Cum se luau licențele „pe terasă, la Snagov”: Reghecampf a ajuns antrenor Pro pe modul turbo, în 3 ani și jumătate, Rădoi are nevoie de 5 ani. Fostul șef al școlii de antrenori: „Poate i s-a echivalat ceva, dar fără să calce regulile în picioare”

Cum se luau licențele
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Nu vă puneți nicio întrebare că și-a luat cam repede licența PRO?”, spune, misterios, în Gazeta Sporturilor, Apostol Mușat, omul care l-a adus de 4 ori pe Laurențiu Reghecampf antrenor la FC  Snagov. Acum o lună, fostul primar din Snagov – condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare după ce procurorii l-au acuzat că a pretins mită de peste un milion de euro – fusese mai explicit într-o discuție cu jurnaliștii ProSport:

Uite pe terasa asta l-am făcut antrenor pe Reghecampf, că nu avea licențele. Când a venit la Snagov, l-a adus și pe „Țaca”, pe Țermure. Eu îi zic: „Bă, dar ce îți mai trebuia și Țermure?”. Mie nu mi-a spus nimeni că nu avea carnet de antrenor. Știi când am aflat că nu avea carnet de antrenor? A venit nea Mircea Rădulescu și a făcut o ședință de asta cu cursanții aici, la Snagov. Și acolo, eu am o sală de ședințe, îi văd pe Contra, pe Gane, pe el… Și zic: „Ce e, băi, cu voi?” Gabi, care mă ținea la curent, îmi spune. „Păi cum, mă, ăsta nu e antrenor?. Bă, f***-vă-n bot! De aia îți trebuia Țaca”

În ultimele patru săptămâni, ProSport a avut un schimb de emailuri cu oficialii Școlii de antrenori din cadrul FRF și cu oficialii UEFA pentru a verifica modul în care Laurențiu Reghecampf și alți antrenori din România și-au obținut licențele pe vremea când școala era condusă de Mircea Rădulescu. Investigația a scos la iveală o mulțime de nereguli și de ciudățenii, cu perioade de cursuri scurtate dincolo de limita regulamentului și cu liste de absolvenți completate bizar cu pixul. În 10 ani, instituția condusă de Rădulescu a scos aproape 2.000 de antrenori, dar modul în care au fost pregătiți aceștia este un subiect de discuție în fotbalul românesc. Astăzi, ProSport deschide această cutie a Pandorei


Apostol Mușat (stânga) și Laurențiu Reghecampf pe vremea când lucrau împreună la Snagov

„Verificați licențele lui Reghecampf”

Totul a pornit de la un insider din FRF: „Reghecampf vorbește despre licența lui Rădoi? Verificați când și cum și-a luat el licențele. O să vedeți că datele de pe cotoarele diplomelor lui lipsesc”. Apoi a venit mărturia ciudată a lui Apostol Mușat care pretinde că l-a făcut antrenor pe Reghecampf pe terasa restaurantului aflat în spatele tribunei oficiale de la Snagov, restaurant deținut de fostul primar din comună.

Un antrenor trebuie să ia carnetul de antrenor, apoi licența B, apoi licența A. Nu durează o oră sau două să iei licența
Dan Apolzan, șeful Școlii de antrenori FRF

Jurnaliștii l-au contactat imediat pe fostul director al școlii, Mircea Rădulescu. „Reghe a făcut cursul Pro de la un capăt la altul fără niciun fel de deosebire față de ceilalți. Licențele A și B și le-a luat înainte. Oricum, el avea licența A înainte de cursul Pro. Nu mai știu dacă avea și licența B luată la noi. Asta nu mai știu. Dacă mai stau puțin să mă gândesc, poate mai dau și niște telefoane să mă interesez”, a spus Rădulescu. Întrebat despre posibilitatea ca Reghecampf să-și fi luat licența pe o terasă din Snagov, fostul selecționer al României din1991 a parat: „Nu e adevărat. Cine v-a spus știe el ceva de terasă la Snagov, dar nu știe bine. O parte din partea practică a cursului Pro am ținut-o în întregime la Snagov, nu doar cu Reghecampf. Cu toți. Acolo era și teren. Bineînțeles, după terminarea cursurilor se stătea la terasă și se lua masa împreună după care se pleca acasă. Într-un program normal, obișnuit. Asta cu terasa e doar pentru a vâna ceva senzațional. Nu am luat masa doar o dată acolo. De 20 de ori. Așa era programul cursului B…ăăăă…ăsta, cursul pentru Licența Pro”.

