Oficialii Herthei erau dispuşi să dea 1.800.000 $ pe Cursaru

6 iul 2008 79 afişări Liga 3
Oficialii Herthei erau dispuşi să dea 1.800.000 $ pe Cursaru Oficialii Herthei erau dispuşi să dea 1.800.000 $ pe Cursaru

Conducătorii Herthei Berlin au venit hotărâţi să-l ia pe Cătălin Cursaru (foto), dar au încheiat repede socotelile când au auzit că moldovenii vor şi bani la negru.

S-a spus atunci că ar fi fost vorba despre o sumă de un milion şi jumătate de dolari, bani pe care cei de la Berlin erau dispuşi să-i achite pe loc în schimbul „autografului” lui Cursaru. Moldovenii au forţat însă nota şi au mai cerut 300.000 de dolari peste această sumă, la negru. Atacantul urma să ia în cei trei ani de contract câte 275.000 de dolari. În plus, urma să mai încaseze anual alţi 50.000 de dolari în cazul în care marca cel puţin zece goluri în fiecare sezon. Nemţii au refuzat să ofere suma de 300.000 de dolari la negru şi au întrerupt negocierile. Prin acest tertip, Sechelariu voia să-i păcălească pe oficialii Astrei Ploieşti, club care îl avea în coproprietate pe Cursaru şi avea dreptul la 30 la sută din suma unui eventual transfer al acestuia la un club din străinătate. În schimbul renunţării la dreptul de coproprietate, Dumitru Sechelariu le-a oferit atunci celor de la Astra doar 300.000 de dolari, dar oficialii ploieşteni au refuzat. Atunci, pentru a nu şi-l pune în cap pe Cătălin Cursaru, Sechelariu i-a ridicat salariul la 120.000 de dolari pe an. De la această sumă colosala pentru acele timpuri, Cursaru a ajuns să câştige în prezent 6.000 de euro pe an.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.