EXCLUSIV | S-a făcut lumină în conflictul din tribune de la amicalul România - Suedia. Tricolorii, în frunte cu Săpunaru, au salutat Peluza Sud, galeria Universităţii lui Mititelu. "Ei ştiu adevărul. M-a impresionat gestul lor". Ironii spre Gică Craioveanu

28 mar 2018 17093 afişări Nationala
EXCLUSIV | S-a făcut lumină în conflictul din tribune de la amicalul România - Suedia. Tricolorii, în frunte cu Săpunaru, au salutat Peluza Sud, galeria Universităţii lui Mititelu. "Ei ştiu adevărul. M-a impresionat gestul lor". Ironii spre Gică Craioveanu 
Foto Remus BADEA - Mediafax

Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova, echipa din Liga 4, a explicat ce s-a întâmplat în tribune la meciul amical dintre România şi Suedia disputat în Bănie.Elevii lui Contra s-au impus în testul cu suedezii, 1-0, dar în tribunele "OZN-ului" din Bănie au existat conflicte. Peluza Sud 97, fanii echipei din Liga 4 şi care aparţine lui Adrian Mititelu, a fost într-un adevărat război cu Peluza Nord, cea care susţine CS U Craiova, trupa din Liga 1.
 
"Ei sunt frustraţi pentru că nu au putut aduce grosul galeriei, 80 la sută dintre ultraşi au rămas alături de vechea echipă.
Au fost mesaje la adresa noastră, dar să jigneşti e uşor! Am preferat să o luăm din Liga 4, şi eu puteam să încep din Liga 2, să dau 100.000 de euro sau 50.000 şi să încep de acolo, dar nu am vrut. Am dorit ca echipa care continuă activitatea fostului club să fie una curată. Să fie aşa cum e definit sportul, adică bazat pe fair-play. Faptul că joci în Liga 4 e o ruşine!? Mai ruşinos e să te bage federaţia în Liga 2, fără nicio noimă"
, a spus Adrian Mititelu, în exclusivitate pentru ProSport.

"Aşa-zisa Peluză Nord a fost cumpărată la bucată"
 
Mititelu a realizat apoi o comparaţie între fanii echipei sale şi suporterii lui Dinamo  "Mesajele lor se bazau pe faptul că noi jucăm la ţară şi ei pe stadion de zeci de milioane de euro. Ăsta era atuul lor. Din ce ştiu, au fost 3.000 de ultraşi, bine acolo la peluză erau mai mulţi, 7.000, dar mă refer la cei care au rămas pe baricade pentru o echipă care a trecut prin dezafilieri, dispariţii şi e acolo în Liga 4, bine. E cu un picior în Liga 3. O asemenea echipă să aibă 3.000 de ultraşi, zic că e o chestie nemaîntâlnită, e pe locul doi în România, că Dinamo are mai mulţi fani, dar ca a noastră totuşi nu mai există. Să ştiţi că ei au rezistat multor presiuni, că alţii au fost cumpăraţi, vreo 20 - 30.
 Aşa zisa Peluză Nord a fost cumpărată la bucată. Au luat un grup de suporteri care au format Peluza Nord. Ei au facilităţi, ei primesc biletele şi toţi cei care cumpără tichete...de fapt, banii îi încasează cei de la Nord, iar veniturile sunt substanţial".

 
Mititelu a continuat seria dezvăluirilor şi a lovit cu biciul ironiei. "Cei de la CS U au fost supăraţi fiindcă grosul galeriei a fost de la noi. Nu s-a creat ceea ce au vrut ei...să se uite de vechea echipă. S-a văzut că dacă nu au mai fost gratuităţi, nu au mai fost mulţi. Păi, În Peluza Sud a fost sold-out, dar la ei nu a fost aşa. La noi se vedea clar că erau ultraşi...după cum cântau, după...tot. Oamenii o să ştie care e echipa adevărată a Craiovei, e cea care respectă tradiţia", a explicat acesta.
 
Patronul FC U s-a referit şi la episodul în care jucătorii naţionalei au salutat Peluza Sud 97: "Jucătorii au salutat galeria cea mai frumoasă, cea care se vede. Săpunaru a jucat în fotbalul intern, e un fotbalist cerebral şi cunoaşte adevărul. Oamenii, chiar dacă nu vorbesc, că nu vor să se implice, ştiu care e adevărul, unde e dreptatea. A fost un gest frumos din partea lor şi chiar m-a impresionat".

"A zis că el a jucat la CS U, vă daţi seama ce enormităţi?!"
 
Adrian Mititelu a explicat şi episodul "Gică Craioveanu", când fostul mare jucător a fost jignit de către fanii FC U: "Gică Craioveanu a provocat, aşa am avut impresia. A încercat o reconciliere, dar când a văzut că nu se poate cu nişte oameni, care şi aşa au supărările lor. Era ultimul moment în care se putea realiza o împăcare. Un fotbalist foarte bun, dar nu avea dreptul să spună chiar orice. A zis că el a jucat la CS U, vă daţi seama ce enormităţi?! Putea să zică că e în proiectul ăsta că sunt eu prost sau orice altceva, dar nu să zici că CS U e adevărata echipă a Craiovei. Cum să te dezici de echipa unde ai jucat? Nişte aberaţii. Cum să spui după 25 de ani că nu ai jucat la adevărata echipă!".
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.