Reacţie dură a lui Boloni la adresa noului imn al naţionalei: "Cred că şi în Africa ar putea găsi imnuri mai inspirate decât cel al naţionalei României. De ce trebuie să domine ura şi prostia în secolul 21?"

8 oct 2014 4331 afişări Nationala
Reacţie dură a lui Boloni la adresa noului imn al naţionalei: "Cred că şi în Africa ar putea găsi imnuri mai inspirate decât cel al naţionalei României. De ce trebuie să domine ura şi prostia în secolul 21?"

Naţionala României se pregăteşte de dubla cu Ungaria şi Finlanda, în urma căreia ar putea rămâne fără Victor Piţurcă, care este curtat insistent de mai multe cluburi din Golf. Unul dintre posibilii înlocuitori poate fi Ladislau Boloni, cel care a mai pregătit echipa naţională în perioada 2000-2001. Acesta a acordat un interviu pentru Adevărul în care critică aspru noul imn al selecţionatei României, care va fi lansat sâmbătă cu ocazia partidei cu Ungaria.

"Cel care a compus versurile imnului a fost un om foarte, foarte sărac din punct de vedere intelectual. L-aş trimite în Anglia ca să asculte acolo imnurile unor echipe de fotbal. Sincer, cred că şi în Africa ar putea găsi imnuri mai inspirate decât cel al naţionalei României. Nu mă interesează cine l-a compus. Aş fi avut aceeaşi părere şi dacă imnul era conceput de Beatles. N-am auzit de Iris, dar poate că vina e a mea, că sunt plecat de mulţi ani din România şi, oricum, ascult Leonard Cohen. Eu cred că cei de la Iris au vrut să se afirme cu orice preţ. Dar problema nu e la Iris, ci la cei care au acceptat treaba asta. Tâmpiţi sunt peste tot, şi în România, şi în Ungaria, şi în Germania, şi în Zambia. Dar de ce trebuie să dominte ura şi prostia în secolul 21?", a declarat Boloni pentru Adevărul.

Fostul selecţioner a comentat într-un stil ironic eventualele incidente care vor fi între fanii celor două echipe, mai ales dacă acestea vor surveni din cauza  versului: "Pe ei, pe mama lor".

"Dacă vor fi incidente, atunci vinovaţi o să fie bozgorii care trebuie să iasă din ţară!", a fost reacţia lui Boloni.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.