MILLION DOLLAR KEEPER

11 oct 2010 109 afişări Nationala
MILLION DOLLAR KEEPER MILLION DOLLAR KEEPER

Titularizarea lui Pantilimon la meciul cu Franţa, anunţată înexclusivitate de ProSport de marţi, a surprins multă lume, mai alescă în lot se afla şi Lobonţ, titular în ultimele săptămâni la ASRoma. Totuşi, portarul Timişoarei a fost singura carte mare jucatăde Răzvan Lucescu care s-a dovedit câştigătoare, intervenţiilemagice ale lunganului ţinând România în joc până spre final.

La 23 de ani, Costel Pantilimon s-a strecurat uşor-uşor pe lângăLobonţ şi trimite semnale serioase că a devenit portarul numărul 1al României. A fost titular în ultimele două meciuri alenaţionalei, în Belarus şi Franţa, iar la Paris a fost singurafloare din grădina amărăciunilor provocate de tricolori. Uriaşul de2,03 metri are în spate o poveste interesantă, cu amănunte pe carenu mulţi le ştiu. ProSport a încercat să facă un portret complet alcelui care promite să sigileze în scurt timp buturileRomâniei.

La 17 ani, remarcat de Hagi şi Piţurcă
Fane, cum îi spun apropiaţii, şi-a început cariera devreme înoraşul natal, Bacău, la doar şase ani şi jumătate. Ca înaintaş!După vreo trei ani însă, tatăl său îl sfătuia să stea în poartă,iar asta, culmea, deşi micuţul Costel nu era pe atunci gigantulcare e acum. Uşor-uşor, Pantilimon a început să crească. Şi lapropriu, şi la figurat. La 17 ani, era chemat de Victor Piţurcă laprimul trial pe care fostul selecţioner l-a organizat în calitatede antrenor al echipei naţionale, iar Piţi nu s-a sfiit să-l laude,prevăzându-i de atunci un viitor mare.

A crescut de 50 de ori în şase ani! La cota depiaţă!
Imediat, a fost ochit şi de Hagi, care, pentru un mizilic de100.000, l-a adus în curtea Timişoarei. Nu a jucat încă de laînceput, pentru că titular era Marius Popa, care cocheta pe vremeaaceea cu echipa naţională. A răbdat, şi-a câştigat locul de titularla Poli, iar acum a strâns aproape 100 de meciuri în poartabănăţenilor. Între timp, ofertele au început să curgă: Inter,Juventus... Marian Iancu ţine la preţ: cinci milioane! Practic, încei şase ani petrecuţi pe Bega, Pantilimon şi-a apreciat preţul de50 de ori!

Titular de două săptămâni
Dacă pentru publicul larg titularizarea lui Costel în detrimentullui Lobonţ a fost o surpriză, apropiaţii lui Lucescu jr aflaseră deaceastă mutare încă din urmă cu două săptămâni. Selecţionerulhotărâse dinaintea reunirii lotului ca la Paris să-l trimitătitular pe Pantilimon, iar săptămâna de antrenamente de dinainteameciului cu francezii a fost organizată tocmai pentru a-l obişnuipe acesta cu presiunea unei asemenea confruntări. Şi, până la urmă,dacă la mijloc lui Răzvan nu i-a ieşit nimic, Cociş pe dreapta,Florescu în centru şi Zicu pe stânga fiind mutări eşuate, poartapare asigurată acum.

"Răzvan i-a datcredit lui Pantilimon şi cred că a făcut alegereacorectă", Florin Prunea, fost portar

100 de mii de euroa plătit Timişoara pentru Pantilimon. Acum îl consideră a fi de 50de ori mai scump

8 goluri în 12 partide aprimit în acest sezon Pantilimon în toate competiţiile laTimişoara

8 selecţii a strânsportarul timişorean la echipa naţională până în prezent

95 de meciuri laseniori, în toate competiţiile, a adunat Pantilimon la cei 23 deani ai săi

"Nu vreau să maivorbesc foarte mult despre evoluţia mea, pentru că noi am pierdutşi, după înfrângeri, nu prea există eroi. Eu sper să evoluez totaşa, dar şi să câştigăm următoarele meciuri",Costel Pantilimon, portar echipa naţională

"Imensul CostelPantilimon s-a multiplicat de şase ori pentru a menţine o remizăalbă. El singur a provocat fluierături pe "Stade de France",publicul, frustrat, întrezărind un nou meci nul fără gol, o nouădecepţie", La Depeche, publicaţie franceză

"Pantilimon afăcut o partidă excelentă la Paris, dar nu a mai putut face nimicîn ultimele şapte minute, când francezii au marcat de douăori", Cosmin Contra antrenor Timişoara

Momentele de graţie dela Paris ale lui Pantilimon

Min. 58: Valbuena şutează de la marginea careului, perpendicular pepoartă, dar Pantilimon respinge în transversală, după care tot elboxează o minge ce îi venea perfect unui francez
Min. 59: Pantilimon intervine din nou salvator la un şut puternicpe colţul scurt al lui Benzema
Min. 60: Nasri pătrunde pe partea stângă, ajunge singur cuPantilimon, care, după două parade, trimite în corner
Min. 90: În fine, portarul român respinge încă un şut periculos allui Payet

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.