FRF scoate un manual cu probleme de matematică greşite la o editură implicată în scandalul cărţilor scrise de puşcăriaşi. Cum a ajuns Bogdan Stancu să marcheze 9,5 goluri

27 mar 2016 10334 afişări Comentează şi tu Nationala
FRF scoate un manual cu probleme de matematică greşite la o editură implicată în scandalul cărţilor scrise de puşcăriaşi. Cum a ajuns Bogdan Stancu să marcheze 9,5 goluri sursa foto: frf.ro

Federaţia lui Burleanu a oferit un nou moment care nu-i face cinste. FRF a oferit o problemă aparent simplă de matematică al cărei rezultat nu e, însă, posibil în fotbal :)

"Bogdan Stancu şi Florin Andone au înscris 28 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 goluri mai multe decât Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?" e problema propusă de federali. Toate bune şi frumoase, dar problema apare în momentul finalizării exerciţiului, când vom afla că Bogdan Stancu a înscris 9,5 goluri, iar Florin Andone 18,5. Greşelile au fost descoperite şi semnalate pe blogul personal de Lucian Lipovan, realizator de emisiuni la televiziunea sport.ro. :)

După ce a conştientizat gafa făcută, FRF s-a redresat rapid şi a sters urmele. Noi vă prezentăm felul în care Gigi Becali ar fi rezolvat problema.


FRF încearcă să sprijine educaţia prin publicarea unui manual de matematică în care subiecţii problemelor sunt jucătorii naţionalei.

"Tricolorii" au îmbrăcat la antrenamentul oficial echipamente cu formule matematice pe spate, al căror rezultat era numărul de pe tricou.

În ziua meciului cu Spania, FRF a lansat iniţiativa prin care se alătură celor care încearcă să reducă abandonul şcolar. Din toamnă vor fi lansate cele mai inedite manuale alternative de matematică, pentru clasa a 4-a. Acestea conţin probleme care îi au ca subiecţi pe jucătorii echipei naţionale, pentru a capta mai mult interesul copiilor. “Este o iniţiativă care susţine educaţia. FRF a avut iniţiativa de a crea un manual auxiliar de matematică pentru clasele primare. Vrem să combatem o problemă extrem de gravă, şi anume abandonul şcolar. Este vorba despre o culegere de exerciţii, care va fi gata în toamna acestui an, care îi va ajuta pe cei mici să înveţe şi matematică şi fotbal. Fotbalul şi matematică nu se exclud, la fel cum sportul şi educaţia sunt complementare”, a spus Răzvan Burleanu.

Claudiu Keşeru, prezentat drept fost olimpic la matematică, vă apărea şi el în problemele pe care puştii vor trebui să le rezolve. “Sunt extrem de plăcut surprins de această iniţiativă modernă. Copii îmi spuneau tot timpul că alta ar fi tragerea pentru şcoală, dacă manualele ar fi mai atractive. În momentul în care am văzut ce poate să iasă din acest proiect am devenit fan convins. Am văzut tot felul de ecuaţii pe tricouri, înainte de antrenament. Era haz în vestiar. Formula meciului din această seară e cu mai multe necunoscute. Cred că e la nivel de liceu”, a glumit Keşeru.

“Bogdan Stancu şi Ciprian Marica au înscris 284 de goluri. Marica a reuşit să dea cu 50 de goluri mai multe decât Stancu. Câte goluri a înscris Marica? Dar Stancu?”, este una dintre problemele pe care elevii de clasa a 4-a le vor rezolva din toamnă.

Iniţiativa FRF a fost remarcată de publicaţiile britanice Daily Mail şi Daily Mirror.

Interesant este că acest manual alternativ este scos de federaţie la editura "Niculescu", instituţie preferată de diverşi puşcăriaşi pentru a-şi tipări operele în deja celebrul scandal al cărţilor publicate pentru a le reduce pedepsele. Adrian Năstase, George Copos şi Dan Voiculescu se numără printre cei care au "tras" nemuritoarele lor creaţii, realizate după gratii, la editura "Niculescu".


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.