Contra a dezvăluit ce a vorbit cu Hagi, după scandalul din "cazul Ianis". "Asta m-a deranjat cel mai tare". Aluzia care l-a scos din minţi pe selecţioner. "Nu o să permit nimănui să-mi păteze numele" + de ce nu e convocat Hagi Jr.

15 mai 2018 7986 afişări Comentează şi tu Nationala
Contra a dezvăluit ce a vorbit cu Hagi, după scandalul din "cazul Ianis". "Asta m-a deranjat cel mai tare". Aluzia care l-a scos din minţi pe selecţioner. "Nu o să permit nimănui să-mi păteze numele" + de ce nu e convocat Hagi Jr.

Cosmin Contra a dezvăluit ce a discutat telefonic cu Gică Hagi, după ce "Regele" l-a atacat fiindcă nu l-a convocat pe fiul său, Ianis, pentru amicalele cu Chile şi Finlanda. Patronul celor de la Viitorul a dat de înţeles că selecţia e făcut "pe pile".

"Sunt mai mult dezamăgit (n.red.- de atacul lui Hagi). I-am zis şi lui la telefon ce am avut de zis. Mi-a promis că va da un comunicat în care îşi va cere scuze. Nu faţă de mine, pentru că eu am vorbit cu el la telefon şi din punctul meu de vedere noi am lămurit lucrurile. Dar au fost şi alte persoane afectate şi jignite de declaraţiile pe care le-a dat el. Şi eu, sincer, mă aşteptam ca el să-şi ceară nişte scuze publice faţă de acei oameni. Dar, din păcate, nu s-a întâmplat", a spus Contra, la Telekom Sport.

Selecţionerul a continuat: "Am vorbit cu el şi i-am zis ce argumente am avut şi cum văd eu lucrurile. I le-am explicat lui Gică Hagi. Până la urmă antrenorul echipei naţionale sunt eu, Gică Hagi este antrenor la Viitorul... El are o viziune de joc, o filosofie, eu am altă viziune de joc şi altă filosofie. Dacă pentru Gică Hagi un jucător este poate cel mai bun din România, pentru mine nu trebuie să fie la fel. Şi atunci e normal să existe opinii diferite, dar până la urmă eu sunt antrenorul echipei naţionale şi eu iau deciziile. Eu răspund pentru rezultatele echipei naţionale. Şi eu cred că până acum rezultatele echipei naţionale au existat, s-a văzut o schimbare în jocul echipei. Chiar dacă nu jucăm un fotbal perfect, eu cred că până acum echipa naţională a avut o creştere de la meci la meci şi eu nu văd de ce această presiune în plus, când nu ar trebui să existe această presiune".

Hagi a dat de înţeles că "Guriţă" face selecţiile în funcţie de anumite interese, dar Contra l-a contrazis pe "Rege". "M-a deranjat cel mai tare, da! Pentru că imaginea mea are de suferit. Şi nu o să permit nimănui, indiferent de numele său, să păteze numele meu. Pentru că până acum am încercat ca din punctul ăsta de vedere să dorm liniştit, să dorm cu capul pe pernă fără să mă gândesc că cineva poate să mă arate vreodată cu degetul.

Am vorbit cu el, am avut o discuţie lungă la telefon şi am lămurit lucrurile. Sper ca el să-mi fi înţeles punctul de vedere şi sper ca el să fi înţeles ca pe viitor să discutăm aceste lucruri faţă în faţă sau la telefon, pentru că e mai normal să discutăm astfel de lucruri într-o asemenea manieră", a explicat Contra.

Tehnicianul a explicat de ce Ianis Hagi nu e convocat, el concurând pe post cu unii ca Stanciu şi Budescu. "E al treilea. Chiar este pus pe o listă mai largă de jucători, în care fiecare îşi spune părerea, cu avantaje şi dezavantaje. Şi în momentul de faţă, după ce am văzut în ultimul timp, indiferent de statistici. Au statistici bune cei doi jucători pe care i-am chemat pe postul lui Hagi, Stanciu şi Budescu? Da, au.

Am consideract că vreau să dau continuitate şi mai ales că Ianis va fi implicat în septembrie, împreună cu ceilalţi pe care îi voi lăsa la naţionala de tineret, vor fi implicaţi să încerce să se califice la un Campionat European după 20 de ani. Deci eu cred că au o misiune mult mai grea acolo decât atunci când vor face pasul la echipa mare. Ianis este oricând binevenit la echipa naţională şi, cum am mai zis, dacă se va întâmpla cu cei doi jucători care sunt convocaţi în momentul de faţă, Ianis este următorul pe listă", a încheiat acesta.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.