Jandarmeria Română a reacţionat după meciul cu Suedia: ”Astfel de misiuni nu sunt o noutate”. Ce s-a întâmplat în primul meci din preliminarii şi cum au fost ”taxaţi” suporterii noştri de organizatori. FOTO & VIDEO

25 mar 2019 2670 afişări Nationala
Jandarmeria Română a reacţionat după meciul cu Suedia: ”Astfel de misiuni nu sunt o noutate”. Ce s-a întâmplat în primul meci din preliminarii şi cum au fost ”taxaţi” suporterii noştri de organizatori. FOTO & VIDEO
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Afişele cu mesaj politic au fost interzise la meciul României din Suedia, precizează Jandarmeria Română, într-un comunicat oficial. Din câte se pare, decizia a fost luată ca urmare a regulilor UEFA, din ”UEFA Safety and Security Regulation”. În articolul 4 se precizează că bannerele de natură politică nu pot fi afişate la meciuri.

Comunicatul Jandarmeriei Române:

Referitor la informaţiile din spaţiul public potrivit cărora reprezentanţi ai Jandarmeriei Române ar fi blocat accesul suporterilor români cu diferite bannere la meciul de fotbal Suedia-România, facem următoarea precizare:

În data de 11.03.2019, a fost primită o solicitare oficială din partea poliţiei suedeze cu privire la acordarea de sprijin operaţional pentru meciul de fotbal Suedia-România, prin intermediul a doi ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române.

Astfel de misiuni nu sunt de noutate, ele se desfăşoară în mod obişnuit cu ocazia evenimentelor sportive internaţionale. Măsurile de interzicere a accesului în stadion cu anumite mesaje nu au fost aplicate de Jandarmeria Română ci de organizatorul partidei de fotbal şi de cel al competiţiei care au pus în aplicare prevederile articolului 44 din UEFA Safety and Security Regulation, ediţia 2006.

Regulamentul spune că promovarea sau afişarea, prin orice mijloace, a mesajelor politice sau a oricărei alte acţiuni politice din interiorul sau în imediata vecinătate a stadionului este strict interzisă înainte, în timpul şi după partida de fotbal. Jandarmilor români aflaţi în misiunea de sprijin operaţional nu li s-a solicitat să traducă şi nu au tradus mesajele aflate în posesia suporterilor români”.

  • Însă, nu toate mesajele au fost confiscate la intrarea pe stadion. Câţiva suporteri au reuşit să pătrundă cu ele pe arenă
  • Pe internet au fost urcate mai multe filmuleţe ale suporterilor români, în care organizatorii confiscau bannerele

 

(Foto: GSP.ro)

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.