Florin Lovin, fostul mijlocaș al celor de la FCSB, Astra Giurgiu sau TVS 1860 Munchen, a vorbit cu sinceritate despre motivul pentru care nu s-a aflat de-a lungul carierei în vizorul echipei naționale, dezvăluind o discuție purtată cu Victor Pițurcă.
Aceasta dovedește o dată în plus că omul care i-a calificat pe tricolori la Euro 2000 și Euro 2008 este unul dintre cei mai exigenți antrenori români. „Dacă ai greșit, pe viață ești banned”, a constatat Lovin.
Dincolo de mandatele de selecționer, „Piți” a făcut performanță și la nivel de club. Cu roș-albaștrii a reușit să cucerească trei trofee: Cupa României în 1992, respectiv Supercupa și titlul în 2001.
Deși era om de bază la FCSB, Florin Lovin nu reușea cu niciun chip să-l impresioneze pe Victor Pițurcă. Telegrama de convocare mergea de fiecare dată spre rezerva sa, Ovidiu Petre.
Recent, fostul jucător a ajuns față în față cu tehnicianul și a decis să-i ceară explicații. Discuția s-a purtat la Oradea, cu prilejul unui eveniment organizat de Mihai Neșu.
„Frustrarea mea e că eu eram titular, Ovidiu Petre rezerva mea, iar când venea convocarea îl chema pe Ovidiu Petre. L-am întâlnit pe Pițurcă la un eveniment la Oradea, la Neșu, și l-am întrebat: «Bre, nea Piți, am fost cinci ani de zile titular la Steaua» «Așa am văzut eu lucrurile». Pe urmă m-am gândit că Dănciulescu are 200 și ceva de goluri și trei meciuri la națională, păi eu să fiu supărat? La Victor Pițurcă, dacă ai greșit, pe viață ești banned”, a declarat Lovin pentru iamsport.ro.
„Frustrarea mea e că eu eram titular, Ovidiu Petre rezerva mea, iar când venea convocarea îl chema pe Ovidiu Petre. L-am întâlnit pe Pițurcă la un eveniment la Oradea, la Neșu, și l-am întrebat: «Bre, nea Piți, am fost cinci ani de zile titular la Steaua»
«Așa am văzut eu lucrurile». Pe urmă m-am gândit că Dănciulescu are 200 și ceva de goluri și trei meciuri la națională, păi eu să fiu supărat? La Victor Pițurcă, dacă ai greșit, pe viață ești banned”, a declarat Lovin pentru iamsport.ro.
De asemenea, mijlocașul a dezvăluit, la 17 ani distanță, cum s-a produs celebrul scandal „Bricheta”, recunoscând că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l determina pe Alexandru Deaconu să pună capăt meciului, ceea ce s-a și întâmplat.
„La meciul ăla, noi eram obișnuiți, și ai noștri mai aruncau… Eu mi-am făcut mea culpa de multe ori și consider că, la un meci de fotbal, trebuie stabilit rezultatul doar pe teren. Era 1-0 pentru Rapid, dăduse Săpunaru gol. Pe toate stadioanele se mai aruncă una-alta. Eu, ce-am trăit la meciul ăla… Și ai noștri, când jucam acasă, mai aruncau cu pachete de țigări, cu brichete, cu monede… E, la meciul ăla, deci cu rulmenți. Băi, să arunci cu rulmenți, omori omul. Adică avea Ogăraru, pe partea lui dreaptă, tot arsenalul. Aici nici nu trebuie să fim ipocriți. Până la pauză, lucrurile au funcționat în felul următor: ăia tot aruncau, ăștia – arbitrii – tot amenințau. Până la momentul ăla, fiind 0-0, fiind în cărți, mintea noastră… nici nu ne-am gândit la lucrurile astea. Lucrurile au continuat, ei aruncau. Dând și gol, atunci în subconștientul meu – vorbesc despre mine, nu despre ceilalți colegi – eu, în subconștientul meu a fost că, în momentul ăla, cam singura șansă – de-asta spune că-mi fac mea culpa, că am gândit lucrurile alea – eu m-am gândit că poate singurul mod prin care putem câștiga meciul ăsta este să se întrerupă meciul. Acum, lucrurile se tot întâmplau. E, în momentul când… practic, s-a tot aruncat. Eu de ce am ieșit în evidență? Tot drumul ăla… Deaconu s-a dus și a zis: ”pentru ultima oară, ca un avertisment final, vă rugăm încetați, nu mai aruncați cu nimic”, a dezvăluit Florin Lovin.
„La meciul ăla, noi eram obișnuiți, și ai noștri mai aruncau… Eu mi-am făcut mea culpa de multe ori și consider că, la un meci de fotbal, trebuie stabilit rezultatul doar pe teren. Era 1-0 pentru Rapid, dăduse Săpunaru gol.
Pe toate stadioanele se mai aruncă una-alta. Eu, ce-am trăit la meciul ăla… Și ai noștri, când jucam acasă, mai aruncau cu pachete de țigări, cu brichete, cu monede… E, la meciul ăla, deci cu rulmenți. Băi, să arunci cu rulmenți, omori omul.
Adică avea Ogăraru, pe partea lui dreaptă, tot arsenalul. Aici nici nu trebuie să fim ipocriți. Până la pauză, lucrurile au funcționat în felul următor: ăia tot aruncau, ăștia – arbitrii – tot amenințau. Până la momentul ăla, fiind 0-0, fiind în cărți, mintea noastră… nici nu ne-am gândit la lucrurile astea.
Lucrurile au continuat, ei aruncau. Dând și gol, atunci în subconștientul meu – vorbesc despre mine, nu despre ceilalți colegi – eu, în subconștientul meu a fost că, în momentul ăla, cam singura șansă – de-asta spune că-mi fac mea culpa, că am gândit lucrurile alea – eu m-am gândit că poate singurul mod prin care putem câștiga meciul ăsta este să se întrerupă meciul.
Acum, lucrurile se tot întâmplau. E, în momentul când… practic, s-a tot aruncat. Eu de ce am ieșit în evidență? Tot drumul ăla… Deaconu s-a dus și a zis: ”pentru ultima oară, ca un avertisment final, vă rugăm încetați, nu mai aruncați cu nimic”, a dezvăluit Florin Lovin.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER