Un selecţioner fericit. Boingiu, cuvinte mari: "Sincer vă spun, calitatea jucătorilor de acum e peste a generaţiei lui Contra". Singurul merit pe care-l scoate în evidenţă şi ce a spus Măţan, MVP-ul meciului cu Serbia

21 mar 2018 5809 afişări Nationala
Un selecţioner fericit. Boingiu, cuvinte mari: "Sincer vă spun, calitatea jucătorilor de acum e peste a generaţiei lui Contra". Singurul merit pe care-l scoate în evidenţă şi ce a spus Măţan, MVP-ul meciului cu Serbia

La 61 de ani, Adrian Boingiu, antrenor cu vastă experienţă în descoperirea şi formarea tinerilor jucători români, sprintează cu naţionala U19 spre EURO 2018, turneu găzduit de Finlanda la finalul lunii iulie. După 4-0 cu Serbia, în meciul de deschidere de la Turul de Elită, selecţionerul a transmis că diferenţa dintre noi şi ex-iugoslavi nu a fost aşa mare, apoi i-a comparat pe Moruţan şi colegii săi cu o altă generaţie importantă a României.

4-0 cu Serbia a fost un show pe cinste pentru puţinii fani prezenţi la Ploieşti, iar România s-a cocoţat în fruntea grupei, fiind singura care a câştigat în prima etapă. Pentru selecţionerul Adrian Boingiu, victoria aparţine jucătorilor, iar cel mai bun lucru e mutarea atenţiei spre partida cu Suedia, de sâmbătă: "Generaţia este formată, eu am doar meritul că-i strâng şi îi ţin aproape. E meritul celor care i-au pregătit până aici, dar şi al nostru, pentru că reuşim să-i închegăm. Sper să construim o echipă care să fie viitorul fotbalului românesc. Trebuie să fim responsabili, ne dorim să scoatem maximum din fiecare joc, e foarte greu să-ţi doreşti o asemenea victorie cu o echipă din fosta Iugoslavie. Chiar dacă a fost 4-0, diferenţa nu a fost aşa mare. Probabil ne-am dorit extrem de mult să câştigăm ceea ce am pierdut la un moment dat şi de acolo a rezultat ceea ce aţi văzut pe tabelă. Nu e nicio noutate, de fiecare dată am încercat să facem acelaşi lucru, să fim responsabili, să încercăm să privim înainte. Acest meci e deja istorie, ne interesează foarte tare meciul cu Suedia, de sâmbătă. Trebuie să încercăm să facem maximum din ceea ce avem", a declarat Boingiu, după meci, înainte să transmită că, din punctul său de vedere, actuala generaţie e tixită de talente peste cele di ngeneraţia lui Contra: "Contra a fost un jucător foarte bun, care muncea foarte mult, îl regăsesc în câţiva jucători de acum. Sincer vă spun, calitatea celor de acum e peste a celor de atunci. Nu degeaba i-am comparat cu generaţia 81, a lui Raţ, Rădoi, Vlad Munteanu."

La 19 ani, Alex Măţan, fotbalistul pe care Hagi l-a forţat deja în Liga 1, a contribuit cu două goluri, faze spectaculoase şi driblinguri pe măsură, apoi a dezvăluit că Adrian Mutu şi Cosmin Contra s-au numărat printre cei care i-au încurajat pe tricolorii mici înaintea meciului. Manele? În niciun caz: "Am mai avut astfel de seri, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să dăm totul în continuare. Suntem un grup bun, nu e prima victorie de acest fel, sper să mergem tot aşa. Am primit încurajări din toate părţile, şi de la Contra, şi de la Mutu, şi de la Vlad Munteanu. Ne-am antrenat în balon, în sală, a fost greu, dar ne bucurăm că a ieşit aşa cum trebuie. Sărbătorim cu puţină muzică, dar nu cu manele", a spus Măţan.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.