FRF a vândut bilete la jumătate de preţ către 11 galerii din ţară. Steliştii au cumpărat 1.300 de bilete la România - Ungaria şi vor avea alături 360 de rapidişti. Dinamo trimite peste 1.100 de ultraşi în peluza fanilor maghiari

9 oct 2014 8856 afişări Nationala
FRF a vândut bilete la jumătate de preţ către 11 galerii din ţară. Steliştii au cumpărat 1.300 de bilete la România - Ungaria şi vor avea alături 360 de rapidişti. Dinamo trimite peste 1.100 de ultraşi în peluza fanilor maghiari Grupul "Uniţi sub Tricolor" a refuzat tratamentul preferenţial oferit de Federaţia Română de Fotbal, achiziţionându-şi online 350 de bilete, la preţul normal din zona în care urmează să stea sâmbătă, pe Naţional Arena

În contextul în care mulţi suporteri s-au plâns de preţurile mari ale biletelor pentru meciul România - Ungaria programat sâmbătă, de la ora 19:00, în Grupa F a preliminariilor pentru Euro 2016, Federaţia Română de Fotbal a luat o măsură pentru a-şi asigura suportul galeriilor. Pentru reprezentanţii ultraşilor celor mai importante galerii au fost făcute reduceri considerabile, aceştia plătind numai 50% din preţul unui bilet. În acest mod, FRF a reuşit să trimită în Bucureşti şi în ţară circa 7.000 de bilete destinate exclusiv celor 11 galerii care şi-au manifestat interesul pentru a veni în mod organizat la partidă.

Cele mai multe bilete au fost cumpărate de suporterii Stelei. Peluza Sud şi Peluza Nord au cumpărat circa 1.300 de bilete în peluza a doua, inelul 3. Acolo, fanii Stelei vor sta alături de cei de la UTA şi FC Hunedoara, suporteri care au solicitat 50 de bilete. În plus, arădenii au mai cumpărat 25 de bilete pentru suporterii care vor veni pe cont propriu. În această zonă sunt, de altfel, şi cele mai ieftine bilete puse la vânzare pentru România - Ungaria (suporterii au plătit câte 10 lei pentru fiecare bilet, jumătate din preţul oficial stabilit de FRF).
În afară de galeriile menţionate, la meci vor mai avea reprezentanţi cluburile Dinamo, Rapid, "U" Cluj, CSU Craiova, Petrolul, FC Braşov, CSMS Iaşi şi Farul Constanţa, precum şi alte asociaţii ale suporterilor.

Majoritatea biletelor cumpărate cu reducere de către galerii au fost la peluze, însă au existat şi excepţii. Fanii Petrolului Ploieşti, cei care vor fi prezenţi în număr de circa 350 pe Arena Naţională, şi-au rezervat bilete la tribuna I a stadionului, acolo unde biletele costă între 60 şi 80 de lei, preţ întreg. Apoi, Petrolul va trimite a doua cea mai consistentă galerie dintre echipele din România. Pe Arena Naţională vor fi peste 1.250 de suporteri. Sunt urmaţi de fanii lui Dinamo, care vor fi prezenţi în număr de 1.100. Galeria dinamovistă va fi aşezată la peluza nord, acolo unde vor fi cantonaţi şi suporterii maghiari.

Care au fost solicitările pentru bilete ale principalelor galerii din România

  • Steaua                                  1.300 de bilete
  • Petrolul                                1.250 de bilete
  • Dinamo                                1.100 de bilete
  • FC Braşov şi CSU Craiova  600 de bilete
  • CSMS Iaşi                               400 de bilete
  • Rapid                                       360 de bilete
  • "U" Cluj                                    350 de bilete
  • Farul                                         150 de bilete
  • UTA                                             25 de bilete
  • FC Hunedoara                          25 de bilete

România va fi susţinută şi de 1.000 de basarabeni

Românii vor primi un ajutor consistent în susţinerea naţionalei lui Piţurcă şi de la moldovenii de peste Prut. "Tinerii Moldoveni", mişcare care organizează "Marşul pentru Basarabia", a anunţat faptul că moldovenii care vor veni la Bucureşti pentru evenimentul de pe 12 octombrie vor avea posibilitatea să participe şi la meciul dintre România şi Ungaria. Organizatorii se aşteaptă la circa 1.000 de doritori, oameni care au susţinut naţionala noastră şi acum doi ani, la înfrângerea cu Olanda (1-4). 
"Marşul pentru Basarabia" este cea mai amplă mişcare stradală care are drept scop transformarea ideii de unire cu Basarabia într-o prioritate. Reprezentanţii organizatorilor au spus, cu prilejul ediţiei din 2013, că destinaţia marşului, respectiv Palatul Parlamentului, a fost aleasă întrucât la această instituţie "va intra în dezbatere legea pentru apropierea celor două state româneşti, semnată de peste 117.000 de români". Fiecare cetăţean al Republicii Moldova care vrea să vină în Bucureşti pentru eveniment are la dispoziţie un pachet care include cazare, bilet la meciul România - Ungaria şi vizitarea oraşului la 1.000 de lei moldoveneşti, echivalentul a circa 240 de lei româneşti.


Prezenţa la meciul România - Olanda 1-4 din toamna lui 2012 a fost salutată printr-un banner de către suporterii români. Foto: Mediafax


FRF va obţine circa 1 milion de euro din vânzarea biletelor

Interesul uriaş al suporterilor pentru meciul din preliminariile Euro 2016 a făcut ca oficialii federaţiei să vândă în timp record biletele chiar şi la preţuri pe care publicul le consideră ridicate. Încasările totale în urma meciului de pe Arena Naţională urmează să fie de circa 1.000.000 de euro. Din capacitatea totală de 54.400 de locuri, fanii români au avut la dispoziţie circa 45.000 de bilete în toate sectoarele stadionului, iar semnele de până acum ne indică faptul că, foarte probabil, vor fi epuizate toate tichetele. Cele mai mari preţuri sunt la VIP 1 şi 2, sectoare care au generat şi cele mai importante încasări, conform calculelor ProSport. Cele circa 30.00 de locuri VIP au adus aproximativ 400.000 de euro federaţiei. Numărul total de locuri VIP este de 3.673, însă diferenţa a fost direcţionată sub formă de invitaţii.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.