Un an nou, probleme vechi. Burleanu a fost sorcovit de un fost internaţional: "De vină sunt cei care l-au numit pe Daum. Nu şi-au dorit să-l aducă pe Mircea Lucescu"

1 ian 2018 1781 afişări Comentează şi tu Nationala
Un an nou, probleme vechi. Burleanu a fost sorcovit de un fost internaţional: "De vină sunt cei care l-au numit pe Daum. Nu şi-au dorit să-l aducă pe Mircea Lucescu" Foto Mediafax/Alexandru Dobre

Trecut pe la echipe importante ale Germaniei, Ciprian Marica a ţinut să analizeze mandatul lui Christoph Daum pe banca echipei naţionale. Fostul atacant spune că tehnicianul neamţ nu trebuie pus la zid, deoarece vina le aparţine celor care l-au pus la cârma naţionalei. Marica a mai ţinut să spună, pentru Digi Sport, că Mircea Lucescu era cel mai îndreptăţit să preia banca României, dar probabil conducerea FRF n-a dorit acest lucru.

"Eu am înţeles că doar Christoph Daum e de vină, eu aşa am înţeles: că Daum este singurul vinovat; a venit singur, s-a pus, el a tăiat, a spânzurat, şi el este de vină. Total greşit, cred că o mai mare implicare şi o mai mare răspundere o au şi cei care l-au adus, cei care l-au consiliat.

Nu şi-au dorit cei de acolo să-l aducă pe Mircea Lucescu, un antrenor cu experienţă, dar care acaparează - să spun aşa - cam tot ce se întâmplă la un club. Managerial vorbind, probabil nu s-a dorit lucrul acesta. Eu văd un minus, era cel mai îndreptăţit antrenor să vină la echipa naţională, indeplinea toate criteriile şi ar fi putut fi antrenorul care chiar să creeze o echipă naţională pentru România", a spus Marica, pentru Digi Sport.

Aventura lui Christoph Daum la naţionala României s-a terminat mai repede decât era prevăzut. Antrenorul german mai avea contract până la finalul preliminariilor, însă FRF a cerut rezilierea , din cauza rezultatelor foarte slabe. Cosmin Contra a preluat naţionala pentru ultimele două jocuri din preliminariile pentru Cupa Mondială, reuşind să încheie cu patru puncte din şase posibile (3-1 cu Kazahstan şi 1-1 cu Danemarca). Mircea Lucescu a fost numit selecţionerul Turciei, dar evoluţia slabă a naţionalei l-a adus pe "Il Luce" într-o situaţie delicată. Federaţia de la Istanbul i-a trasat ca obiectiv prezenţa la EURO 2020, contractul românului fiind valabil până în 2019, cu opţiune de prelungire.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.