu finanţatorul sau cu nu ştiu cine şi trebuie să fim rezervaţi în declaraţii. Discutăm cu el ca şi cu un prieten, cu un apropiat. La discuţiile astea suntem, de obicei, cam 50 de inşi. Oricum, la numărul ăsta, nu te poţi înţelege. Oricând am avut nevoie sau orice am cerut, ne-a prezentat actele. Acum urmează să ne alegem membri şi în Consiliul Director, fiecare cotizant va avea opţiunea de a vota omul lui de încredere să fie acolo. Vom avea noi, din galerie, 4-5 oameni în conducere. Vom avea inclusiv drept de vot“.

Cel mai important este că, la U Cluj, atât suporterii, cât şi conducătorii clubului par să fie optimişti. „Avem mare încredere în proiectul ăsta. Eu cred că, în anii următori, va trebui să avem mult mai mulţi membri. Sper ca, până ajungem în Liga 1, numărul membrilor cotizanţi să urce la 5.000. Iar asta ţine numai de noi. Vom face şi nişte acţiuni în toamnă. Mai strângem nişte abonaţi, nişte bani pentru club. Eu zic că e foarte palpabilă promisiunea lui Sabău şi Constantea, la centenar vom fi înapoi, în Liga 1. Adică în 2019“, spune Hasnaş.

„Cei de la CFR vor să-şi înscrie echipa în Liga 3 tocmai ca să ne pună nouă piedici“

Suporterul „studenţilor“ clujeni crede cu tărie că rivalii de la CFR complotează împotriva echipei sale: „Cei de la CFR vor să-şi înscrie echipa a doua în Liga 3. Tocmai ca să ne pună nouă piedici. De fapt, ei oricum asta au făcut tot timpul. Ei încearcă prin orice metode, inclusiv cu Jandarmeria. La noi, Jandarmeria, brigada mobilă, e plină de postere cu CFR. Nu spun chestia asta cu răutate, dar ei, prin orice mijloace, au încercat să ne pună pumnul în gură, să nu promovăm, să nu reuşim. Îi deranjează prezenţa noastră în Cluj. Mă rog, s-a văzut câţi spectatori am avut noi în Liga 4 şi câţi au fost la ei în tribune. Chestia asta îi deranjează foarte tare. Tot timpul, asta au făcut, să ne pună beţe în roate“.

„Când a venit Sabău aici, am avut o şedinţă la cuţite cu el, l-am contestat foarte tare. Dar e un om de încredere“


Bilete la unul din meciurile de Liga 4 disputate în sezonul trecut de U Cluj. Credit foto: contul de Facebook "Peluza sepcile rosii"

Relaţia suporterilor cu Sabău nu a fost tot timpul amicală, deşi acesta din urmă, fost jucător şi antrenor la U Cluj, este poate cel mai important fotbalist pe care l-a dat acest oraş în ultimii 30 de ani. Totuşi, părţile au ajuns la un armistiţiu tocmai pentru a putea ajuta echipa. „Aici e o construcţie sănătoasă. Sabău e şi un om de încredere. Noi, când a venit aici, am avut o şedinţă la cuţite cu el, l-am contestat foarte tare. El a plecat de la echipă de două ori, n-a vrut să spună motivul. Ne-a spus că a fost forţat de împrejurări. Asta a fost situaţia. Dar, până la urmă, dacă nu îi dai credit unui om care vrea să te ajute la greu şi care îţi promite că de data asta facem să fie bine, cui să îi dai credit? Eram la ananghie, omul a venit şi ne-a spus: eu nu vreau să mă bat cu pumnul în piept că vă duc în Liga 1. Cel mai bine e să lăsaţi faptele să vorbească! Ne întâlnim peste câteva luni, să vedem ce am făcut şi să vă prezint situaţia. I-am răspuns: bine, omule, dar iar pleci? Ne-a răspuns că speră să nu mai fie cazul. Asta am înţeles noi“, povesteşte Hasnaş.

„Noi tot timpul am vrut bani de la Primărie“

Există însă şi o dilemă măcar de ordin moral, dacă nu chiar mai mult decât atât, pe care suporterii n-o percep astfel din interior. Finanţarea cluburilor cu bani publici a fost contestată de patronii unor echipe care se văd puşi, astfel, într-o competiţie inechitabilă. Cel mai cunoscut dintre nemulţumiţi a fost chiar Gică Hagi, care a declarat că autorităţile locale ar trebui să se oprească la finanţarea sportului de masă şi la infrastructură, fiind de dorit neimplicarea acestora în sportul profesionist. Hasnaş, reprezentantul suporterilor clujeni, e de altă părere: „Noi tot timpul am vrut bani de la Primărie, şi mi se pare şi normal, pentru că stadionul s-a făcut datorită exclusiv suporterilor, care au ieşit în stradă 6-7.000 şi au cerut stadion şi au făcut proteste. Oricine ar zice şi orice, tot oraşul ţine cu U! Noi n-am zis că vrem să depindem de Primărie, noi am spus că ni se pare logic ca Primăria din oraşul local să ne ajute. Mie, ca un plătitor de taxe, mi se pare normal ca primăria să ajute echipa pe care o susţin eu şi încă 20.000 de oameni“.


> Echipa „Alb-Negru“ al Studenţilor Clujeni care a promovat sâmbătă, 24 iunie 2017, în Liga 3, după 6-0 în deplasare, cu Lăpuşul Târgu Lăpuş: Man – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Manu – Giurgiu, Fodor (Fizeşan) – Takacs, Goga, Hîmpea (Chiorean) – Lemac. Antrenor: Marius Popescu

Marcatori: Takacs (14), Hîmpea (51), Giurgiu (58 – penalty), D. Goga (64), Budăcan (90)
În prima manşă a barajului, pe „Arena Cluj“, scorul fusese 8-0.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.