Declaraţie plină de curaj şi entuziasm a tricolorilor mici: "Putem să fim următoarea «Generaţie de Aur»"

21 mar 2018 1612 afişări Nationala
Declaraţie plină de curaj şi entuziasm a tricolorilor mici: "Putem să fim următoarea «Generaţie de Aur»"

Mijlocaşul grupării Swansea City, Marco Dulca (18 ani), component al echipelor de tineret şi under 19 ale României, crede că ar putea face parte dintr-o nouă "Generaţie de Aur".

"Eu zic că generaţiile ’97, ’98 şi ’99 sunt nişte generaţii foarte talentate. Putem şi avem şansa să fim următoarea «Generaţie de Aur». Eu cred că «Generaţia de Aur» reprezintă un target pentru noi. Acolo vrem să ajungem cu toţii şi de aceea toţi ne dau acest exemplu, pentru că ne vor şi pe noi acolo", a spus Marco Dulca, într-un interviu acordat site-ului Lead.ro.

Marco încă nu era născut, în 1998, când România, cu tatăl său, fostul fundaş central Cristi Dulca, printre titulari, juca la ultimul său Campionat Mondial, în Franţa. Acum, tânărul mijlocaş defensiv mărturiseşte că îşi propune să egaleze performanţa tatălui său: "Tata mă tachinează mereu că nu-l voi ajunge ca fotbalist până nu voi juca la un Mondial. Mă gândesc tot mai mult la asta, asta e provocarea din familia mea".

Marco Dulca se află la Swansea din 2015, iar în prezent joacă pentru echipa under 23 a clubului, în Premier League 2. El parte din lotul echipei naţionale sub 19 ani a României, pentru Turul de Elită. Selecţionata pregătită de Adrian Boingiu va disputa trei jocuri contra Serbiei (21 martie), Suediei (24 martie) şi Ucrainei (27 martie) pentru calificarea la Euro. Doar ocupanta primului loc din grupă se va califica la turneul final din Finlanda, programat în perioada 16-29 iulie 2018.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.