Sandu confirmă OFICIAL: România va candida pentru organizarea CE 2020! Când va decide UEFA cui acordă Euro

23 ian 2013 26931 afişări Nationala
Sandu confirmă OFICIAL: România va candida pentru organizarea CE 2020! Când va decide UEFA cui acordă Euro

Mircea Sandu a anunţat astăzi că România va candida oficial pentru organizarea unor partide la CE 2020, ediţie aniversară ce va fi organizată în 13 oraşe din Europa.

Preşedintele FRF susţine că Bucureştiul îşi va depune candidatura în luna mai 2014, iar răspunsul oficial va veni în toamna aceluiaşi ani.

În acest sens, Sandu are de gând să se întâlnească cu mai mulţi demnitari, pentru a se asigura că are susţinere politică în acest demers.

"Am trimis o scrisoare preşedintelui şi secretarului general UEFA în acest sens. Suntem un posibil candidat la organizare, dar mai sunt trepte formale de urmat şi pot să vă spun că, în martie, vom lua caietul de sarcini, la Comitetul Executiv UEFA care va avea loc la Sofia!

Până în mai 2014, caietul va trebui să fie complet. Din acest punct de vedere, trebuie să discut cu primul ministru, cu preşedintele Senatului şi cu primarul general, asta e în primul rand o decizie politică. În septembrie 2014 vor fi anunţate cele 13 oraşe care vor organiza meciuri la turneul final"
, a spus Sandu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.