Renaşte fotbalul la Piatra-Neamţ? Week-end decisiv... pentru mediul de afaceri din Neamţ!

24 iun 2016 5907 afişări Liga 2
Renaşte fotbalul la Piatra-Neamţ? Week-end decisiv... pentru mediul de afaceri din Neamţ!

Reprezentanţii fotbalului pietrean, ai municipalităţii dar şi ai mediului de afaceri din oraş s-au întâlnit miercuri la Primăria Piatra Neamţ unde au purtat o primă serie de discuţii referitoare la baza sportivă şi la constituirea încă din această vară a unei echipe reprezentative de fotbal pentru municipiul Piatra Neamţ. (FOTO 2).

Dacă în priviinţa bazei sportive s-a convenit ca aceasta să fie în administrarea municipalităţii prin societatea Locativ Serv, asta până se vor găsi alte soluţii mai viabile (nu trebuie neglijat faptul că adimistrarea unei baze sportive de calibrul stadionului Ceahlăul, ultramodern cu dotări şi utilităţi la nivel înalt pentru România necesită sume importante lunar din bugetul primăriei), în ceea ce priveşte echipa de fotbal care să benficieze de această bază sportivă, care să se bucure de susţinerea mediului de afaceri nemţean şi nu în ultimul rând să se bucure de aprecierea şi susţinerea fanilor, lucrurile sunt în stadiul de discuţii, de tatonări.

Principalii " artizani " prezenţi la întrunirea de miercuri 22 iunie de la Primăria Piatra Neamţ au fost din mediul de afaceri Luigi Bodo şi Ioan Strătilă -RIFIL-prieteni de nădejde al fotbalului din Piatra Neamţ în toate etapele sale în ultimii 40 de ani, Cătălin Roca de la Ro Com Central şi Mihai Bătrânu - Moldocor, acesta din urmă nu a mai ajuns la prima şedinţă din motive obiective.

Din partea lumii sportive locale au participat Teodor Şteţ-directorul Centrului de Copii şi Juniori, Ioan Toma - preşedintele AJF Neamţ, Dan Gavril - directorul Liceului cu Program Sportiv.

Concluziile primei întâlniri:

Administrarea bazei sportive va fi făcută, în primă fază, de societatea Locativ Serv, care administrează şi Sala Polivalentă din municipiu, urmând ca, în şedinţa de Consiliu Local din 29 iunie, să fie supusă aprobării o hotărâre privind scoaterea la licitaţie a serviciilor de gestionare a stadionului Ceahlăul. Până se va găsi un nou administrator, asta dacă licitaţia nu va fi câştigată tot de Locativ Serv, municipalitatea va plăti costurile ce ţin de utilităţi.

Cătălin Roca de la Ro Com Central şi-a luat angajamentul să găsească împreună cu mediul de afaceri local sursele financiare şi o formaţie de fotbal care să reprezinte oraşul (cel mai probabil din judeţ).

„Chiar în acest weekend voi avea o primă întâlnire cu oamenii de afaceri, care se vor arăta interesaţi de acest subiect. Vom încerca să trasăm, în linii generale, ce ne-am dori, ce variante sunt şi, după aceea, să participăm la o nouă întâlnire cu cei de la primărie. În ceea ce priveşte echipa de fotbal, se caută un club existent deja în judeţ. Sunt mai multe variante, dar trebuie să le analizăm foarte bine, să vedem cât de fezabile sunt şi ce datorii au, să stabilim un buget şi nişte obiective. Ne dorim ca, în primă fază cel puţin, să promovăm jucători locali, pentru a câştiga opinia publică, dar şi pentru a ţine banii pe plan local”, a declarat Cătălin Roca.

Ioan Costin Toma şi-a exprimat încrederea că noul proiect referitor la o echipă reprezentativă pentru oraşul Piatra Neamţ trebuie să pornească de la zero, iar pentru început cel puţin să nu se urmărească doar "profitul": „Totul depinde de grupul de investitori. Dacă este un proiect serios, transparent şi nu plecat cu gândul de a face bani din fotbal, va fi realizabil. Primăria face un pas important că asigură baza şi utilităţile, e un lucru mare, dar trebuie făcut şi pasul doi. Părerea mea e că trebuie luat de la zero si construit, altfel se naşte un proiect mort din faşă“ .

Misiunea cea mai grea cade pe umerii profesorului Toader Şteţ care se află în pericolul de pierde aproape gratis o serie de tineri jucători aduşi, crescuţi şi pregătiţi pentru înalta performanţă în cadrul clubului Ceahlăul: „Durerea mea este că acum s-ar fi cules nişte roade în pragul trecerii de la seniorat şi riscăm să-i pierdem pe aceşti tineri. Avem circa 500 de copii angrenaţi şi 15 tehnicieni care lucrează pentru acest centru. Vrem să păstrăm grupele de Elită cu care am avut rezultate bune în sezonul trecut şi erau şi mai bune dacă nu interveneau problemele grave financiare de la club. La primărie a fost o primă discuţie şi am văzut că toţi sunt bine intentionaţi. Mi-a plăcut cum s-a pus problema, adică să ne bazăm pe antrenorii şi jucătorii locali, nu la străini, pentru că asta a fost şi una din greşelile făcute“ .

 Concluzia finală aparţine primarului ales Dragoş Chitic, aceasta fiind menţionată şi în mediul online pe un site de socializare: "Asa cum am mai spus, deciziile privind viitorul stadionului şi fotbalului din Piatra Neamţ trebuie luate prin consultarea factorilor locali cu exeprienţă în fotbal şi dispuşi să se implice în susţinerea unei echipe. Activitatea de la stadion trebuie să se bazeze pe transparenţă, seriozitate şi să recăştige încrederea publicului. Astăzi am avut o prima rundă de consultări în care am discutat despre baza sportivă şi interesul oamenilor de afaceri locali în susţinerea unei echipe de fotbal. Sunt încrezator că lucrurile vor intra în scurt timp pe un fagaş normal, că putem vorbi despre un nou început, despre o administrare eficientă a bazei sportive şi despre o echipă de fotbal reprezentativă pentru oraş, care să readucă publicul la stadion şi performanţă fotbalistică în oraşul nostru " .


Articol publicat de Dan Eşanu
Foto: Dan Eşanu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.