Adrian Boingiu, sincer: "Mi-am propus un rezultat de egalitate la acest joc". Cum sună discursul unui selecţioner aflat la 90 de minute de calificarea la EURO? Mulţumiri speciale, descrierea ultimului adversar şi obiectivele de îndeplinit până la meciul cu Ucraina

24 mar 2018 2651 afişări Nationala
Adrian Boingiu, sincer: "Mi-am propus un rezultat de egalitate la acest joc". Cum sună discursul unui selecţioner aflat la 90 de minute de calificarea la EURO? Mulţumiri speciale, descrierea ultimului adversar şi obiectivele de îndeplinit până la meciul cu Ucraina

Naţionala Under 19 a României a făcut un meci mare sâmbătă, când a învins Suedia (2-1), şi s-a apropiat la 90 de minute de o calificare istorică la EURO 2018. Cu şase puncte din şase, România are nevoie de un egal în meciul decisiv cu Ucraina, de marţi, iar selecţionerul Adrian Boingiu (61 de ani) a recunoscut, la finalul celor 90 de minute, că şi-a propus un rezultat de egalitate pentru confruntarea cu nordicii.

La un meci distanţă de calificarea la turneul final din Finlanda, Boingiu are un discurs exchilibrat. Pe lângă faptul că a recunoscut că a plecat la luptă cu ideea obţinerii unui punct care să ne menţină în lupta pentru calificare, Boingiu a preferat să rămână cu picioarele pe pământ şi să transmită că obiectivele imediate sunt recuperarea jucătorilor şi găsirea unui înlocuitor pentru Dima, fundaşul eliminat în finalul meciului cu Suedia: "Am trăit aşa cum se trăiesc jocuri de acest fel. Am trecut de la agonie la extaz, a fost un joc greu şi epuizant din toate punctele de vedere. Dar mulţumim jucătorilor şi publicului, care a fost alături de noi şi pe care l-am simţit aproape, aşa cum n-am mai simţit pe nimeni până acum. Era neplăcut să nu câştigăm, dar, în cele din urmă, vă spun sincer că mi-am propus un rezultat de egalitate la acest joc, pentru a rămâne în cărţile calificării. Am obţinut două victorii importante, dar nu ne-am atins încă scopul. Marţi se joacă finala, avem două şanse din trei, sperăm să putem să elaborăm acelaşi joc, deşi nu va fi uşor. Trebuie să găsim soluţii pentru a recupera jucătorii şi, mai important, pentru a-l înlocui pe Dima, care e o pierdere importantă", a declarat Boingiu, care apoi şi-a descris în câteva cuvinte adversarul de marţi: "Un minut i-a adus din nou în cărţi pe Ucraina. E o echipă care joacă un fotbal în viteză, tehnic, o echipă care joacă foarte bine după minutul 75 încolo".

Selecţionerul aflat în faţa unei performanţe superbe le-a mulţumit tricolorilor mari pentru mesajul de încurajare transmis înaintea meciului, apoi şi-a încheiat discursul explicând că, din punctul său de vedere, echipa pe care o conduce s-ar exprima la un nivel şi mai bun dacă ar avea ocazia să joace pe un teren neafectat de condiţiile meteo nefavorabile: "Toate mesajele pe care le-am primit au contat enorm, dar cel primit de la naţionala mare a fost cel mai important. Le mulţumim tuturor şi sper să nu-i dezamăgim la ultimul meci. Dispunerea şi jocul nostru ar fi fost atlele pe un teren uscat, noi nu suntem echipă de luptă. Avem calitate extrem de bună tehnică şi ne era mult mai uşor s-o fructificăm, dacă terenul era bun. Oricum, le mulţumim din suflet celor care au adus terenul în starea în care este, sperăm ca şi marţi să putem juca pe p suprafaţă pe care să arătăm ce putem".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.