LIVE BLOG | România – Insulele Feroe 4-1. Pușcaș și Keșeru au jucat la cel mai înalt nivel

LIVE BLOG | România - Insulele Feroe 4-1. Pușcaș și Keșeru au jucat la cel mai înalt nivel
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Vezi aici desfășurarea partidelor Malta – Spania și Norvegia – Suedia.

România – Insulele Feroe 4-1 (C. Deac 25, Keșeru 29, 31, Pușcaș 64 / Davidsen 40-pen.)
Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Halil Umut Meler. Asistenți: Esat Sancaktar și Ibrahim Caglar Uyarcan (Turcia)

â–ºRomânia:Tătărușanu – Benzar (I. Hagi 46), Moțis, D. Grigore, Bancu – Deac, R. Marin, N. Stancius (D. Mans 77), Chipcius – Keșeru (Cicâldău 69), Pușcaș
Rezerve: Pantilimon, Niță – Nedelcearu, T. Băluță, Manea, Anton, A. Ivan, Nistor, Săpunaru
Antrenor: Cosim Contra

â–ºFeroe: Nielsen – Rolantsson, Gregersen, Faero, Davidsen – Bartalsstovu (Frederiksbergs 67), B. Olsen, Vatnsdal (Baldvinsson 29), Joensens – Hansson (Vatnhamar 77) – K. Olsen
Rezerve: Gestsson, Hansen – Egilsson, Wardum, Thomsen
Antrenor: Lars Olsen

Spania și-a respectat blazonul și a câștigat în Malta, 2-0, grație unei duble a lui Alvaro Morata, în timp ce derby-ul nordic dintre Norvegia și Suedia a fost unul dramatic. Conduși cu 2-0 în minutul 70, învingătorii României din prima etapă au revenit fabulos, prin Claesson și dubla lui Quaison, dar Kamara a egalat în minutul 90+7.

Clasamentul după două etape:

  • 1. Spania 6p
  • 2. Suedia 4p
  • 3. România 3p
  • 4. Malta 3p
  • 5. Norvegia 1p
  • 6. Insulele Feroe 0p

Etapa viitoare, a treia, se joacă Insulele Feroe – Spania, Norvegia – România și Suedia – Malta, în meciuri programate pe 7 iunie 2019.

Minutul 90+3: Final de meci. România bifează primele puncte din această campanie. Suedia a revenit de la 2-0 la Oslo, a condus cu 3-2, dar Norvegia a egalat la ultima fază, pentru 3-3.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Minutul 77: Fază superbă. Ianis Hagi i-a pasat lui Pușcaș, care a călcat pentru Răzvan Marin. Omul aflat pe radarul lui Ajax a trimis o torpilă la colțul lung, de la 20 de metri, dar Nielsen a parat. Puștii eligibili pentru U21 desenează cu foarte multă ușurință la Cluj-Napoca. Va intra și Dennis Man, pentru care jocul de astăzi va reprezenta debutul în echipa mare.


Minutul 64: GOOOL România! Chipciu i-a pasat lui Pușcaș la 16 metri, iar vârful lui Palermo a reluat din prima spre poarta adversă. Balonul s-a înălțat în văzduh, după care a picat perfect în poarta adversă, spre deliciul publicului. Balonul a ciupit transversala în căderea sa grațioasă. 4-1, iar totul pare terminat pentru această seară. Pușcaș reușește golul serii.


PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO


Minutul 61: O nouă șansă importantă pentru tricolori. Chipciu i-a trimis lui Ianis Hagi, care a șutat din voleu, de la 18 metri. Mingea a prins efect, s-a dus pe centru, iar Nielsen a respins cu greu. Mai apoi, mingea a ricoșat înapoi spre poartă, Pușcaș a urmărit balonul, dar Nielsen s-a redresat și a reținut balonul, pe liniga porții.


Minutul 53: Apără Tătărușanu. Ex-dinamovistul Bartalsstovu i-a trimis lui Rolantsson, care a continuat cu Vatnsdal. Mijlocașul a șutat de la 11 metri, pe spațiul porții, dar Tătărușanu a respins în lateral. Defensiva lui Contra continuă să se prezinte extrem de modest. Norocul nostru e că astăzi jucăm cu Insulele Feroe și nu cu Norvegia.


Minutul 51: Ocazie uriașă pentru Ianis Hagi! Pușcaș a scăpat în flancul drept, după un dribling spectaculos, după care a centrat în fața porții. Ianis Hagi a apărut demarcat la finalizare, avea toată poarta în față, nu era presat de nimeni, dar a reluat pe lângă bara din dreapta lui Nielsen. Keșeru a venit rapid lângă Ianis, pentru a-l încuraja. Optarul echipei naționale a rămas șocat când a realizat ce ocazie a ratat.


Minutul 49: Respinge Nielsen. Ianis Hagi a centrat în fața porții, Pușcaș a fost blocat, dar mingea a ricoșat la 18 metri. Stanciu a șutat din prima, la colțul lung, însă portarul Nielsen a plonjat și a boxat mingea în lateral. Notăm prima ocazie importantă a reprizei secunde.


