Răscoală în Liga 1, Iorgulescu încolțit: 10 cluburi vor să nu mai retrogradeze 6 echipe la finalul sezonului. Șeful LPF vorbește despre „interese meschine” și riscă să fie demis. Ce spune Burleanu

Redactor:
Florin Marian
Redactor:
Matei Udrea
Răscoală în Liga 1, Iorgulescu încolțit: 10 cluburi vor să nu mai retrogradeze 6 echipe la finalul sezonului. Șeful LPF vorbește despre
  • Publicat:
  • Actualizat:

Răscoala cluburilor din Liga 1 care urmăresc anularea actualului sistem competițional, care prevede retrogradarea a 6 echipe la finalul sezonului, e pe cale să genereze la nivelul LPF o criză fără precedent în ultimul sfert de secol. Având o miză de milioane, inițiativa poate genera, dacă va fi aprobată săptămâna viitoare, când se va întruni Adunarea Generală a LPF, un lanț de efecte secundare. Iorgulescu își poate pierde postul de președinte al LPF. În același timp, Intel SKY Broadcast, compania off-shore care deține drepturile TV pentru următorii 5 ani și plătește 27,5 milioane de euro pe sezon, a cerut și primit garanții că sistemul din Liga 1 va fi, din 2015, unul cu 14 echipe, play-off și play-out. Informațiile sunt că nerespectarea acestei clauze are șanse mari să ducă la rezilierea contractului.

Președintele Chiajnei a venit cu propunerea și-l contrează pe Iorgulescu: „Comunicatul LPF jignește cluburile”

ProSport a stat de vorbă cu cel care a făcut propunerea și celorlalte cluburi de a se renunța la play-off și play-out așa cum se stabilise pentru sezonul 2015-2016 și astfel, de a se păstra 16 sau 18 echipe în primul eșalon. Președintele clubului de fotbal Concordia Chiajna, Cristian Tănase, s-a arătat mai întâi indignat de tonul comunicatului emis de LPF.
„Sună așa… puțin jignitor! Suntem acuzați de rea-credință, că atentăm la drepturile financiare ale altor cluburi. Domnule, nu știu de ce au folosit tonul acesta, pentru că noi am venit doar cu o propunere. Ce, când eram la Dinamo era bine dacă făceam acest lucru, iar acum, când suntem la un club mai mic, nu mai e bine?”, și-a început discursul conducătorul grupării ilfovene.

Portița pentru schimbarea sistemului din mers: Articolul 9, aliniatul 2 din ROAF

Întrebat de ProSport dacă e regulamentar să schimbi regulile din mers, adică să se decidă la jumătatea campionatului să nu mai pice 6 echipe, Tănase a spus ferm: „Da, e regulamentar! Să ni se arate unde scrie că nu se poate! Vă citesc eu: Articolul 9, formula de organizare a campionatelor. La aliniatul 2 se spune că modificarea formulei competiționale și a sistemului de promovare – retrogradare pentru Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF. Deci nu spune dacă în timpul sau după terminarea competiției”, și-a justificat punctul de vedere președintele echipei clasate pe locul 15 în clasament.


Articolul din ROAF de care-și leagă speranțele revoluționarii de la LPF

Cristian Tănase a venit și cu argumentele pentru care nu e de acord cu sistemul cu play-off și play-out: „S-a jucat așa în Turcia, Elveția și Austria. După un an s-a renunțat. De ce? Pentru că nu dă roade. O echipă precum Steaua poate ajunge să joace peste 50 de meciuri într-un sezon. Calendarul va fi plin, unde mai găsești timp și pentru programul echipei naționale? Noi am propus să rămână Liga 1 cu 18 sau 16 echipe. Nu am zis ca Romică Pașcu, despre care văd că se amintește în comunicat, să nu mai cadă nimeni! Să pice două sau patru. Sezonul trecut a fost experimentat sistemul play-off și play-out la Liga a 2-a. 90 la sută dintre președinți au fost nemulțumiți. Erau echipe care nu mai aveau bani pentru ultima etapă. Sau altele care nu mai pot ajunge nici sus, nici jos și atunci e lipsă de interes și cheltuieli aiurea de bani”.

Burleanu e și el contra lui Iorgulescu: nu vrea play-off și play-out, chiar dacă admite că „regulile nu pot fi schimbate pe parcurs”

Gino Iorgulescu a trimis la fiecare club din Liga 1 o adresă prin care își exprima dezamăgirea față de intenția unora dintre cluburi de a renunța la sistemul cu play-out și play-off pentru sezoanele viitoare și față de propunerea să nu mai retrogradeze 6 echipe în actualul sezon. Cluburile se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta această modificare și, dacă majoritatea va fi de acord, atunci președintele LPF e nevoit să prezinte această propunere Comitetului Executiv al FRF.
ProSport a solicitat un punct de vedere și președintelui FRF, Răzvan Burleanu. „Nu am fost susținătorul actualului format, dar trebuie să admitem că regulile nu pot fi schimbate pe parcurs. Vorbim de respectul față de competiție și față de participanți”, a răspuns Burleanu.

În aceste condiții devine tot mai probabilă ipoteza că se va renunța la sistemul play-out și play-off. Bătălia cea mare se va da însă pentru numărul echipelor care vor retrograda încă din acest sezon.


„Se poate modifica chiar de acum sistemul, să nu mai pice șase echipe. Invoc din Regulament Articolul 9, aliniatul 2. În plus, pentru actualul sistem votaseră cluburi care au retrogradat.”
Cristian Tănase, președinte Concordia Chiajna


„Noi în vară am fost pentru sistemul cu 18 echipe. Rămânem consecvenți. Suntem de acord să revenim la acest sistem încă din sezonul în curs.”
Mihai Prunariu, președinte Pandurii


„E treaba Ligii și a FRF dacă modifică sau nu sistemul încă de pe acum. Personal, nu sunt adeptul sistemului play-off și play-out.”
Constantin Gâlcă, antrenor Steaua


Miza e foarte mare, iar interesele taberelor – divergente. Gino Iorgulescu, șeful Ligii, a emis un comunicat foarte drur, în care îi jignește pe cei care susțin restaurația și se pune garant pentru păstrarea actualelor prevederi. Șeful Ligii anunță că preferă să demisioneze, decât să-și însușească propunerea și să ceară în Comitetul Executiv al FRF revenirea la vechiul sistem. Pe de altă parte, deși în comunicatul de pe site-ul LPF se vorbește de numai câteva cluburi care vor revenirea la vechiul sistem, sondajul făcut joi de ProSport scoate în evidență numărul foarte mare al celor dispuși să ceară abandonarea actualelor prevederi.

Primul interes este, evident, al formațiilor din a doua jumătate a clasamentului, care vor să scape de pericolul iminent al retrogradării. Există și o miză financiară mare în această poveste, pentru că menținerea în Liga 1 asigură peste un milion de euro din drepturile TV. Acestea sunt niște obiective imediate și palpabile care îi fac pe adepții contrarevoluției făcute astă-primăvară să fie foarte vehemenți și hotărâți să forțeze o rezolvare favorabilă a chestiunii.

Restrângerea Ligii 1 la 14 echipe ar fi stipulată în contractul pentru drepturile TV

Pe de altă parte, dacă Intel SKY reziliază contractul, toată Liga 1 intră într-un impas. Nu se știe cine și când va oferi alți bani, măcar la fel de mulți, ca și actualul deținător al drepturilor TV, care oricum în acest moment este pe pierdere cu multe milioane de euro. Iorgulescu a anunțat deja că va merge până la capăt alături de Intel SKY Broadcast, ceea ce înseamnă că e posibil să se ajungă la o situație limită: Adunarea Generală a LPF să voteze revenirea la vechiul sistem, iar șeful Ligii să refuze punerea în aplicare a deciziei. În această ultimă eventualitate, fie cluburile vor da înapoi și vor renunța la revoltă, fie vor merge până la capăt și-l vor demite pe Iorgulescu.

Comunicatul LPF vorbește despre „o totală lipsă de respect pentru partenerii de competiție”

Problema este că actualul șef al LPF, prin comunicatul dat publicității miercuri, a tăiat punțile de comunicare cu cei care vor revenirea la vechiul sistem. Textul este virulent, pe alocuri de-a dreptul jignitor, și îi vizează, după cum se poate vedea, măcar pe jumătate dintre cei care compun Adunarea Generală a LPF. Chiar dacă în unele cazuri spune adevărul, textul, scris într-un stil de anii ”80, îi înfierează pe oponenți, care sunt acuzați că au mentalități retrograde și că stau în calea progresului: „(…) Aflam insa cu multa surprindere ca nu toti oamenii implicati in fotbalul profesionist au inteles de ce sunt necesare aceste schimbari. Am primit semnale ca unii incearca sa agite lumea fotbalului impotriva tocmai acestor idei de schimbare a sistemului si a mentalitatii la care noi tinem atat de mult! (…)


Debutul comunicatului publicat pe site-ul LPF la ordinul lui Gino Iorgulescu

 

Decizia retrogadarii a sase echipe la sfarsitul acestei editii de campionat este atacata cu argumente lipsite de onestitate si, din pacate, de logica. Reamintim ca vremurile in care un conducator cerea ca nimeni sa nu mai retrogradeze, cum suna propunerea domnului Romeo Pascu in urma cu aproape doua decenii, s-au dus. (…)

Se forteaza in aceste zile revenirea la vechiul sistem competitional, dovedindu-se astfel ca nu s-a inteles in unele cluburi, e drept, foarte putine, ca o competitie in care sunt angrenate mai multe echipe in lupta pentru evitarea retrogradarii da nastere unor meciuri cu miza mai mare si, implicit, interes crescut din partea publicului. (…)

Cu atat mai regretabila este atitudinea unor cluburi din partea de jos a clasamentului, cu cat in beneficiul lor s-a modificat grila drepturilor tv, sacrificandu-se in favoarea lor partenerele de competitie mai valoroase din punct de vedere sportiv. Intrebam si noi: unde este respectul fata de cluburile care au renuntat la sume substantiale tocmai in favoarea celor care acum ar vrea revenirea la vechiul sistem? Raspundem tot noi: e o totala lipsa de respect fata de partenerii de competitie!”.


Finalul comunicatului nu lasă loc la interpretări. Conducătorii de cluburi care militează pentru revenirea la sistemul cu 18 echipe sunt învinuiți că au „interese meschine, specifice celor incapabili să producă performanțe”

Nu e cale de mijloc: „Președintele LPF își asumă riscul de a fi demis”

În final, orice posibil compromis sau cale de reconciliere cu răsculații sunt respinse ferm de Gino Iorgulescu: „Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Romania nu poate, in aceste conditii, sa mearga in fata Comitetului Executiv al FRF cu o propunere de revenire la vechiul sistem competitional pentru ca s-ar decredibiliza in fata acestui for si al oamenilor care i-au acordat increderea. 

Pozitia presedintelui este in aceste conditii una corecta, acesta asumandu-si chiar riscul de a fi demis de catre cei care l-au ales. Presedintele LPF nu poate accepta astfel de compromisuri.

Fotbalul romanesc nu se mai poate intoarce la mediocritate, indiferent de aceste interese meschine, specifice celor incapabili sa produca performante si, implicit, progres”.


Gino Iorgulescu are în față o majoritate răsculată despre care spune că are „interese meschine”

Cele mai multe cluburi vor abandonarea actualei variante, care prevede 6 echipe retrogradate la finalul sezonului

ProSport a vorbit joi cu cluburile de Liga 1 care săptămâna viitoare se întâlnesc pentru a discuta propunerea făcută de Concordia Chiajna. După cum veți vedea, părerile sunt împărțite, dar opinia predominantă este că trebuie să se renunțe la reforma votată înainte de începutul sezonului. Nici prevederea de regulament care stipulează că orice modificare a sistemului competițional trebuie anunțată cu cel puțin un an înainte nu pare să stea în calea răsculaților.

Mureșan: „CFR se va opune revenirii la vechiul sistem”

Iuliu Mureșan, președintele de la CFR Cluj, este ferm de partea hotărârilor luate astă-primăvară și gata să-l susțină pe Gino Iorgulescu: „Dacă se va ridica problema revenirii la Liga 1 cu 18 echipe și retrogradarea a numai 3 dintre ele în Adunarea Generală a LPF, noi vom vota împotrivă. De anularea acestei reforme a campionatului sunt interesate cele 6-8 echipe din partea a doua a clasamentului, care nu vor să retrogradeze. N-am primit încă niciun document, deși înțeleg că a fost trimis deja de cei de la Chiajna”.
Mureșan explică și de ce are această poziție: „Noi am fost pentru reformarea actualului sistem încă de acum 3-4 ani. E benefică reducerea numărului de echipe din Liga 1. Ar reveni mai mulți bani din drepturile TV pentru cluburile care rămân. Crește și calitatea campionatului, atractivitatea meciurilor, numărul de spectatori în tribune. Gândiți-vă că, prin sistemul play-off și play-out, am avea de patru ori pe sezon Steaua-Dinamo, CFR-«U», Astra-Petrolul… Se poate face acest lucru, schimbarea sistemului competițional în timpul sezonului, dacă se strâng 10 echipe de Liga 1 și solicită convocarea Adunării Generale a FRF. Pe de altă parte, acest lucru vine în contradicție cu regulamentul, care spune că orice modificare a sistemului trebuie anunțată cu minimum un an înaintea intrării în vigoare. Până la urmă, știți cum este: poți să ceri orice, important este să ți se și dea”.

Prunea: „Sistemul cu play-off e o tâmpenie”

Florin Prunea, director executiv la CSMS Iași, este hotărât să obțină anularea hotărârilor în vigoare: „Suntem pentru actualul sistem cu 18 echipe și vom vota să se renunțe la retrogradarea a 6 la finalul sezonului. În primul rând, nouă ni s-a făcut o mare nedreptate la începutul sezonului. Noi, ca nou-promovați, n-am participat la Adunarea Generală a LPF care a aprobat trecerea la sistemul cu 14 echipe. În locul nostru au votat cluburile retrogradate deja în sezonul trecut. În al doilea rând, noi am spus de la bun început că sistemul ăsta cu play-off și play-out este o tâmpenie. Noi, la Iași, am trecut prin așa ceva anul trecut, în Liga a 2-a, și am simțit-o pe pielea noastră”.

Prunea crede chiar că reducerea de la 6 la 2 a numărului de echipe retrogradate poate fi o soluție: „Vrem să rămână 18 echipe, iar în ceea ce privește retrogradarea, aici se poate discuta cu cei de la Liga a 2-a. Dacă ei nu se înțeleg, atunci să retrogradeze două! Regulamentul permite aceste modificări în timpul sezonului competițional. Nici măcar nu e nevoie de Adunarea Generală a FRF, e de competența Comitetului Executiv al FRF să poată schimba sistemul competițional. Această formulă cu 14 echipe îi favorizează pe cei care au mulți străini în lot. Și așa sunt vreo 50% dintre jucători străini, dacă rămân 14 echipe vor fi eliminați de tot fotbaliștii autohtoni. Mă mir că AFAN nu reacționează. Prin reducerea numărului de echipe dispar vreo 300 de locuri de muncă pentru fotbaliști”.

Capră: „Petrolul nu e nici pro, nici contra”

Dan Capră, patron la Petrolul, spune că nu e încă decis ce va face, dar menționează că echipa sa a pierdut bani, față de anul trecut, din drepturile TV.: „Noi suntem neutri. Nici pro, nici contra. Dar nu cred că se va materializa inițiativa aceasta cu revenirea la vechiul sistem de retrogradare. Am motivele mele să cred asta. Pe de altă parte, dacă ținem cont de performanțele fotbalului românesc și de aspectul financiar, nu e rea nici această idee cu retrogradarea a 6 echipe. Noi am fost printre cei păgubiți astă-primăvară, când s-a întocmit noua grilă financiară. Petrolul a pierdut, net, vreo 300.000 de euro. Dacă rămân doar 14 echipe, logic că le vor reveni mai mulți bani”.

Munteanu: „Oțelul va vota să retrogradeze patru echipe”

Cristian Munteanu, team manager la Oțelul Galați, ține să precizeze că opțiunea clubului său n-are legătură cu poziția ocupată momentan în clasament: „Vom vota ca să retrogradeze numai patru echipe la finalul actualului sezon. Poziția noastră este că România, fiind o țară mare, cu 20 de milioane de locuitori, are totuși nevoie de o primă ligă mai consistentă. Credem că sistemul cu 16 echipe în Liga 1 este cel mai bun”.
Fostul portar de la FC Național observă însă că și ideea lui Iorgulescu are avantaje: „Într-adevăr, dacă ar rămâne ceva mai puține cluburi, ar reveni fiecăruia mai mulți bani, iar jucătorii de valoare s-ar împărți la cei care rămân în prima divizie, dar 16 echipe credem că este numărul optim”.

Șfaițer: „Botoșani e pentru retrogradarea a 6 echipe”

Cornel Șfaițer, președinte la FC Botoșani, este consecvent și aliat de încredere al actualului șef de la LPF: „Noi am fost și astă-vară, suntem și acum pentru retrogradarea a 6 echipe. Nu e normală schimbarea regulilor jocului în timpul competiției. Îl sprijinim pe domnul președinte Gino Iorgulescu. Și notați că noi astă-vară n-aveam de unde să știm că vom avea acest parcurs bun în campionat! Dar ne dăm seama că trebuie să crească nivelul fotbalistic în Liga 1″.

Conducătorul grupării moldovene spune că a fost sunat miercuri de cei de la Chiajna, care i-au trimis propunerea, dar nu le împărtășește punctul de vedere.

Craiova îl susține pe Iorgulescu

Felix Grigore, președinte la CSU Craiova, a ezitat îndelung să răspundă cum se va poziționa gruparea sa în privința ideii de a reveni la vechiul sistem: „Spun doar atât, nu vrem să încălcăm regulamentele. Înțelegeți dumneavoastră de aici ce trebuie. Vom vedea ce va fi”.
Oficialul oltenilor a clarificat însă, în final, chestiunea: „Dar sunt de părere că sistemul cu 14 echipe, play-off și play-out este unul bun. Îl susținem pe Gino Iorgulescu”.

Ioan Neculaie: „Brașov e de acord cu revenirea la 18 echipe. Așa e mai bine”

Ioan Neculaie, patronul de la FC Brașov, este de partea răsculaților cu argumente în stilul propriu: „Suntem de acord cu revenirea la sistemul normal, cu 18 echipe în Liga 1. Așa cred eu că e mai bine. În toată Europa, campionatele au 18-20 de echipe. Noi ce-am făcut? Un rahat pe băț!”.


„Ar fi o mare prostie să schimbăm ceea ce s-a hotărât deja o dată. Sper ca Gino Iorgulescu să rămână ferm pe poziție”
Helmuth Duckadam, președintele de imagine de la Steaua


Hagi va vota pentru revenirea la vechiul sistem: „Au dictat cei mari. S-a luat o decizie proastă”

Gheorghe Hagi, patronul de la FC Viitorul, este unul dintre cei mai vehemenți susținători ai Ligii 1 cu 18 echipe, fără play-off și play-out. Acesta pare decis să lupte pentru anularea hotărârilor de astă-primăvară:  „Să nu credem că, după ce vor fi mai puține echipe, campionatul va deveni mai interesant! Va fi ca toate celelalte. Dacă tot trăim în lumea intereselor și cei mari dictează, s-au făcut mai puține echipe în Liga 1. Au dictat cei mari, cei de sus. E vorba despre interese, despre bani, și s-a luat o decizie proastă, după părerea mea, legată de viitorul fotbalului românesc”.

Hagi spune că va fi afectată și prima reprezentativă: „În primele cinci echipe din Liga 1 se vede ce procent mare de jucători străini există. Nu am nimic cu străinii, dar vor fi jucători români mai mulți rămași pe dinafară și va fi mai greu să fim competitivi. Ce va fi bun va pleca. Iar când la noi în campionat nu joacă fotbaliști foarte buni, e greu să ai o echipă națională foarte bună. Noi ar trebui să știm să promovăm fotbaliștii buni, pentru că altfel va fi greu. De asta nu mai mergem la Europene și Mondiale, pentru că din primele cinci echipe, doar Steaua mai are jucători români, restul au mai mult străini”.

Măstăcăneanu: „Ceahlăul vrea să se renunțe la retrogradarea a 6 echipe”

Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație de la Ceahlăul Piatra Neamț, este hotărât să susțină revenirea la vechiul sistem. „Vom vota ca să se renunțe la retrogradarea a 6 echipe. De la bun început am fost împotriva acestei idei. Noi considerăm că o Liga 1 cu 18 echipe din care să retrogradeze 4, fără play-off și play-out, e cea mai bună. E treaba domnului Iorgulescu ce declară pe site, noi rămânem la părerea noastră”, a menționat oficialul formației moldovene care acum se află pe locul 12 în clasament.


10 cluburi din Liga 1 pot cere convocarea Adunării Generale a FRF pentru a dezbate schimbarea sistemului competițional


Cum votează cluburile din Liga 1 propunerea Chiajnei de a nu mai retrograda 6 formații la finalul sezonului
Steaua                             contra
CFR Cluj                          contra
Petrolul Ploiești                neutru
Dinamo                             pentru
ASA Tg. Mureș                 contra
Astra Giurgiu                    contra
FC Botoșani                     contra
FC Brașov                        pentru
CSU Craiova                    contra
Gaz Metan Mediaș           pentru
FC Viitorul                        pentru
Ceahlăul Pt. Neamț          pentru
„U” Cluj                            se așteaptă decizia patronului
Pandurii Tg. Jiu                pentru
Concordia Chiajna           pentru
Rapid                               pentru
CSMS Iași                        pentru
Oțelul Galați                     pentru
Bilanț:
10 cluburi pentru propunerea Chiajnei de a se reveni la vechiul sistem
6 cluburi împotriva propunerii Chiajnei
2 cluburi nehotărâte

Legendă:
„pentru” – cluburile care vor vota pentru propunerea de a schimba regulile actuale, renunțarea la retrogradarea a 6 echipe și menținerea unui campionat fără play-off și play-out

„contra” – cluburile care vor vota contra propunerii de a schimba regulile actuale

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele