OFICIAL! Argentina a ANULAT amicalul cu România! Ce spune FRF şi cum au încercat sud-americanii să ne ÎMPACE

29 iul 2011 37522 afişări Nationala
OFICIAL! Argentina a ANULAT amicalul cu România! Ce spune FRF şi cum au încercat sud-americanii să ne ÎMPACE no title

UPDATE21.50 E Oficial. Argentina nu va mai veni laBucureşti. După lungi negocieri, FRF a primi o scrisoare din parteaomologilor argentinieni, prin care susţin că nu vor mai facedeplasarea la Bucureşti

Iatăcomunicatul emis de FRF:

Inaugurarea Naţional Arena din Bucureşti este un eveniment deanvergură, căruia Federaţia Română de Fotbal i-a acordat de la bunînceput fireasca maximă importanţă. Vorbim despre un moment dedicatnu numai fotbalului românesc, ci, înainte de toate, suporterilor,care, logic, merită un joc inaugural contra exponenţilor eliteifotbalistice mondiale. Argentina sau Brazilia au fost variantelestudiate de noi, alegerea finală vizând echipa celui mai bunjucător al lumii, Lionel Messi, care, alături de alte super-staruriaflate în vogă, precum Tevez, Higuain, Mascherano şi nu numai, arfi încântat privirile celor ce ar fi ales să fie martoriievenimentului stabilit, prin contract, pentru data de 10 august2011, dată oficială FIFA.

După mai multe zile marcate de incertitudine şi negocieri,Federaţia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onorezecontractul încheiat cu Federaţia Română de Fotbal în luna octombrie2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimiso scrisoare oficială, prin care, invocând şedinţa Comitetului săuExecutiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fostînlocuit staff-ul tehnic al echipei naţionale A, procedându-se şila reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipereprezentative ale ţării respective, anunţă că echipa naţională A aArgentinei nu se va prezenta la Bucureşti, în vederea meciuluiamical cu reprezentativa similară a României, joc programat la datade 10 august a.c. FRF respinge propunereainserată în scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contraArgentinei, la o dată FIFA care ar urma să fie stabilită de comunacord.

Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă indignarea faţă deaceastă hotărâre unilaterală şi abuzivă, care reprezintă, pe lângălipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF, oîncălcare flagrantă a contractului. Astfel, din păcate,nemaiavând adversar, anunţăm anularea acestui meci degală.

Este de la sine înţeles că, luând act de o practică jenantă,nedemnă şi inadmisibilă la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFAşi/sau, dacă va fi cazul, organismelor sportive competenteinternaţionale, solicitând AFA substanţiale daune materiale şimorale.

Dincolo de acest aspect, ca şi de imposibilitatea pentru echipanoastră naţională de a disputa un joc-test de maximă importanţăînaintea campaniei de toamnă a preliminariilor EURO 2012, rămâneimensa dezamăgire provocată de AFA spectatorilor români. Acestora,îndeosebi celor care au achiziţionat bilete de intrare la meci,Federaţia Română de Fotbal le cere scuze.

Oamenii care au cumpărat biletele menţionate vor avea douăopţiuni: fie le vor păstra pentru jocul România - Franţa, dincadrul preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie a.c., de la ora21.30), fie le vor returna şi vor primi înîntregime banii cheltuiţi pentru achiziţionarea lor,incluse fiind şi taxele. FRF îşi asumă responsabilitatea rezolvăriichestiunii, astfel încât cumpărătorii de bilete să nu fie păgubiţifinanciar cu nici măcar un leu.

Acreditările de presă, solicitate până în momentul de faţă, îşipierd valabilitatea, alte amănunte privind programul echipeinaţionale urmând să fie comunicate în cel mai scurt timp.


Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) a anunţat, luni seară,pe site-ul oficial, că a decis suspendarea meciului amical cuRomânia, programat la 10 august, la Bucureşti, după demitereaselecţionerului Sergio Batista. Meciul amical România - Argentinaera programat la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea AreneiNaţionale.

Preşedintele Mircea Sandu a precizat, marţi, într-o conferinţăde presă că FRF nu a primit niciun document oficial din partea AFAprivind meciul amical din 10 august, dar le-a transmisargentinienilor că le va cere despăgubiri substanţiale dacă nurespectă înţelegerea. La rândul său, selecţionerul Victor Piţurcă aanunţat că nu va anula acţiunea echipei naţionale, pentru care aconvocat deja 10 stranieri, urmând a fi căutat un alt adversar dacăArgentina nu va veni la Bucureşti.

Mircea Sandu a primit astăzi o scrisoare din partea cabinetuluipreşedintelui FIFA prin care forul de la Bucureşti este anunţat căla meciul România-Argentina va fi prezent însuşi preşedinteleJoseph Blatter. Şeful FIFA a participat la inaugurarea unui complexsportiv în Argentina, alături de preşedintele FederaţieiArgentiniene de Fotbal, Julio Grondona.

În această scrisoare, şeful forului fotbalistic mondial specificăfaptul că "voi aveaonoarea şi plăcerea de a vă fi alături la evenimentul istoric,marcat de inaugurarea National Arena din Bucureşti. Astfel, confirmparticiparea mea la eveniment, urându-vă deplin succes în ultimelepregătiri pe care le întreprindeţi în vederea jocului amical contraArgentinei".

"Aşadar, în timp ce preşedintele FIFA ne onorează cuprezenţa, unul dintre vicepreşedinţii forului fotbalistic mondial,Julio Grondona, totodată şi preşedintele Federaţiei Argentiniene,ne "onorează", cel puţin la nivel declarativ în acest moment, cuabsenţa sa şi a echipei naţionale a ţării sale", se spunepe site-ul FRF.ro.

"Pe de altă parte, preşedintele UEFA, domnul MichelPlatini, care şi-a declarat de mai multă vreme indisponibilitateade a participa la acest eveniment, l-a delegat pe unul dintrevicepreşedinţii UEFA şi trezorierul acesteia, domnul Marios N.Lefkaritis, să îl reprezinte la evenimentul menţionat maisus", se mai arată în comunicat.


Atacantul Lionel Messi, aflat în Chile pentru un meci caritabil,a vorbit din nou despre anularea meciului amical al României cuArgentinei, reiterând că un contract semnat trebuie respectat,informează cotidianul Ole.

"Nu ştiu care sunt motivele pentru care nu se va juca.Însă dacă există un contract, acesta trebuie respectat. DacăArgentina a programat nişte meciuri acestea trebuie jucate, nutrebuie ca naţionala să aibă o imagine proastă", adeclarat Messi.

Sursa foto: www.afa.org.ar

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.