Minutul 46: S-a reluat partida. Contra l-a schimbat pe Benzar, care a acuzat probleme medicale, cu Ianis Hagi. Chipciu va fi coborât în flancul drept al defensivei, iar Ianis va juca la mijloc.


Minutul 45+1: Pauză la Cluj-Napoca. După un început modest, jocul s-a transformat într-un adevărat roller coaster. Moți i-a readus în joc pe oaspeți după un fault comis în propriul careu, care a condus la golul înscris de Davidsen de la 11 metri. Rămâne de văzut dacă după pauză vor intra jucători precum Dennis Man sau Ianis Hagi.


DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO


Minutul 40: GOL Insulele Feroe! Cosmin Moți a comis un penalty stupid, iar Davidsen a înscris fără emoții de la punctul cu var. Gregersen a fost tras de tricou de Moți, sub ochii turcului Meler, iar ex-dinamovistul s-a ales și cu un cartonaș galben. Elevul lui Costel Gâlcă de la Vejle Boldklub, Davidsen, a trimis în plasa laterală, fără șansă pentru Tătărușanu.


Minutul 31: GOOOL România! Keșeru înscrie din nou. Deac a centrat la 11 metri, Dragoș Grigore a deviat la colțul lung, iar Keșeru a reluat printre picioarele lui Nielsen. Atacantul a deviat mingea, din săritură, iar portarul oaspeților e nevoit să scoată din nou mingea din plasă. Vârful ajunge la cota 10 în tricoul echipei naționale.


PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO


Minutul 29: GOOOL România! Keșeru îl învinge pe Nielsen din șase metri, după o respingere eronată a fundașului Gregersen. Pușcaș a șutat, Gregersen a respins în piciorul lui Keșeru, iar atacantul lui Ludogoreț a înscris cu sânge rece, la colțul scurt. Este a 9-a reușită pentru Keșeru în tricoul echipei naționale. Chiar dacă am început modest, am reușit să marcăm la primele ocazii importante. Între timp, Spania a deschis scorul în Malta.


PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO


Minutul 25: GOOOL România! Ciprian Deac înscrie din apropiere pentru 1-0. Stanciu a centrat cu exteriorul la 11 metri, Keșeru a deviat, din cădere, iar Deac a apărut perfect la finalizare și l-a executat pe Nielsen. În celelalte meciuri din Grupa F, scorul este 0-0.


PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO


Minutul 20: Început modest pentru tricolori. Oaspeții stau bine în teren, se apără impecabil, iar elevii lui Contra n-au reușit până acum să trimită vreun șut spre poarta apărată de Nielsen. Spectatorii de la Cluj au tremurat la incursiunea lui Rolantsson, care i-a strecurat mingea printre picioare lui Stanciu, după care a trecut ușor de Bancu, dar n-a reușit să-l găsească pe Olsen în șase metri.


Minutul 17: Unul și pentru noi. Stanciu este primul tricolor care încasează cartonașul galben.


Minutul 15: Primul cartonaș galben al partidei. Joensen a fost avertizat de turcul Meler.


Minutul 12: Primul moment periculos la poarta lui Nilsen. Stanciu și Chipciu au combinat în viteză, iar mijlocașul lui Al-Ahli a scăpat în partea stângă. Stanciu a trimis pe jos, în șase metri, dar nici Pușcaș, nici Keșeru, n-au ajuns la finalizare. Mingea s-a scurs în partea opusă de a terenului, iar Benzar a încercat să mențină balonul în joc, dar în final l-a scăpat în afara terenului. Aut de poartă pentru oaspeți.


PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO


Minutul 5: Începem sus. Optarul oaspeților, Brandur Olsen, a avut nevoie de îngrijiri medicale după doar patru minute. Astfel s-a rupt jocul, pentru că tricolorii au preluat inițiativa încă din primele momente. Elevii lui Contra par deciși să facă scor în această seară. Rămâne de văzut dacă vor și putea acest lucru.


Minutul 1: Start la Cluj-Napoca. Circa 12.000 de spectatori se află în tribunele stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” pentru a susține echipa națională.


PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO


21:29 Încă un vot pentru Ianis. Ilie Dumitrescu e de părere că selecționerul Contra nu vrea să riște nimic: „Ianis Hagi a intrat foarte bine în Suedia. Este clar că se merge pe experiență. Îi văd pe Răzvan Marin cu Stanciu, Chipciu cu Deac… Contra respectă adversarul. Nu vrea să facă experimente în această campanie. În mod normal trebuia să apară și Ianis”, a spus Ilie Dumitrescu, pentru Digi Sport.