Până la documentarea suplimentară promisă de Rădulescu, următorul pas a fost o adresă oficială către Școala de antrenori, condusă acum de Dan Apolzan. În 2011, acesta l-a înlocuit pe Mircea Rădulescu după ce o directivă FIFA le-a interzis federațiilor naționale să mai aibă angajați în vârstă de peste 70 de ani. După 10 ani ca șef al școlii de antrenori, Rădulescu a fost obligat să se pensioneze.

Răspunsul FRF la adresa ProSport a venit pe 24 august și arată astfel:  

– Domnul Laurențiu Reghecampf a început cursurile pentru licența „B” în septembrie 2008.

– În martie 2010, înainte de a încheia cursurile pentru licența „B”, s-a înscris la cursurile cumulate pentru licențele „B” și „A”, organizate de Școala Federală de Antrenori pentru foștii jucători, la care au mai participat, printre alții, antrenori precum Dan Alexa, Cosmin Bărcăuan, Iulian Tameș, Augustin Chiriță, Nana Falemi, Dorel Mutică, Gabriel Caramarin. A finalizat cursurile în noiembrie 2010, obținând licențele „B” și „A”.

– În martie 2011 a început cursurile pentru obținerea licenței PRO. Diploma de absolvire a cursurilor a primit-o în martie 2012.

Școala Federală de Antrenori


Septembrie 2008, lună plină: Reghecampf începea cursurile școlii de antrenori, iar soția sa îl năștea pe Laur junior, cunoscut ca Bebeto

Răspunsul FRF pare a face lumină, dar de fapt adâncește misterul licențelor lui Reghecampf. Orice antrenor candidat pentru licențele respective, valabile în toate țările membre UEFA, trebuie să urmeze cursurile unei școli naționale. Respectiva instituție este obligată de UEFA să respecte o Convenție a Antrenorilor care reglementează modul în care pot fi obținute licențele.

În 2008, anul în care Reghecampf a început cursurile școlii de antrenori, un fost jucător român trebuia să facă următorii pași pentru a ajunge să dețină licența Pro, actul suprem care-i permite să antreneze orice echipă din lume:

  • Trebuia să obțină inițial carnetul de antrenor care e eliberat de Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA), un organism din cadrul MTS, după un curs care durează doi ani
  • Urma cursurile licenței B care durau 120 de ore. Licența respectivă îi dădea dreptul să fie secund la liga a doua și a treia și să antreneze grupe de copii și juniori, cu excepția celor de 18 ani
  • Avea nevoie de un an de experiență cu licența B, înainte de a se înscrie la cursurile pentru licența A
  • Urma cursurile licenței A care durau 180 de ore (acum durează 240 de ore). Licența respectivă îi dădea dreptul să fie secund la liga întâi, principal la liga a doua și a treia și să antreneze orice grupă de copii și juniori
  • Avea nevoie de un an de experiență cu licența A, înaintea de a se înscrie la cursurile pentru licența Pro
  • Urma cursurile licenței Pro care durau 240 de ore (acum durează 360 de ore)

Lecție de eficiență: cum să faci 7 ani în 3 și jumătate

În total, în teorie, drumul de la fost jucător la deținător de licența Pro însuma în jur de 7 ani, ceea ce însemna că Reghecampf putea să stea pe banca unei echipe de primă ligă abia în 2015. Teoretic, cele două titluri de campioană cu Steaua ar fi fost obținute de un antrenor care n-ar fi avut licență Pro.

În practică, potrivit răspunsului FRF, Reghecampf a devenit deținător de licență Pro în martie 2012, la doar 3 ani și 6 luni de la începerea cursurilor.

„Reghecampf făcea antrenamente după niște caiete pe care i le dădea Neubert. El era exact cum te-ai duce tu la școală și îți dă dictare. Ai caietul aici, să scrii, și tu începi să scrii. Asta făcea el, nu făcea altceva. Neubert făcea tot. Nu doar pregătire fizică, făcea și tactică. Pe cuvânt de onoare. Ă‚sta nu se dezlipea de el. I-am văzut în cantonament, îl lua și pe Neubert, nu ne bătea nimeni”
Apostol Mușat, fost primar Snagov

Cum a fost posibil să devină antrenor plin în jumătate din perioada necesară în mod normal?

„Pe vremea aia, Mircea Rădulescu comasa cursurile pentru carnetul de antrenor cu cele pentru licența B”, spune insiderul din FRF. O simplă verificare la CNFPA confirmă. „Partea de teorie, adică anatomie, biologie, fiziologie, era organizată de noi, iar metodica de antrenament o făcea federația. Cât a fost domnul Mircea Rădulescu, în cei doi ani de curs erau incluse și orele plus programele de la licența B. Mi se părea în regulă acest lucru”, a dezvăluit Adrian Ilie, directorul centrului.

Practic, un fost jucător economisea cele 120 de ore de curs necesare pentru licența B. Cât timp calendaristic îi lua unui cursant să parcurgă aceste ore? Răspunsul poate fi dedus dintr-un dialog dintre ProSport și Dan Apolzan, actualul șef al școlii.

Jurnalist: Un antrenor care profesează în cât timp poate epuiza 150 de ore de cursuri?
Apolzan: Un curs de genul acesta ține în jur de un an-un an și jumătate. Ultima licență Pro a avut 240 de ore. Ei au făcut 306 ore și totul s-a derulat pe perioada unui an și 4 luni. N-am putut să fac mai repede.

Ținând cont că în septembrie 2008, când a început cursurile pentru licența B, Reghecampf profesa deja la Buftea – în acte antrenor principal era trecut , însă, Lavi Hrib – 120 de ore ar fi putut fi făcute, cu multă-multă indulgență, în minimum 6 luni. „Cam atât dura licența B accelerată”, estimează Dan Apolzan. Perioada s-ar fi putut scurta astfel de la 7 ani la 6 ani și jumătate. Mai rămân 3 ani lipsă.

Conform informării FRF de mai sus, în martie 2010 Reghecampf nu terminase încă 120 de ore necesare pentru licența B, deși avea deja un an și jumătate de la începutul cursurilor. „Categoric, el urma în același timp și cursurile pentru carnetul de antrenor, cei doi ani obligatori. Acele cursuri comasate cu licența B”, explică insiderul din FRF perioada lungă petrecută la cursul pentru licența B de actualul antrenor de la Litex.

Comasare in comasare: minimum un an de curs făcut în 7 luni

Comasările nu se opresc aici. În martie 2010, împreună cu alți 7 foști jucători, Reghecampf cere un curs special, comasat, de licențiere B și A. Conform Convenției UEFA din 2010, la articolul 28, punctul 1, se scrie că „foștii fotbaliști cu o carieră îndelungată pot participa la un curs combinat pentru licența A”. El poate fi cerut de minimum 7 fotbaliști.

Mircea Rădulescu le vorbește deținătorilor de licență Pro la o consfătuire ținută în 2005

Olăroiu, Constantinovici și Răzvan Lucescu urmăresc discursul lui Mircea Rădulescu, la o consfătuire din 2005

Printre foștii jucători care au mai cerut cursul comasat se numără și actualul secund de la FC Argeș 1953, Iulian Tameș. Fostul dinamovist nu-și amintește exact când și cum și-a luat licența A: „Am luat-o prin 2008, 2009, nu mai știu. Întâi am luat B și apoi A. La un an distanță am dat parcă. Ba nu, s-au putut face doi ani într-unul. Un curs combinat. S-a putut, da, atunci. Da, da. A fost pentru cei în activitate. Prin 2008, parcă. Am făcut cursurile la București, la federație acolo”. Memoria lui Tameș plasează cursul cu doi ani mai devreme decât datele FRF.

Condiția de înscriere era ca doritorul să fi jucat minimum 5 ani în prima ligă a unei federații afiliate la FIFA, iar Reghecampf îndeplinea clar această condiție. Cursurile pentru licența comasată A și B durau 150 de ore. 40 la sută dintre ele erau lecții teoretice, 60 la sută practice.

Teoretic, prin comasarea cursurilor pentru licențele A și B, Reghecampf scutea perioada de experiență de un an, necesară între obținerea licenței B și înscrierea la cursul A. În plus, în loc de 300 de ore (120+180), cât ar fi durat cursurile separate B și A, acum trebuia să asiste la doar 150 de ore de cursuri. Marea problemă este, însă, că în momentul în care începea cursurile pentru licența A, el nu avea carnetul de antrenor, o condiție elementară pentru începerea oricărui curs pentru licențele UEFA!

Potrivit estimării lui Apolzan, cele 150 de ore se puteau face într-un an-un an și jumătate pentru că Reghecampf nu se putea dedica exclusiv cursurilor, profesând în acea perioadă, fără nicio licență, în liga a doua la FC Snagov. Culmea, la doar 7 luni de la începerea cursului, antrenorul ieșea în noiembrie 2010 de pe ușa Școlii de antrenori cu licențele A și B în buzunar, o performanță care l-ar face invidios până și pe Făt-Frumos din lacrimă, personajul de basm. Carnetul de antrenor, licența B și licența A, topite în câteva luni!

Aproape toți participanții antrenează și vor să stea și pe lângă echipă în timpul săptămânii. Nu poți să faci cursuri decât luni și marți. De aceea, durează atât să epuizezi un program de 150-180 de ore
Dan Apolzan, șeful Școlii de antrenori FRF

Cum a reușit Mircea Rădulescu să acorde licențele atât de repede?

Contactat din nou, fostul șef al școlii a explicat: „Din ce m-am documentat eu, Reghe e total în regulă. UEFA ne-a permis să facem licența B și licența A cumulat pentru fotbaliști cu minimum 5 ani de experiență. Asta pentru a le accelera drumul către antrenorat. El a beneficiat de chestia asta”. Dialogul a continuat.

ProSport: Cum a fost posibil ca el să stea 18 luni la cursurile care durau 120 de ore și să nu le termine, iar pe cele de 150 de ore să le termine în 7 luni?
Rădulescu: N-am documente. Mă rog, dacă voi ați luat date de la federație…Dacă astea sunt, astea sunt. Eu din câte îmi amintesc, l-am remarcat pe el pentru seriozitatea cu care a frecventat aceste cursuri. Asta cu de când, până când, nu le am în memorie.

În arhiva școlii de antrenori, cursul ținut între martie și noiembrie 2010 este documentat printr-o coală A3, un tabel făcut de mână pe care sunt trecuți participanții și prezența. Reghecampf are prezență 100%. Ciudată este, însă, modalitatea prin care au fost trecuți cei aproximativ 40 de participanți la cursuri. Ei nu apar scriși în același timp, ci în trei serii, cu trei feluri diferite de pix și stilou. Mircea Rădulescu se apără și spune: „A fost un supraveghetor de la UEFA. Am avut controale, au făcut rapoarte, le-au trimis la UEFA. Am ieșit mereu bine. Nu te joci cu UEFA!”.

De ce tace Comisia UEFA condusă de Lupescu?

Pentru a avea acces la un document cu un caracter oficial, ProSport a apelat la Jira Panel, Comisia UEFA pentru antrenori al cărei șef este de aproape 3 ani românul Ionuț Lupescu. Potrivit Convenției UEFA (vezi foto), un curs comasat pentru licențele B și A nu se poate ține fără aprobarea forului european, cerută de directorul școlii naționale. UEFA trebuie să numească apoi un evaluator care asistă la cursuri și întocmește rapoarte pe baza observațiilor. La final, Jira Panel aprobă lista candidaților care au trecut cu succes peste examinări.

 

Pe 25 august, ProSport a trimis UEFA următoarele întrebări:

  • În ce dată a primit Jira Panel cererea FRF pentru aprobarea cursului special combinat pentru licențele A și B desfășurat între martie 2010 și noiembrie 2010 și la care au participat Dan Alexa, Laurențiu Reghecampf, Cosmin Bărcăuan, Iulian Tameș, Augustin Chiriță, Nana Falemi, Dorel Mutică și Gabriel Caramarin?.  
  • Cine a fost evaluatorul desemnat de UEFA prin convenție pentru a monitoriza cursul mai sus menționat. A asistat respectiva persoană la cursurile din România? Ne puteți spune care au fost observațiile pe marginea cursului? Au existat candidați respinși?
  • În ce dată a transmis Jira Panel aprobarea pentru acordarea diplomelor pentru participanții la cursul menționat mai sus?

Pe 31 august, UEFA răspundea surprinzător:

„Regretăm să vă informăm că aceste proceduri nu sunt făcute publice de UEFA. Prin urmare, vă recomandăm să vă adresați direct actualului director al școlii, Dan Apolzan”

După 15 minute, ProSport a trimis cele 3 întrebări către Școala de antrenori din cadrul FRF. De atunci au trecut 22 de zile, însă răspunsurile întârzie să apară.

Ce se ascunde în spatele acestei tăceri? De ce păstrează UEFA secretul unui curs despre care FRF a informat deja media? De ce a spus Apostol Mușat că Reghecampf și-a luat licențele pe terasa restaurantului său de la Snagov?

Ladislau Boloni, care a fost selecționer, a făcut doi ani școala franceză de la Clairefontaine. Nu a antrenat deloc în acea perioadă. Avea licențele B și A, dar s-a lăsat doi ani pentru a se dedica total cursurilor pentru licența Pro
Dan Apolzan, șeful Școlii de antrenori FRF

Odiseea licențelor continuă. Orice antrenor care obține licența A are nevoie apoi de un an în care să profeseze la acest nivel înainte de a se înscrie la cursurile licenței Pro. În acea perioadă, Reghecampf antrena tot la liga a doua, la FC Snagov, întors după perioadele nereușite la U Craiova și Gloria. După ce în noiembrie 2010 își luase licențele A, B și carnetul de antrenor la pachet, regulamentul îi permitea să înceapă cursurile pentru licența Pro peste un an, în noiembrie 2011. În martie 2011, însă, cu 7 luni mai devreme, el era înscris de FRF la cursurile pentru licența Pro. De fapt, încă din decembrie 2010, la o lună după obținerea licenței A, Reghecampf declara pentru Sportul bistrițean: Deocamdată sunt ocupat cu școala, pentru a obține Licența Pro”. Șocant!

Nu sunt decât două variante: ori Reghecampf i-a mințit pe jurnaliști, ori el a început cursurile Pro mai devreme chiar și decât data pretinsă de FRF în adresa oficială trimisă pe 24 august 2015. Cine minte?

Misterul e adâncit de o știre apărută în cotidianul Național, în februarie 2011, cu o lună înainte ca Reghecampf să înceapă, potrivit FRF, cursurile pentru licența Pro. Jurnaliștii îl surprinseseră pe antrenor la sediul federației la bordul unei mașini înmatriculate în America. Subiectul știrii era de fapt Buick-ul lui Reghecampf, însă motivul prezenței sale la Casa Fotbalului era anunțat ca fiind „consfătuirea antrenorilor cu licența Pro”!

Mircea Rădulescu nu-și amintește când a început Reghecampf cursurile, dar știe sigur că „a avut o frecvență de sută la sută”. Întrebat din nou despre licențele obținute pe terasa din Snagov, fostul șef al școlii de antrenori a răspuns:

Pe terasă la Snagov s-au ținut niște cursuri, iar toate cursurile se încheiau cu o masă de prânz. Așa era în program. Stăteau cursanții la masă și apoi se pleca acasă. Nu erau chefuri, nu era fripturism. Astea sunt speculații ieftine, ușoare.

ProSport: Pentru cursurile PRO e nevoie de un an de experiență. El a început mai devreme.
Rădulescu: El mi se pare că antrena în perioada aia. Antrena Snagov. Erau în B. I s-a luat această experiență de antrenor activ. A beneficiat de niște lucruri, bănuiesc eu, dar nu din astea să calce regulamentul în picioare. Părerea mea e că nu e un exemplu care să fie popularizat, că acest antrenor a fentat cursurile, că a luat licență nu știu cum…O mai fi unul sau altul, dar el în niciun caz. Îi știu interesul, prezența lui la cursuri. Poate i s-a mai echivalat ceva la vremea respectivă, e posibil. E posibil, dar nu a fost unul care să nu vină și să nu ia licență. De fapt, nici n-au existat astfel de cazuri.

Rădulescu susține că, prin comasarea cursurilor pentru licențele A și B, un antrenor poate ajunge la licența Pro în 4 ani. Culmea, potrivit declarațiilor lui Dan Apolzan, lui Mirel Rădoi îi trebuie acum minimum 5 ani. Chiar și după standardele relaxate ale lui Rădulescu, Reghecampf a supraperformat: în trei ani și jumătate a devenit posesor de licență Pro. Dacă ignorăm cele 18 luni pierdute la cursurile pentru carnetul de antrenor, succesiunea B, A, Pro a fost făcută chiar mai repede, între martie 2010 și martie 2012. Adică în doar doi ani.

Reghecampf a avut rezultate la Steaua, dar ce concurență a avut? Ce echipe au fost când a câștigat el campionatele? Câți jucători a avut soția lui la echipele celelalte? Păi, el se bătea cu el singur. N-a avut adversari. De ce când s-a dus la arabi n-a făcut nimic? La Gloria, nimic. La Craiova, nimic. A făcut la Chiajna că a avut un nucleu de jucători. Neubert e omul care l-a făcut antrenor. Sută la sută! Ia-l pe Neubert de lângă el și vezi dacă mai face ceva?
Apostol Mușat
 

Cine a plătit mesele de pe terasa din Snagov?

Insinuant, Apostol Mușat spune că secretul este terasa sa din Snagov. Pus în fața acestei declarații, Rădulescu a purtat următorul dialog cu reporterii ProSport:

Vă surprinde dacă vă spun că Apostol Mușat susține că Reghecampf a luat licența pe terasă la Snagov?
Cine?

Apostol Mușat…
Dar cine e Mușat? Nu știu cine e.

Fostul primar de la Snagov…
Și că…ce?

Licența a fost luată pe terasă la Snagov…
Nu! E așa, o glumă, un banc. Nu se poate așa ceva.

El v-a găzduit acolo, la Snagov…
Nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu. (repetă de fix 10 ori). Singurul lucru de care am beneficiat noi atunci a fost de teren, pentru că…așa…, terenul era și într-o locație izolată pe care noi ne-o doream, să nu se bage nimeni în ce făceam noi acolo. Să n-avem gură cască, așa cum se spune. Am optat pentru Snagov pentru că în perioada aia Reghecampf era și antrenor acolo și ne-a pus echipa lui la dispoziție. Jucătorii înscriși la curs care nu antrenau trebuiau să aibă jucători cu care să exerseze. În promoția aia au fost vreo 6-7 în situația asta, își pregăteau conspecte de acasă, cu antrenamente. Își pregăteau antrenamentul, făceau o analiză de antrenament. Pentru că activitatea începea pe la 9 și dura până la 14, 15, se termina totul cu o masă și pleca lumea acasă. Licențele au fost o chestie sfântă. Cum să spună că a luat licența pe terasă? Doamne ferește!! Suntem penibili. Cine știe în ce context…Că pe terasă s-a stat la o discuție cu o cafea în față, cu un suc în față, și fiecare și-a spus un punct de vedere la ce s-a făcut acolo…Așa, da, într-adevăr, s-a luat pe terasă! Dacă așa vrea să se spună, spunem așa. Pe terasă, eu confirm că a avut multe întâlniri profesionale. Punct. Fără alte speculații.

O singură întrebare a rămas fără răspuns. Cine a plătit mesele de la terasa? Patronul restaurantului – care era totodată și primar de Snagov – sau Federația Română de Fotbal, condusă atunci de Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv de la UEFA, și de Adalbert Kassai? „Am copilărit cu fratele lui Mircea Sandu. Kassai a lucrat cu mine prin Snagov”, sunt precizările făcute de Apostol Mușat în discuția cu ProSport.  

Ionuț Lupescu și Laurențiu Reghecampf, în tribunele stadionului din Snagov, înainte ca primul să devină directorul tehnic UEFA

Tot Apostol Mușat a povestit cum Jean Pădureanu l-a numit pe Reghecampf antrenor la Gloria Bistrița chiar pe terasa casei pe care Ionuț Lupescu o deține în Snagov. Actualul director tehnic al UEFA era deseori văzut în tribunele stadionului din Snagov la meciurile echipei lui Reghecampf, alt fost fotbalist domiciliat în comună, cu care are o relație apropiată. ProSport a încercat să-l contacteze pe Lupescu pentru a afla motivele tăcerii comisiei pe care o conduce. Oficialul UEFA nu a răspuns.

„Nu comentez afirmațiile lui Mușat”, e singurul răspuns oferit de Reghecampf la întrebarea legată de licențe și de terasa din Snagov.

„Înainte să vin eu, se dădeau derogări sub toate formele. Am scos toate astea prin decizia Comitetului Executiv. Nu se mai dă nicio derogare, de exemplu că ai făcut jumătate de curs și să poți să stai pe bancă”
Dan Apolzan, șeful Școlii de antrenori FRF

 

 
Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…