REPORTAJ | "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!" Naţionala României şi Poli cea din vremea de glorie s-au întâlnit pentru Meciul Deceniului! Cauza umanitară pentru care s-au strâns pe ”Dan Păltinişanu” glorii din fotbalul românesc

19 mai 2019 2097 afişări Fotbal Intern
REPORTAJ | "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!" Naţionala României şi Poli cea din vremea de glorie s-au întâlnit pentru Meciul Deceniului! Cauza umanitară pentru care s-au strâns pe ”Dan Păltinişanu” glorii din fotbalul românesc 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/18134671/2/meciul-deceniului-22.jpg

Pentru două ore, pe ”Dan Păltinişanu” au păşit din nou, sâmbătă seară, nume tari din fotbalul românesc şi bănăţean, împărţite în echipa Stelele Fotbalului Românesc şi Stelele Fotbalului Bănăţean. Şi nu în orice context, ci pentru Meciul Deceniului, un eveniment caritabil organizat pentru secţia de chirurgie maxilo-facială a Spitalului de Copii ”Louiş Ţurcanu” din Timişoara. Au spus ”prezent” selecţionerul Cosmin Contra, Helmuth Duckadam, Ioan Andone, Ionuţ Lupescu, Iosif Rotariu, Ciprian Marica, dar şi fostul mare superstar de la Galatasaray, Dževad Prekazi, iar lovitura de start a dat-o fosta gimnastă Simona Amânar.

Punctual, secţia de chirurgie maxilo-facială a spitalului de copii din Timişoara urmează să fie dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Finalitatea investiţiei se leagă de medciii foarte buni din Banat, care oferă o viaţă normală micuţilor născuţi cu malformaţiile cunoscut sub denumirile populare de gură de lup şi buză de iepure. În acest sens, cei de la Rotary Timişoara au organizat acest eveniment caritabil, iar marea majoritate a celor invitaţi au răspuns fără nicio urmă de nehotărâre, cu toată că unii, prin posturile din conducere pe care le au la anumite cluburi, aveau meciuri importante în acest weekend.

Vorbim despre Ciprian Marica, care a lipsit de la meciul SSC Farul de la Sânmartin, pierdut cu 5-0 cu Luceafărul, sau de Ioan Andone, care duminică are meci cu Dunărea Călăraşi cu echipa unde activează acum, FC Voluntari. Până la urmă, a fost 7-6 pentru Stelele Fotbalului Românesc, după un meci la care au asistat aproximativ 3000 de timişoreni, încântaţi de spectacolul fotbalistic oferit de cei din generaţii care ofereau alt fotbal decât cel jucat în prezent în România.

Stelele Fotbalului Românesc: Helmuth Duckadam, Petre Ţurcaş, Cosmin Contra, Răzvan Raţ, Ioan Andone, Ionuţ Lupescu, Cristian Codrea, Dževad Prekazi, Ciprian Marica, Ovidiu Petre, Toni Doboş, Cristian Dancia şi Iosif Rotariu, cu antrenorul Emerich Dembrovschi.

Stelele Fotbalului Bănăţean: Călin Frunză, Ilie Stoican, Florin Bătrânu, Florin Macavei, Titi Varga, Sorin Vlaicu, Octavian Popescu, Alin Paleacu, Călin Rosenblum, Ovidiu Cuc, Aurel Bărbosu, Vali Velcea, Ioan Roşu, Cristian Contescu, Petre Vlătănescu, Mugur Guşatu, Marcel Băban, Tică Andreaş, antrenaţi de Viorel Vişan şi Jackie Ionescu.

Cosmin Contra voia mai mulţi timişoreni la stadion

Selecţionerul a revenit în oraşul natal şi a recunoscut că ar fi sperat la un public mai numeros, mai ales că intrarea la eveniment era liberă, şi doar doritorii făceau donaţii. ”Întotdeauna când mă întorc la Timişoara îmi face o deosebită plăcere. Cu această ocazie îmi revăd colegi atât de la echipa naţională, cât şi de la Poli Timişoara. Ne-am adunat aici pentru o cauză frumoasă, o cauză nobilă. Sperăm din tot sufletul să ajutăm la îndeplinirea acestui proiect şi după acest eveniment să fie strânşi acei bani de care au nevoie pentru a cumpăra acea aparatură de care vor beneficia pe viitor mulţi copii, atât din Timişoara, cât şi din Timişoara. Mi se pare că e cam gol stadionul, îmi pare rău că timişorenii nu au răspuns într-un număr mai mare la aceste eveniment, dar noi am venit, am încercat să le oferim un spectacol plăcut. Sper că cei prezenţi la stadion au fost generoşi”, a precizat Contra.

Acum preşedinte de onoare la FCSB, Helmuth Duckadam a lăudat organizarea meciului caritabil. ”Vreau să felicit organizatorii. A fost o organizare perfectă. Mă bucur că foarte mulţi fotbalişti de mare valoare şi-au făcut timp să participe la acest eveniment. Sperăm că mai putem veni ca să facem strângere de fonduri pentru o cauză nobilă. Să nu exageram. Ei se străduiesc, dar, din păcate, anii nu te iartă. Dacă ne uităm la echipe, naţionala are jucători care sunt mai în formă: Rotariu, Marica, Raţ, Lupescu, Contra, Codrea. Se vede o mică diferenţă de valoare. Dar fiind un meci amical, important e ca lumea să vadă un spectacol frumos”, a precizat Duckadam.

Marica - golgheter, Andone - solicitat la autografe

Cele mai multe goluri din cele 13 marcate i-au aparţinut lui Ciprian Marica. ”Ne-am bucurat să fim iarăşi împreună, să bucurăm oamenii care au venit astăzi la stadion. Mai ales că este şi pentru o cauză nobilă, am făcut un efort în plus pentru a fi astăzi aici şi a susţine această cauză. A fost o zi bună a echipei naţională, mă bucur că am marcat, însă cei de la Poli mi-au pus mari probleme. Sigur că mi-e dor, însă acum deja sunt trei ani de când m-am lăsat şi trebuie să te obişnuieşti. Îmi e dor să fiu pe teren, să alerg, să mă joc cu mingea, însă a trecut vremea mea”, a precizat Marica, încă în formă, după ce retras de tânăr din activitatea de fotbalist profesionist.

Retras este şi Răzvna Raţ, care ultima dată a jucat la ACS Poli, chiar pe ”Dan Păltinişanu”. ”E foarte diferit faţă de ce a fost când am fost ultima oară aici. La momentul acesta am venit pentru o cauză nobilă, am venit să strângem bani pentru copii într-adevăr cu probleme. Într-adevăr, aş fi dorit să fie mai multă lume, dar şi cei care au fost au fost bineveniţi şi le mulţumim. Am încercat să dăm tot ce avem mai bun, într-adevăr, cu mult mai puţină intensitate, dar ne-am străduit”, a declarat Raţ.

Deşi e un dinamovist, o rivală a Politehnicii, Ioan Andone a fost solicitat de copii pentru poze şi autografe. ”Îmi face plăcere că am fost invitat. Cât pot să ajut şi când am timpul liber necesar, cu toate că mâine am un meci foarte important cu Dunărea Călăraşi la Voluntari, particip pentru că e o cauză umanitară. E pentru utilarea unui spital, care va face bine multor copii. Sperăm să fie mai mulţi timişoreni la meci, cu toate că nu mai au fotbal în Timişoara decât de Divizia B. Ar trebui să se unească şi să facă o echipă de Liga 1, de cupele europene, să vezi stadionul acesta plin, cum era pe vremuri. Am un regret că nu-l văd plin, chiar dacă de multe ori, eu nu am fost iubit aici, că am venit cu Dinamo, a punctat Andone.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.