21:21 Se cere titularizarea lui Ianis. Venit pe stadionul rivalilor de la CFR Cluj, Ioan Ovidiu Sabău l-ar fi dorit pe Ianis Hagi în primul 11: „Răzvan Marin și Stanciu sunt doi jucători ofensivi. Se completează foarte bine. Jucăm și cu doi atacanși, dar mi-aș fi dorit, la un astfel de joc, să-l văd pe Ianis Hagi în teren. E capabil să dea ultima pasă, să finalizeze. Ar fi fost mult mai util astăzi. Contra decide primul 11. Nu cred că vom avea emoții, este un meci ușor pentru noi”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la microfonul Digi Sport.


20:15 Până la urmă, Contra merge pe mâna lui Moți în locul lui Săpunaru, în rest face alegerile așteptate, cu Deac, Stanciu, Chipciu, Keșeru și Pușcaș din start.

Pentru Vasile Miriuță, o singură schimbare ar fi fost recomandată, Ianis pentru Stanciu: „O echipă ofensivă, cu Benzar și Bancu ofensivi…Dar eu l-aș fi băgat pe Ianis în locul lui Stanciu, e singura mutare pe care o făceam în echipa pe care o văd acum. O părere de suporter, nu de antrenor! MLS și Arabia Saudită nu sunt Suedia, eu am mai spus asta. Ianis e cel mai bun decar al României, ar trebui să joace”, a declarat antrenorul de la Hermannstadt, la Digi Sport.


19:42 Victorie la scor? Florin Prunea așteaptă o replică pe măsură după eșecul din Suedia: „Eu mă aștept să câștigăm această partidă. Nu am pierdut decât un singur joc, mai sunt multe puncte puse în joc. Jucătorii au un singur mod de a răspunde: pe teren. Am încredere că vom câștiga această partidă.”


18:42 Rădoi nu are emoții. Antrenorul selecționatei U21 nu ia în calcul un eventual pas greșit în această seară: „Dacă mă întrebați personal, nu (n.r. – nu ar trebui să avem emoții). Toate echipele mici au început să învețe să se apere. Îmi e greu să cred că echipa României se poate gândi la un meci cu Feroe sau cu Malta în care să nu poți câștiga”, a spus Mirel Rădoi, înaintea partidei


18:19 Contra nu iartă! Autor al unei evoluții dezastruoase în Suedia, Alex Mitriță, 23 de ani, e pedepsit de selecționer, care nici măcar nu l-a inclus în lotul pentru partida din această seară. Practic, fotbalistul lui New York City va fi singurul tricolor care nu va lua loc nici pe banca de rezerve, urmând să vadă meciul din tribune. Locul său pe foaia de joc a fost luat de Ionuț Nedelcearu.


România a început cu stângul campania de calificare la EURO 2020. Naționala a fost învinsă cu 2-1 în primul meci, de Suedia, iar finalul partidei de la Stockholm i-a adus selecționerului Cosmin Contra un val de critici din partea oamenilor de fotbal. Blamat pentru lipsa de curaj din primele 45 de minute contra nordicilor, Contra vrea să spele impresia proastă cu Insulele Feroe, partidă la îndemână pentru România, meci în care are de gând să folosească o partitură ofensivă.

Astfel, în jocul care va avea loc marți, de la 21:45, la Cluj, selecționerul va „umbla” la primul „11”, dar sunt șanse foarte mici ca fotbaliști precum Stanciu sau Bancu, criticați de microbiști după jocul cu Suedia, să lipsească dintre titulari. Cel mai probabil, Cosmin Contra va începe cu Romario Benzar în locul lui Cristi Manea, fundașul FCSB fiind văzut drept un fotbalist mai potrivit unui joc bazat pe ofensivă, grație apetitului lui Benzar pentru urcările în atac, dar și procentajului mare de centrări bune pentru atacanți. O altă schimbare gândită de contra este cea a lui Chipciu, un alt jucător care nu a mulțumit în Suedia, în locul acestuia urmând să intre Ciprian Deac. 

În situația în care Contra nu se va răzgândi pe ultima sută de metri, România ar putea începe partida de la Cluj într-un sistem 4-4-2, cu Pușcaș și Keșeru atacanți, formulă în care am pus cele mai multe probleme suedezilor, în repriza a doua a partidei de sâmbătă seară. 

GRUPA F:

  • 1. Spania 3p
  • 2. Suedia 3p
  • 3. Malta 3p
  • 4. România 0p
  • 5. Norvegia 0p
  • 6. Insulele Feroe 0p

ETAPA 2:

  • Malta – Spania
  • Norvegia – Suedia
  • România – Insulele Feroe

Lotul pentru meciurile cu Suedia și Insulele Feroe este următorul:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0)
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 7/1), Romario Benzar (FCSB, 14/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 33/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Dragoș Grigore (Ludogoreț, 33/0), Cosmin Moți (Ludogoreț, 14/0), Cristian Ganea (Numancia, 5/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 7/0)
  • Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 40/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 28/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 1/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 6/0), Dennis Man (FCSB, 2/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 18/3), Dan Nistor (Dinamo, 0/0)
  • Atacanți: George Pușcaș (Palermo, 4/1), Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 29/7), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)
 
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup