Suporterii maghiari au creat incidente în București! Filmul evenimentelor dinaintea meciului România – Ungaria

Suporterii maghiari au creat incidente în București! Filmul evenimentelor dinaintea meciului România - Ungaria
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 21:38 Jandarmii evacuează o parte dintre suporterii români; și o parte dintre fanii de la inelul doi sunt scoși din arenă. România conduce cu 2-0 după golurile lui Marica și Pintilii


UPDATE 20:43 Suporterii români din Peluza Sud a Arenei Naționale s-au bătut intre ei, unul dintre ei s-a dezechilibrat și a căzut pe gazon. În această parte a stadionului sunt masate mai multe facțiuni rivale ale echipelor bucureștene.


UPDATE 20:13 Incidente în Arena Naționala! Fanii maghiari au încercat să intre în sectorul suporterilor români, au aruncat cu petarde. Unii dintre recalcitranți sunt scoși în afara stadionului. Cei rămași au fost flancați de oamenii de ordine


UPDATE 20:12 Echipa de start a României: Tătărușanu – Mățel, Chiricheș, Goian, Raț – Pintilii, Bourceanu – Torje, Stancu, Maxim – Marica


UPDATE 20:05 Gazonul de pe Arena Națională arată impecabil

sursa foto: Lucian Lipovan


UPDATE 19:48 Un număr de 18 suporteri din Vaslui care ar fi urmat să ajungă la meciul România – Ungaria au provocat scandal în trenul cu care se îndreptau spre București, ei fiind dați jos din garnitură și duși la Poliție, la finalul audierilor cinci dintre ei fiind reținuți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei 18 suporteri din Vaslui urmau să ajungă în Capitală la meciul România-Ungaria cu trenul InterRegio Iași-București.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Buzău, suporterii au devenit recalcitranți în momentul în care controlorul de tren le-a cerut biletele de călătorie, pe care aceștia de fapt nu le aveau. Suporterii, unii dintre ei aflați sub influența alcoolului, s-au îmbrâncit cu controlorul CFR și au provocat scandal în trenul cu care circulau spre Capitală.

„O patrulă de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Vrancea care acționa în trenul InterRegio pe relația Iași – București Nord a identificat un grup de călători fără legitimații de călătorie, aflați sub influența băuturilor alcoolice, care se manifestau zgomotos și refuzau legitimarea. În stația CFR Buzău a fost mobilizat un dispozitiv format din polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Buzău, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și jandarmi. 18 călători au fost coborâți din tren și duși la sediul Biroului Județean de Poliție Transporturi Buzău, în vederea identificării”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Buzău, comisar-șef Florina Crucianu.

La vederea oamenilor legii, patru dintre suporteri au devenit recalcitranți, în final toate persoanele fiind duse la sediul Biroului Județean de Poliție Transporturi Buzău.

Conform sursei citate, 11 dintre ei au fost amendați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Totodată, alți cinci suporteri, cu vârste între 21 și 32 de ani, au fost reținuți, fiindu-le întocmite dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice și sfidarea organelor judiciare.


UPDATE 19:23 Autocarul naționalei Ungariei a ajuns la Arena Națională.

sursa foto: Lucian Lipovan


UPDATE 19:02 Jucătorii au ieșit pe teren pentru a inspecta gazonul, moment în care fanii maghiari au început să scandeze: „Țiganii, țiganii”

sursa foto: Lucian Lipovan


UPDATE 18:54 Suporterii care au atacat cu pietre forțele de ordine în zona Șoselei Pantelimon sunt români, o parte a lor fiind reținuți în urma incidentelor violente, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, fanii români, în număr de aproximativ 400, se îndreptau spre zona destinată suporterilor unguri.

Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să își schimbe traseul, moment în care aceștia au devenit violenți și au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze și să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat polițiști, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanșarea altor incidente violente.

Enache a mai spus că o parte a suporterilor români au fost reținuți, însă nu a precizat numărul acestora.

Vinerri după-amiază, jandarmii au fost nevoiți să recurgă la gaze lacrimogene și în Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniți la București pentru a asista la meciul România – Ungaria.

Incidente violente în care au fost implicați suporteri maghiari au avut loc, tot vineri după-amiază, și în Centrul Istoric. Suporterii au aruncat cu sticle și pietre, jandarmii intervenind, și atunci, cu gaze lacrimogene, pentru evacuarea acestora.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri seară, de la ora 21.00, pe Arena Națională.


UPDATE 18:51 Toți cei 2.800 de suporteri maghiari au intrat pe stadion

sursa foto: Lucian Lipovan


UPDATE 18:33 Fanii au aruncat cu fumigene, jandarmii urmăresc evenimentele, fără a interveni momentan. În aceste momente se face accesul în stadion.


UPDATE 18:25 Un grup de suporteri unguri, veniți în București pentru meciul de fotbal România-Ungaria, au fost implicați, vineri seară, într-un conflict violent cu forțele de ordine, în cartierul Pantelimon, jandarmii fiind obligați să folosească gaze lacrimogene.

În zona Bisericii Capra, fanii unguri, în număr de câteva zeci, au aruncat cu pietre în jandarmii care îi însoțeau în drumul spre Arena Națională.

Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze și să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat polițiști, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanșarea altor incidente violente.

Vinerri după-amiază, jandarmii au fost nevoiți să recurgă la gaze lacrimogene și în Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniți la București pentru a asista la meciul România – Ungaria.

Incidente violente în care au fost implicați suporteri maghiari au avut loc, tot vineri după-amiază, și în Centrul Istoric. Suporterii au aruncat cu sticle și pietre, jandarmii intervenind, și atunci, cu gaze lacrimogene, pentru evacuarea acestora.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri seară, de la ora 21.00, pe Arena Națională.

 


UPDATE 18:11 Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, spiritele s-au liniștit, iar Georgian Enache dă asigurări că atât în zona stadionului, cât și în incinta Arenei Naționale nu vor exista incidente.

„Pe parcursul zilei au avut loc câteva incidente izolate, incidente ce au solicitat intervenția Jandarmeriei. În acest moment situația este sub control. În zona stadionului avem peste 1000 de jandarmi care vor asigura ordinea publică, iar în incinta arenei nu vor exista incidente. Mai mulți suporteri maghiari au fost duși la secția de poliție, împotriva lor se vor lua măsurile legale”, a declarat Georgian Enache pentru Antena3.


UPDATE 18:03 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a desemnat, în conformitate cu Legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, un procuror care să asiste la partida de fotbal România-Ungaria, informează Parchetul General.

Măsura nu este una ieșită din comun, fiind aplicată, în general, la meciurile cu grad de risc.

Jandarmii au fost nevoiți să recurgă la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniți la București pentru a asista la meciul România – Ungaria.

Incidente violente în care au fost implicați suporteri maghiari au avut loc și în Centrul Istoric. Suporterii au aruncat cu sticle și pietre, jandarmii intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri seară, de la ora 21.00, pe Arena Națională din București.


UPDATE 17:49 Au ajuns și ultimele autobuze cu fanii maghiari. Majoritatea sunt în stare de ebrietate și îi provoacă pe jandarmi.


UPDATE 17:38 Conform lui Bogdan Oprița, director coordonator al SMURD, cinci persoane au avut nevoie de intervenția medicilor. Un jandarm se numără printre cele persoane.


UPDATE 17:14 Suporterii unguri sosiți vineri în București pentru meciul Ungaria-România au avariat, vineri după-amiază, două autobuze RATB puse la dispoziția lor pentru transportul către Arena Națională, unul dintre acestea având parbrizul fisurat, iar celălalt, o trapă de aerisire stricată.

Purtătorul de cuvând al Regiei Autonome de Transport București (RATB), Constantin Tobescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru transportul fanilor unguri au fost alocate 14 autobuze, în funcție de necesități urmând să fi puse la dispoziția autorităților și alte mijloace de transport din parcul auto al instituției.

Tobescu a precizat că, pe drumul de la Centrul Vechi spre Arena Națională, două dintre autobuze au fost avariate, unul având parbrizul fisurat, iar celălalt ajungând la stadion cu trapa de aerisire din spate stricată.

Suporterii aflați încă de dimineață la terasele din Centrul Vechi al Capitalei au fost conduși la autobuze de către jandarmi, după incidente violente în care fanii veniți din Ungaria au aruncat cu sticle, mese și scaune.

Potrivit polițiștilor, în Centrul Istoric se aflau, la ora incidentelor, aproximativ 400 de suporteri unguri.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că măsura intervenției oamenilor de ordine de evacuare a fanilor unguri din Centrul Vechi al Capitalei a venit în urma refuzului acestora de a părăsi locul, ei urmând să fie mutați în fan-zone-ul de lângă Arena Națională.

Aproape 3.400 de polițiști au fost mobilizați, la nivel național, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în țară și până în Capitală, în aeroporturi și gări, precum și în București, pentru a preveni eventualele incidente violente, a informat, joi, Poliția Română.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Națională.


UPDATE 17:08 Fanii maghiari au ajuns: patru autobuze au venit la fan-zone, iar un elicopter al forțelor de ordine survolează zona pentru a preveni și limita eventuale incidente.


UPDATE 16:54 Fanii maghiari de la Gara de Nord au fost îmbarcați în autocare și se îndreaptă spre fan-zone. Un suporter al Ungariei a fost dus de la Gara de Nord direct la spital. Acesta era în avansată stare de ebrietate.


UPDATE 16:47 Angajații teraselor din Centrul Vechi, care strâng cioburile și mobilierul rupt după conflictul dintre fanii unguri și trupele de jandarmi, spun că nu au văzut niciodată suporteri atât de violenți, deși în localurile lor s-au perindat, până acum, mii de susținători străini ai echipelor de fotbal.

Oamenii au povestit, pentru MEDIAFAX, că suporterii unguri au băut pe strada Smârdan încă din dimineața zilei de vineri, aceștia instalându-se în jurul orei 9:30 la terase, unde, până după ora 15:00, s-ar fi manifestat pașnic.

La un moment dat, însă, spun martorii oculari, mai mulți polițiști români, însoțiți de reprezentanți ai Poliției ungare, au venit și le-au comunicat fanilor că la ora 16:00 trebuie să urce în autobuze, pentru a pleca spre Arena Națională. Suporterii unguri au refuzat și, în loc să se îndrepte spre autobuzele care îi așteptau, au plecat în sens invers.

Fanii unguri nu știau însă că drumul le era barat de un cordon de jandarmi, care i-a împiedicat să treacă. Atunci, relatează martorii, au apărut primele incidente, care au degenerat ulterior la mai toate terasele de pe Smârdan, ungurii devenind dintr-o dată deosebit de violenți.

„Aruncau și cu câte două scaune deodată. Eu am văzut cum unul a ridicat de unul singur masa și a aruncat-o peste un jandarm, care a căzut la pământ”, a declarat o chelneriță de la una dintre terasele la care au băut fanii veniți din Ungaria.

Martorii mai susțin că suporterii unguri au fost foarte brutali și au aruncat în jandarmi cu tot ce au avut la îndemână – sticle, pahare, scaune, mese și scrumiere.


INFO Fanii maghiari sunt nemulțumiți de organizarea din fan-zone


UPDATE 16:33 10 suporteri unguri din zona fan-zone-ului s-au luat la harță cu Jandarmeria, un alt grup mai mare a sărit „în ajutorul” acestora, moment în care 200 de jandarmi i-au înconjurat pe pentru a liniști spiritele.


UPDATE 16:27 Fan-zone-ul amenajat pentru suporterii maghiari pare a fi singurul loc din Capitală unde este liniște. Aproximativ 300 de fani maghiari au ajuns la fan zone, iar acum sunt așteptați cei din Centrul Vechi precum și cei 1.800 de suporteri din Gara de Nord.


INFO: Un echipaj SMURD a fost chemat la Gara de Nord, unii călători au fost loviți de obiecte aruncate de fanii maghiari.


UPDATE 16:10 Spiritele s-au inflamat, iar Jandarmeria a intervenit în forță pentru a calma situația. Incitați de câteva grupuri de fani români, mai mulți suporteri maghiari au sărit la bătaie și au încercat să lovească călătorii din Gara de Nord, moment în care reprezentanții legii au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

Suporterii maghiari care nu fuseseră duși la autobuze au fost împinși de Jandarmi pe peron până când situația s-a calmat, după care procesul de îmbarcare a fost reluat.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru imagini de la fața locului

UPDATE 16:00 Trenul a intrat în Gara de Nord. Suporterii și-au făcut o „intrare” în stil ultra, trenul fiind acoperit de fum, după ce maghiarii au aprins torțe la toate geamurile.

Debarcarea maghiarilor a decurs fără incidente majore, cei aproximativ 1200 de suporteri fiind escortați până la autobuzele care îi vor duce până la fan zone-ul amenajat lângă Național Arena. Aceștia au fost scoți din gară în grupuri de câte 100.

foto: Bogdan Iordache


INFO Politicianul Corneliu Vadim Tudor spune că suporterii unguri vor produce incidente și mai regretabile decât cele de până la această oră și cere intervenția politică.

„Cer să fie convocat de urgență ambasadorul Ungariei la București la sediul Ministerului de Externe. Acești unguri au venit cu capsa pusă, sunt sigur înarmați. Cer să se facă un control la sânge la intrarea pe stadion, pentru ca incidentele să nu degenereze. Am informații că cei mai fanatici dintre cei care au provocat aceste incidente sunt cei din Ținutul Secuiesc


UPDATE 15:45 Inter City-ul de Budapesta e așteptat în scurt timp în Gara de Nord. Sunt așteptați aproximativ 1.200 de fani, iar în gară sunt acum în jur de 200 de reprezentanți ai Jandarmeriei.

Trenul întârzie, după ce fanii oaspeților au au tras semnalul de alarmă, într-un moment în care trenul se apropia de Gara de Nord, în zona Giulești.


UPDATE 15:37 Autocarele au plecat din Centrul Vechi spre Fan Zone-ul amenajat la Național Arena.

Captură foto: România TV

UPDATE 15:30 Deranjați de prezența echipelor de reporteri și de faptul că reprezentanții Jandarmeriei le-au transmis că trebuie să meargă spre autobuzele puse la dispoziție pentru a ajunge la Fan Zone-ul amenajat la Arena Națională, fanii maghiari care ocupaseră terasele din centrul orașului au devenit violenți și au lovit jurnaliștii

Reprezentanții Jandarmeriei au intervenit și au încercat să calmeze situația cu ajutorul gazelor lacrimogene, în timp ce fanii maghiari au aruncat petarde și fumigene.

Când situația părea că s-a calmat, fanii Ungariei din Centrul Vechi au fost îndrumați spre autobuzele care îi așteptau la bariera dinspre Piața Unirii, moment în care a fost nevoie ca Jandarmii să facă din nou uz de violență pentru a calma spiritele.

Mai mulți jurnaliști au fost loviți de fanii maghiari. Conform reprezentanțiolor Jandarmeriei, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Suporterii maghiar aflați în zona Centrului Vechi s-au opus măsurii jandarmeriei de a se deplasa la fan-zone-ul amenajat lângă stadionul național, dorind să mai rămână în centrul istoric. O parte din ei au devenit recalcitranți, au aruncat cu obiecte contondente către forțele de oridine, au aprins materiale pirotehnice și s-au opus cu violență față de măsurile jandarmeriei. Situația nu a scăpat niciun moment de sub control, efectivele jandarmeriei au restabilit ordinea în zonă și au gestionat situația astfel încât incidentele să nu ia amploare”, a spus Enache.

Întrebat dacă jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru îndepărtarea fanilor din Centrul Vechi, Enache a răspuns: „Avem 15 jandarmi vorbitori de limbă maghiară, care relaționează cu ei și le transmit recomandările Jandarmeriei. La un moment dat situația putea escalada și efectivele de jandarmi au fost nevoite să folosească, conform legi, materialele din dotare. Pentru a restabili ordinea publică și a nu fi pusă în pericol siguranța persoanelor, colegii mei au folosit în mod justificat materialele din dotare”.

Georgian Enache a precizat că fanii care au devenit violenți în centrul Capitalei vor fi identificați și amendați. „Urmează ca persoanele care au recurs la gesturi de tulburare a liniștii publice să fie identificate, riscă sancțiuni contravenționale sau pentru fapte mai grave pedepse cu închisoarea. În acest moment avem peste 1.000 de jandarmi care se ocupă de gestionarea acestui eveniment, recomandăm cetățenilor români să nu răspundă la provocări. Colaborarea cu autoritățile maghiare a fost foarte bună, avem trei polițiști maghiari care ne ajută în relaționarea cu suporterii”, a explicat Enache.

 


UPDATE 14:45 Un nou incident violent a avut loc în urmă cu puțin timp în apropierea stadionului Dinamo, din București.

Mai mulți suporteri maghiari au răspuns provocărilor unui tânăr român care arăta semne obscene spre două autocare venite din Ungaria care staționau la un stop. Aproximativ cinci suporteri ai oaspeților de astăzi au coborât din cele două vehicule și l-au lovit pe trecătorul care le arătase semne obscene, moment în care aproximativ 50 de fani ai lui Dinamo au apărut din curtea stadionului și au început să arunce cu pietre spre cele două autocare.

Forțele de ordine au intervenit imediat și au reușit să-i disperseze pe dinamoviști, în timp ce fanii maghiari au fost urcați în autocare și și-au continuat drumul.


UPDATE 13:30 InterCity-ul de Budapesta a plecat de puțin timp din Brașov și se îndreaptă spre București. Conform Transilvania Expres, majoritatea suporterilor maghiari din garnitura de tren sunt în stare avansată de ebrietate.

Aceștia au aruncat cu petarde și fumigene pe peronul gării din Brașov și, alături de celebra scandare „Ria, Ria, Ungaria!”, au aruncat cuvinte jignitoare la adresa românilor.


Tot aici, în tren au urcat mai mulți români de etnie maghiară.

sursa FOTO: Transilvania Expres

 

UPDATE 13:00 Ce trebuie să știi dacă mergi la România – Ungaria, pe Național Arena

Porțile Național Arena se vor deschide la ora 18:00, iar FRF îi roagă pe fanii naționalei să vină cât mai devreme la stadion pentru a împiedica formarea cozilor la porțile de acces

Accesul fanilor români se va face prin strada Maior Coravu, pentru cei care au bilete în Tribuna Vest, și prin Bulevardul Basarabia pentru cei care au tichete în Tribuna Est, Peluza Sud și Peluza Nord

Traficul pe strada Maior Coravu va fi restricționat începând cu ora 10:00. Acces vor avea doar riveranii

Suporterilor maghiari li se va face accesul în stadion prin intrarea de pe strada Pierre de Coubertin, acolo unde a fost instalat și un fan-zone special pentru aceștia.

Singurele obiecte pe care fanii români au voie să le introducă în stadion sunt steagurile tricolore. Bannerele cu mesaje sunt interzise

Liniile RATB 86, 90, 104, 655 vor avea traseul modificat în ziua meciului, începând cu ora 17:30. Liniile de autobuze 101, 102, 104, 311, 330, 335, precum și liniile de troleibuze 66,70, 79, 85, 86, 90,92, precum și tramvaiul 1 vor avea program prelungit și le va fi suplimentată capacitatea de transport.

Suporterii maghiari vor avea la dispoziție două linii RATB care vor face legătura între Gara de Nord, respectiv Centrul Vechi și Național Arena

Programul Metrorex va fi prelungit cu o oră și jumătate, ultimele trenuri urmând să plece de la capătul magistralei la ora 00:30.

Casele de bilete vor fi închise în ziua meciului, urmând a fi redeschise sâmbătă, 7 septembrie, când vor fi puse în vânzare ultimele bilete la meciul România – Turcia.

60 de medici și asistenți medicali vor asigura serviciile medicale pe durata meciului

1.000 de jandarmi vor asigura securitatea în preajma stadionului Național Arena la meciul cu Ungaria

1.000 de stewarzi vor fi în interiorul Național Arena cu ocazia meciului din această seară

800 de polițiști din toate structurile MAI vor patrula străzile Capitalei în ziua meciului cu Ungaria

 


UPDATE 11.56 – Un incident între suporterii maghiari sosiți vineri dimineața, la București, în Gara de Nord și un român care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, după ce aceștia au coborât din tren, a fost aplanat de către forțele de ordine, a precizat un martor pentru MEDIAFAX.

În jurul orei 8.00, un grup de aproximativ 300 de suporteri unguri au ajuns în Gara de Nord, unde au început să cânte și să scandeze lozinci de susținere a adversarei României din preliminariile CM 2014.

Un tânăr aflat în zonă a început să fluture ostentativ în fața maghiarilor un drapel de mari dimensiuni al României, moment în care suporterii unguri au început să huiduie și au intenționat să-l agreseze fizic. Incidentul a fost aplanat de către jandarmii aflați în zonă, suporterul român fiind îndepărtat.

Suporterii maghiari au fost conduși de către jandarmi în Centrul Vechi, unde li se vor alătura alți o mie de fani care urmează să ajungă în cursul zilei de vineri la București cu o garnitură de tren formată din 13 vagoane. Ceilalți suporteri maghiari, până la 2900, câți sunt așteptați la București, vor face deplasarea cu un avion și cu autoturisme proprii și microbuze.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, face un apel la suporterii români pentru a nu-i incita pe fanii maghiari care urmează să ajungă la București. „Facem un apel la suporterii români să se abțină de la scandări și manifestări rasiste sau xenofobe sau de natură să incite fanii maghiari, pentru a evita posibile conflicte. Trebuie să doverdim că suntem civilizați”, a declarat Enache.


UPDATE 11:04 Deși Victor Pițurcă tinde spre un prim „11” în care linia de trei din spatele lui Marica să fie formată din Torje, Bogdan Stancu și Maxim, Gică Hagi spune că se așteaptăt ca Cristi Tănase să fie pe teren din primul minut.

„Eu cred că va juca Tănase, e un jucător indispensabil pentru Pițurcă. Cred că Marica o să intre în repriza a doua, atunci cînd și ceilalți vor fi mai obosiți„, a declarat Hagi la Dolce Sport.


UPDATE 10:35 Noi detalii în legătură cu incidentul au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Poliției Locale București, Răzvan Popa, agenției Mediafax.

Potrivit lui Răzvan Popa, în jurul orei 03.40 a avut loc o altercație între aproximativ 30 de suporteri unguri și un grup de români, mai puțin numeros. În timpul scandalului aceștia s-au îmbrâncit și au aruncat cu sticle.

„În urma incidentului, cinci suporteri maghiari au fost predați Secției 10 Poliție, iar un român a fost amendat pentru tulburarea liniștii publice”, a declarat pentru MEDIAFAX, Răzvan Popa.

MAI MULTE DETALII, AICI


UPDATE 10:15 România e neînvinsă în confruntările cu Ungaria de 31 de ani, iar Pițurcă și jucătorii lui sunt deciși să extindă perioada de invincibilitate și după meciul de astăzi.

Vezi aici seria de șapte meciuri fără înfrângere a României.


UPDATE 09:30 Conform România TV,  primele incidente cauzate de fanii maghiari veniți la București au avut loc în cursul nopții de joi spre vineri, în Centrul Vechi din București. Sursa citată notează că 30 de suporteri ai oaspeților au fost implicați într-o bătaie cu „un grup mai puțin numeros” de români. Conform reprezentanților Poliției, cinci suporteri maghiari și un român au fost amendați în urma incidentului.


UPDATE 08:30 Începem ziua cu dreptul si rememorăm ultimele două dispute România – Ungaria jucate pe teren propriu. De fiecare dată tricolorii s-au impus cu 2-0, în Ghencea, după meciuri în care nu le-am dat nicio șansă adversarilor.

05.06.1999 București:ROMÂNIA – UNGARIA 2-0 (2-0) preliminarii CE
Prima victorie din istorie a naționalei noastre împotriva Ungariei a fost obținută și datorită întoarcerii lui Hagi sub tricolor. Chiar dacă nu a marcat și a jucat doar o repriză, „Regele” a fost artizanul acelui succes.

02.06.2001 București:ROMÂNIA – UNGARIA 2-0 (1-0) preliminarii CM
„Dublă” Marius Niculae, Bölöni selecționerul României.

 


Selecționerul mai are nevoie de un antrenament pentru a finaliza formula de start pentru meciul cu Ungaria.

Pițurcă vrea să profite de polivalența lui Alexandru Maxim și să îl treacă pe mijlocașul lui VfB Stuttgart în banda stângă. Din echipa de start iese astfel Tănase.

Bogdan Stancu a fost încercat de Pițurcă pe postul de vârf retras, în spatele lui Marica.

Miza meciului cu Ungaria face ca alegerea echipei de start să fie mult mai dificilă decât de obicei. Ieri, la conferința de presă de dinaintea partidei cu formația lui Șandor Egervari, Victor Pițurcă a admis că mai are două-trei posturi pentru care nu a găsit încă titularii și că, tocmai din această cauză, ar mai vrea să efectueze un antrenament chiar în dimineața jocului. „Dacă îi voi simți pe jucători foarte bine din punct de vedere fizic și dacă vremea ne va ajuta”, a punctat antrenorul tricolorilor.

70 de minute cu Marica

Așa cum ProSport a anunțat încă de marți, Pițurcă îl va trimite în teren încă din primul minut pe Ciprian Marica! Deși misterios, selecționerul a lăsat să se înțeleagă ieri că își asumă riscurile titularizării fotbalistului de 27 de ani care în această vară s-a antrenat fără echipă, tocmai pentru că acesta s-a prezentat ireproșabil în ultima săptămână la ședințele de pregătire ale tricolorilor. „Am observat că există o preocupare sporită pentru situația lui Marica. Dacă va fi să joace, atunci să fiți siguri că va fi decizia mea și doar a mea! Eu sunt responsabil și eu știu ce este mai bine pentru echipa națională”, a spus selecționerul parcă pentru a explica în avans titularizarea lui Ciprian Marica. Cel mai probabil, vârful fără echipă nu va prinde finalul meciului în teren, el fiind capabil de doar 60-70 de minute de efort la intensitate maximă. „Marica este foarte puternic din punct de vedere fizic, stați liniștiți”, a adăugat selecționerul.

Maxim trece în stânga, iese Tănase

Alexandru Maxim, poate cel mai în formă dintre stranieri, fusese anunțat drept o variantă pentru postul de vârf retras. Din această poziție fotbalistul de 23 de ani a reușit să marcheze o „dublă” în ultima etapă din Bundesliga, în meciul cu Hoffenheim. Dacă inițial Pițurcă voia să îl folosească pe Maxim în spatele lui Marica, selecționerul pare să se fi răzgândit la ultimele antrenamente și pregătește trecerea talentatului mijlocaș în banda stângă. „Maxim poate da randament pe orice post de la mijlocul terenului. El trebuie să aibă libertate totală atunci când intră în posesie. Depinde doar de el cum va specula spațiile lăsate de adversari și cum va interpreta partitura tactică pe care deja i-am spus-o”, a comentat selecționerul.

Din „11″-le tricolorilor pentru meciul cu Ungaria va ieși astfel Tănase, un jucător care întârzie să dea randamentul dorit atunci când evoluează pentru echipa națională.

„Motanul” din spatele lui Marica

Locul lăsat vacant de trecerea lui Maxim în banda stângă va fi ocupat, cel mai probabil, de Bogdan Stancu, un jucător care l-a impresionat pe Victor Pițurcă în ultima săptămână. Forma „Motanului” l-a convins pe selecționer că acesta nu poate lipsi din echipa de start a naționalei pentru meciul cu Ungaria. În cazul în care Ciprian Marica va fi înlocuit în repriza a doua, Stancu reprezintă și cea mai bună soluție pentru postul de vârf împins.

ECHIPE PROBABILE ROMÂNIA – UNGARIA

România: Tătărușanu – Mățel, Chiricheș, Goian, Raț – Pintilii, Bourceanu – Torje, Stancu, Maxim – Marica

Ungaria: Bogdan – Vanczak, Korcsmar, Guzmics, Laczko – Varga, Hajnal – Koman, Bode, Dzsudzsak – Szalai

Pițurcă despre…

Torje – Este la cel mai înalt nivel, reacționează foarte bine din punct de vedere fizic. Nici noi nu ne așteptam la așa ceva. Nici când juca meci de meci nu era în forma în care este acum. Sper să fie și la ora jocului așa cum s-a prezentat la antrenamente.

Chiricheș – avea o contractură pe care a suferit-o la noua sa echipă, dar acum este în regulă. Tratamentul doctorului nostru a fost foarte eficient și nu sunt probleme.

Mățel – Ungurii cred că flancul drept al României este vulnerabil? S-ar putea să aibă o surpriză, pentru că eu spun că avem o bandă dreaptă foarte bună, cu jucători foarte tehnici

Nu m-am decis încă asupra echipei. Mai am timp până vineri, la prânz, când voi avea ședința tehnică
Victor Pițurcă, antrenor România

Suntem pregătiți pentru lupta de mâine seară. Vom întâlni un adversar care a crescut foarte mult în ultimul timp
Victor Pițurcă, antrenor România

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen