Răzvan Burleanu, Q&A Live pe Facebook. Ce declaraţii a făcut preşedintele FRF

17 feb 2017 1873 afişări Fotbal Intern
Răzvan Burleanu, Q&A Live pe Facebook. Ce declaraţii a făcut preşedintele FRF

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a făcut astăzi o sesiune de întrebări şi răspunsuri în timp real, pe pagina de Facebook a federaţiei.

Tema de discuţie propusă de Burleanu a fost echipa naţională, dar preşedintele FRF a răspuns şi altor întrebări.

"Cel mai mult îmi doresc ca această federaţie să funcţioneze fără pierderi financiare. În 2015-2016, am adus-o pe zero. Puteam avea astăzi o nouă generaţie de aur, dacă am fi investit acum 20 de ani. Un pom nu poate creşte de pe o zi pe alta, are nevoie de timp."

Burleanu a vorbit şi despre juniorii aflaţi în străinătate.

"Se pare că toate proiectele pe care le implementăm dau naştere unor critici. La echipa naţională vedem în prezent o reformă, încercăm să promovăm jucători tineri. La finalul lunii vom merge in Spania la Castillon, pentru a relua campania de selectie pentru juniori. Zona de copii şi juniori a fost neglijată în trecut. Investitile în această zona reprezinta o prioritate pentru noi."

Echipele fondate de suporteri sunt pe placul preşedintelui FRF, dar acesta avertizează că pe viitor pot apărea probleme.

"Echipele suporterilor pot contribui foarte mult la dezvoltarea fenomenului fotbalistic. Cluburile trebuie să fie mult mai apropiate de comunitate, de suporteri. Suporterii trebuie să fie în centrul atenţiei. Echipele susţinute de suporteri trebuie să se gândească de acum la provocările care vor apărea pe parcurs. La un moment dat vor avea nevoie de investitori."

Stadioanele moderne reprezintă o necesitate din punct de vedere al infrastructurii fotbalistice.

"Fără stadioane moderne, nu poţi avea un număr mare de specatatori la meciuri. În 2017 vom reuşi să investim aproape două milioane de euro in terenuri cu gazon artificial, în diferite zone ale ţării. Acest proiect reprezintă o premieră pentru FRF. În Anglia, federaţia are la dispoziţie 200 de milioane de euro pentru a investi în infrastructură. FRF este singura federatie importanta din Europa care nu beneficiaza de fonduri publice. Toţi banii la care avem acces provin din mediul privat."

Răzvan Burleanu are încredere în organizarea EURO 2020 şi spune că lucrările vor începe cât de curând.

"Lucrurile înaintează pentru organizarea Campionatului European. La stadionul Dinamo există câteva probleme din cauza unor litigii privind drepturile de proprietate. În această primăvară ar trebui sa înceapă lucrarile la stadioanele Steaua , Rapid şi Arcul de Triumf. Pot să vă spun că EURO 2020 nu reprezintă un moft al FRF, ci chiar o necesitate, deoarece datorită unor astfel de proiecte reuşim să dezvoltăm infrastructura generală."

Preşedintele fotbalului românesc a transmis şi un mesaj motivaţional.

"Mereu trebuie să ţintim mai sus, ca la tir cu arcul."

Burleanu a anunţat că pe viitor şi alţi membri ai FRF vor participa la sesiuni de întrebări şi răspunsuri pe Facebook.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.